SerdarCYCoo2Bursa
Jiroskopik Kararlılık
- Tepki
- 3.754
- İsim
- Serdar
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Pinarello
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Aman uzak dur. Ömrü çok kısa. Sadece minimal gramaj farkından, yarışlarda avantajı olabilir belki.
Bu lastiğe neden daha önce gecmedigimi bilemiyorum abi ama muhtemelen kolay ulaşılabilir olmayışı ve mukavemet açısından handikaplı oluşudur ancak fikrim tamamen değişti. Dusuk agirlikta veya nispeten kaliteli denilen maxxis ve conti nin serilerini pek çok kez kullanmış biriyim.. Şu noktayı hep atlıyoruz , aslında bizim lastigimizi koruyan şey iç lastikler değil, dış lastikler.. latex ve özellikle de performanslı TPU lar, yaygın görüşe göre, tubless lastik performansına eş değer bir statü kazanmış.. kadronun sabit parçalarıni degistirdigimizde örneğin, sele borusu, gidon ve gidon boğazinda karbona geçtiğimizde, önceki ağırlıklarına göre en fazla 250-350 Gr lik bir kazanç oluşturur.. oysa bu TPU lar, her iki lastik için ortalama 150 Gr lik ağırlık eksiltiyor sabit kaldıklarında.. Buna bir de hareket anında, rotasyon etkisiyle X3 hissiyat doğuruyor ve 450 Gr gibi bir hafiflik sağlıyor.. oysa kadro sabitlerinden kazancımız ≈300 Gr ve bütçe belki 15 - 20 binleri bulacaktır.. Üstelik bisiklet performansı için de katkısı hissedilir olmayacaktır.. TPU lastikler ise , dış lastikle butunlesme ve dolaylı olarak yol.kavrama becerisi, standart iç lastiklerden çok daha iyi..Ve bütçe olarak çiftini 500-800 arası almak mümkün, heybemizde neredeyse 1/3 oranında yine geleneksel lastiklere göre az yer kaplıyor ve yük.miktari da düşük oldugundan yedek olarak yanımıza alsak da , kullanmadan da faydası oluyor...
Bende de şuan 2. Bisikletimde bu lastik var.. Lastik inceleme sitelerinde , en uygun fiyatlı ve becerili yarış lastiği olarak anlatılıyor... Ancak gp5000 e gore zırh değerleri ayni olsa da , %40 daha fazla yuvarlanma direnci varmışContinental ultra sport 3 getirtmiştim yurtdışından, çok memnunum. herhangi bir patlak yaşamadım. Yol tutuşu da hiç fena değil.