burak002
Üye
- Tepki
- 41
- İsim
- Burak
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Maxxis Crossmark 2 ve Schwalbe Smart Sam lastiklerini kullanmış olan biri olarak karşılaştırırsam:Herkese merhaba, ben carraro big 1029 kullanıcısıyım. bisikletimin lastiklerini değiştirmem gerekiyor üzerinde fabrika çıkışlı 29x2.10 lastik vardı ve daha önce bu ebatlarda lastik değişimi yapıp kullanmıştım. Ama şu an siteleri incelediğim zaman 29x2.10 ebatında lastik seçeneğinin pek fazla olmadığını gördüm daha çok 29x2.25 ebatında seçenek var. bu ebatı daha önce kullanmadığım için kadroya uyum sağlar mı bilmiyorum. 29x2.10 ile 29x2.25 arasında boyut olarak çok fark var mıdır? alıp denemeyi düşündüm ama malesef fiyatlar malumunuz. Daha önce bu model bisiklet kullanıp benzer değişim yapan oldu mu acaba? lastik olarak maxxis crosmark 2, schwalbe smart sam ve continental cross king arasında kaldım bu modeller arasında hangisini tavsiye edersiniz? hem arazi hem yol sürüşlerinde kullanacağım.
Crossmark 2:
Kuru koşullarda asfaltta ve toprakta çok iyi tutunuyor.
Hızlı yuvarlanan bir lastik. Arkadaşımda cst rock hawk vardı, yokuş aşağı pedal çevirmeden yanından uzayıp gidiyordum.
Islak zeminde pek iyi olduğunu söyleyemem aniden çekişi kaybettiği anlar çok oluyordu.
Dayanıklı olduğunu söyleyebilirim 1.5 sene oldu sert kullanmama rağmen %75 gibi bir durumda.
Schwalbe smart sam:
Çok yönlü bir lastik kuru ve ıslak zeminde gayet iyi tutunuyor.
Maxxis kadar hızlı yuvarlanmıyor ama yine de iyi.
Arkadaşımın bisikletinde yaklaşık 1.5 yıldır takılı pek erime gözleyemedim.
Cross king i kullanmadım ama almayı düşünmüştüm bazı kişiler çok dayanıklı olmadığını söylüyorlardı, o yüzden vazgeçip Crossmark 2 almıştım.
2.25 lastik muhtemelen sığacaktır.