Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Scudo
Merhabalar,
Bu 2 lastikten deneyimlediğiniz var mı ?
Hangisini tavsiye edersiniz.
(link)
(link)

Günaydın, tpu iç lastik kullanan var mı arkadaşlar ? Kullanıyorsanız memnun musunuz görüşleriniz nelerdir.
Ben kullanıyorum yıllardır, hiç bir sorun yaşamadım. Ridenow ve think rider kullandım. Yol bisikleti lastiğinde önemli olan havayı kararında vurmak. Az hava basarsan da patlama riski artıyor. Sadece TPU iç lastikte yama zor tutuyor diye duydum o yüzden 3 yıldır 2 defa patladığında yenisiyle değiştim yama yapmadım.

Merhabalar,
Bu 2 lastikten deneyimlediğiniz var mı ?
Hangisini tavsiye edersiniz.
(link)
(link)
P7 Sport lastiğini 2022-2023 yılları arasında yaklaşık bir yıl boyunca kullandım ve bu süreçte yaklaşık 7261 km yol yaptım. Deneyimime göre, oldukça çabuk patlayan bir lastik ve hızlanma konusunda üst segment lastiklerin gerisinde kalıyor. Açıkçası, bir daha tercih etmeyi düşünmem.

Ben kullanıyorum yıllardır, hiç bir sorun yaşamadım. Ridenow ve think rider kullandım. Yol bisikleti lastiğinde önemli olan havayı kararında vurmak. Az hava basarsan da patlama riski artıyor. Sadece TPU iç lastikte yama zor tutuyor diye duydum o yüzden 3 yıldır 2 defa patladığında yenisiyle değiştim yama yapmadım.
2 senedir kullanıyorum, 3 kez yama yaptım. sorunsuz yamaladım. hatta şu anda hem ön hemde arkadaki tpu larda 1 er tane yama var.

Merhabalar,

En sonunda aşağıdaki lastik ve iç lastik kombinasyonuna geçtim.
İnternette doğru hava basıncı için biraz bakayım dedim ama tam fikir sahibi olamadım.
Lastik üzerinde 70-105 max psi yazıyor ama bu iç lastik ve kilo + bisiklet ağırlığı ile de orantılı.
Sizce kaç psi standart olarak kullanmalıyım.
Yağışlı hava, stabilize yol vs farklılıkları hariç olarak.

(link)
(link)

Merhabalar,

En sonunda aşağıdaki lastik ve iç lastik kombinasyonuna geçtim.
İnternette doğru hava basıncı için biraz bakayım dedim ama tam fikir sahibi olamadım.
Lastik üzerinde 70-105 max psi yazıyor ama bu iç lastik ve kilo + bisiklet ağırlığı ile de orantılı.
Sizce kaç psi standart olarak kullanmalıyım.
Yağışlı hava, stabilize yol vs farklılıkları hariç olarak.

(link)
(link)
(link)

Geri