Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Schwalbe marathon plus 700*35 lastik aldım.janttan zor çıkıyor.izeltaş ufak levye aldım.kaşık arkasıyla iç lastiği deldim çıkarırken.1 haftada patladı.ne önerirsiniz

Scudo
Schwalbe marathon plus 700*35 lastik aldım.janttan zor çıkıyor.izeltaş ufak levye aldım.kaşık arkasıyla iç lastiği deldim çıkarırken.1 haftada patladı.ne önerirsiniz
Patlamayan lastik yoktur lastik işi biraz şans işi,zefalin patlak önleyici zırhını kullanabilirsniz,İzeltaş levye dediğiniz plastik levye değil sanırım,değilse plastik levye tercih edin,1tanesiyle dış lastiği tuturup ikincisini 5cm yanından yine dış lastiği tuturup sıyırarak ilerleyin lastik daha rahat çıkacaktır,bir iki tak çıkardan sonra alışacaktır,lastiği takarkende levyesiz el gücünüzle takın levye kullanırsanız yine patlatırsınız.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Günaydın, tpu iç lastik kullanan var mı arkadaşlar ? Kullanıyorsanız memnun musunuz görüşleriniz nelerdir.

Günaydın, tpu iç lastik kullanan var mı arkadaşlar ? Kullanıyorsanız memnun musunuz görüşleriniz nelerdir.
Ben kullanıyorum hocam 10k km olmuştur.
hiçbir sıkıntım olmadı, 3 kere patladı (dış lastik vittoria corsa), bir çok kezde cam ve tel çıkardım dış lastikten. bence patlama direnci iyi.
yuvarlanma direnci de butly e göre daha iyi diyebilirim.
Patlakları kendim yamaladım ve sorun yaşamadım.
hafif 36 gr. 1 tane yedek taşıyorum yanımda, oldukça küçük arka cebimde.
tubilito kullanıyorum, yedeklerim var pirelli. ama ridenow son versiyonu da beğeniyorum.
Ben bu durum böyle devam ettiği sürece, tubelesse geçmeyi düşünmüyorum.

Ben kullanıyorum hocam 10k km olmuştur.
hiçbir sıkıntım olmadı, 3 kere patladı (dış lastik vittoria corsa), bir çok kezde cam ve tel çıkardım dış lastikten. bence patlama direnci iyi.
yuvarlanma direnci de butly e göre daha iyi diyebilirim.
Patlakları kendim yamaladım ve sorun yaşamadım.
hafif 36 gr. 1 tane yedek taşıyorum yanımda, oldukça küçük arka cebimde.
tubilito kullanıyorum, yedeklerim var pirelli. ama ridenow son versiyonu da beğeniyorum.
Ben bu durum böyle devam ettiği sürece, tubelesse geçmeyi düşünmüyorum.

Ridenow'a baktım bende, pirelli pahalı geldi biraz. Ridenow yolda bırakmaz umarım :) F/P olarak iş görür sanırım

Dış lastiğim tubuless acaba uyum sağlar mı ?

(link)
Ben gp5000 AStr modeliyle TPU iç lastik kullanıyorum. Tubeless lastik ama bendeki jant ve lastik kombinasyonunda kolay çıkarılıp takılabiliyor. Yolda değiştirebiliyorum yani. Burada sanırım deneme yanılmayla çözmeniz lazım. Çünkü bazı tubeless lastikler çok zor sökülüp takılabiliyor. Yolda patlak olması durumunda baya zorlanabilirsiniz. Öncelikle onu bi tecrübe edinin. Haricinde hookless(Kancasız) jant tipinde ise onu ayrıca bi araştırmak lazım. Hooklesslar uyumlu olmayabilir.

Dış lastiğim tubuless acaba uyum sağlar mı ?

(link)
Lastigin tubelless olmasi ic lastikle kullanimina engel değil. Sadece hookless jantlar zipp enve cadex vs iç lastikle kullanimi heleki tpu ile kullanimi önermiyorlar. Cylami marka tpuyu oneririm ridenowdan daha iyi bence.

Jantım Aeolus elite 50, şuan önde iç lastik kullanıyorum, arka tubuless. Sanırım önleri de tekrar tubuless yapacağım.

Merhabalar tekrardan, dün Pirelli tubuless sıvısı koyduk, ön iç lastiği söktüm tekrar tubuless'a çevirdim.
Bu küçük bir delik vardı, bir türlü kapanmıyor.
Sabah sürüş yaptım, havası çok az indi ama bisiklet battı.
Sizce ne yapmalıyım, yeni bir iç lastik-dış lastik mi yapayım. Lastiklerim daha 2000 km oldu kıyamıyorum da.
Tubuless lastik olduğu için söküp takması da çok zor, yolda lastik patlatsam 1 saat uğraştırır zarar da vermek istemiyorum.
Kaldım arada ya :(

WhatsApp Image 2025-06-29 at 09.15.13 (1).jpegWhatsApp Image 2025-06-29 at 09.15.13.jpeg

• Beğen
Tepkiler: templeos
Merhabalar tekrardan, dün Pirelli tubuless sıvısı koyduk, ön iç lastiği söktüm tekrar tubuless'a çevirdim.
Sizce ne yapmalıyım, yeni bir iç lastik-dış lastik mi yapayım. Lastiklerim daha 2000 km oldu kıyamıyorum da.
Tubuless lastik olduğu için söküp takması da çok zor, yolda lastik patlatsam 1 saat uğraştırır zarar da vermek istemiyorum.

328334 dosyayı görüntüle328335 dosyayı görüntüle
araç lastiklerinde fitille tamir yapıyorlar böyle deliklere, yapabilirseniz çözülür bence

araç lastiklerinde fitille tamir yapıyorlar böyle deliklere, yapabilirseniz çözülür bence
Bunu da hiç düşünmedim, bu da bir seçenek olabilir. Teşekkürler.

Fitil araç lastikleri için de geçici çözümdür. Ki yüksek basınçlı yol bisikleti lastiklerinde sağlıklı olmuyor.

İyice temizleyip içeriden yama yapacaksınız. Brio marka kullanıyordum ben. Fakat tekrar lastik yanlarını oturtmak için kompresör ihtiyacınız olacak.

Lastik bir süre sonra esniyor o kadar zor sökülmüyor. Bu lastiği de iç lastik ile kullanabilirsiniz. Sökmek için tyre glider gibi yeni nesil levyeleri de kullanabilirsiniz, sökmek takmak çok daha kolay oluyor.

Merhabalar, Geçmiş olsun. Gerçekten üzünücü bir durum. Delik Üzerine Tubeless Yama koymak mutlaka denemen gereken ilk çözüm olmalı. Dışarıdan lastik sökmeden uygulayabileceğin en basit yöntem. Lastik daha yeni gibi, bir delik yüzünden sistemi bozmana gerek yok. Hiç arada kalmana gerek yok. Dediğim gibi dıştan deliği Tubeless Yaması ile kapat az bi sıvı da ekleyebilirsin. Ekstra olarak yanında bulunduracağın iç lastik ve pompa her zaman işine yarar. Gerisi sende :harika:

günaydın. yol bisikleti lastiklerine yüksek psi bastığımız için yama pek tavsiye edilmiyor ve her zaman tutmayabiliyor ama yinede dönüş yolu az kalmışsa iş görsün diye patlayan iç lastiklerine yama yapmak istiyorum. var mı yama tavsiyesi?

arkadaşlar merhaba elimdeki fazla bisiklet malzemlerini forumda satmak istiyorum nasıl yapabilirim.Sele karbon sele borusu jant seti lastik seti

@mstfcnsnece merhaba, 50 mesaj sınırı var diye hatırlıyorum. sınırı geçtikten sonra ikinci el kategorisinden ilan açabilirsiniz.

Merhabalar, Geçmiş olsun. Gerçekten üzünücü bir durum. Delik Üzerine Tubeless Yama koymak mutlaka denemen gereken ilk çözüm olmalı. Dışarıdan lastik sökmeden uygulayabileceğin en basit yöntem. Lastik daha yeni gibi, bir delik yüzünden sistemi bozmana gerek yok. Hiç arada kalmana gerek yok. Dediğim gibi dıştan deliği Tubeless Yaması ile kapat az bi sıvı da ekleyebilirsin. Ekstra olarak yanında bulunduracağın iç lastik ve pompa her zaman işine yarar. Gerisi sende :harika:

Teşekkür ediyorum, delik üzerine yamayı araştırayım en kolayı o gibi görülüyor.
Fitil araç lastikleri için de geçici çözümdür. Ki yüksek basınçlı yol bisikleti lastiklerinde sağlıklı olmuyor.

İyice temizleyip içeriden yama yapacaksınız. Brio marka kullanıyordum ben. Fakat tekrar lastik yanlarını oturtmak için kompresör ihtiyacınız olacak.

Lastik bir süre sonra esniyor o kadar zor sökülmüyor. Bu lastiği de iç lastik ile kullanabilirsiniz. Sökmek için tyre glider gibi yeni nesil levyeleri de kullanabilirsiniz, sökmek takmak çok daha kolay oluyor.
Dün bisikletçide kompresörü yavaş basıyormuş tam oturtamadı, ben evde ayaklı pompa ile bastım o zaman lastik yerine oturdu :) Dün daha 2 tane tubuless sıvısı kullandık, onları ziyan etmeden dıştan yama olayını bir deneyeceğim. Teşekkürler cevabınız için

Bu arada hangi yamayı kullanabilirim. Hep iç lastik yaması var baktım da bulamadım dediğiniz ürünü

Geri