Scudo Sports

Lastik hakkında sorular ve cevaplar

Lastikle alakali olacagini sanmam ama baska arkadaslarda cevap vereceklerdir. Havayi azaltmaktan baska care yok.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Scudo
arkadaşlar hali hazırda 29 jant bir mtb bisikletim var,bu işlerden anlamıyorum,ön arka iç dış lastik almak istiyorum,ama kulandığım lasitkler kalın 2.25 yazıyor bana lastik önerirmsiniz lütfen,ince dişli her yola girebiliceğim kolay patlamayan artık gına geldi,zırt pırt lasitklerim patlıyor,ince cyclcross lasitkleri de olur lütfen nerden alabilirm iç dış ön arka lastik.model marka öneri her türlü tavsiyelrinizi bekliyorum bir iki güne almak istiyorum artık

@Erdem KONYALI

erdem bey her yola kualnılırmı bu ürün nerden temin edicem bir bakim netten kolay patlamayan bişey laızm vala gına geldi inan

türkiyede mevcut sitlerde varmı

ben 26 jant için 2.0 olanını kullanıyorum, 4 yılda sadece 1 kez patladı. tam aradığınız türde lastik. 29"mtb'ye 700x38c lastik uyarsa süper olur.

hocam bilmiyorum işde hangisi uyar ne çap ne ebat almalyım nerden alıcam yani 1 aydır bir çift lastik almak için bakmadığım site kalmadı ya delricem ne alacağımı bilemiyorum hangisini alacağımıda,

araştırdığım kadarı ile 29 jant mtb'ye 700x38 teker takılabilir, hatta 700x32 takanlar var. schwalbe cx comp'ların fiyatları da uygun, sizi zorlamaz.

Öncelikle slime denilen sıvıdan kullanmayı düşünebilirsiniz.
Alternatif olarak ben 26" mtb'de kullandığım schwalbe marathon plus lastikleri öneririm.
Gerçektende patlamaya karşı çok dirençlileri, 29" versiyonları da var.
Toprak ve taşlı yollarda sıkıntısız kullanılır ancak dağa gideceğim derseniz pek olmaz.

• Beğen
Tepkiler: tolgageliz
Schwalbe CX Comp 700X38C şu anda kullandığım lastik bu. diş oranı gayet iyi. henüz patlamadı. sertliği falanda güzel. dönüşlerde yol tutuşu artması açısından dişleri ona göre tasarlanmış. düz yolda daha az diş yola temas ediyor.

bundan önceki bisikletime ve eşime CST salvo modelini almıştım 700 olanı varsa onu da alabilirsin henüz bir kere bile patlamadılar. bir bak derim.

maxxis in lastiklerini de beğeniyorum.

• Beğen
CX Comp patlamaz, çok güzel yol tutuşu var denilmiş aynı lastiği ben de kullanıyorum ama daha bu özelliklerini göremedim. Slime kullanmadan önce hemen her gün patlıyordu. Çakıl yola geldiğinde ise lastik hiç güven vermiyor. Islak zemin performansından bahsetmiyorum bile. Lastiğin üzerinde kevlar yazıyor ama oldukça ince bir lastik. Kısacası giriş seviye lastiklerden ama cst gibi lastiklerden iyidir. Size önerim schwalbe marathon plus tour.

HTC Wildfire S cihazımdan tapatalk ile gönderildi..

@Umut SÜRÜCÜBende de CX Comp var. Aslında tur bisikletine uygun değil ama ikinci el ucuza bulduğum için aldım. Kevlarlı olup, patlamaya karşı çok dirençli. 1500 km yaptım, daha siftah etmedik. :) Ancak ıslak zemin tutuşu çok kötü. Yağışlı havalarda buzda sürer gibi sürmek lazım. :) Normaldir, çünkü ıslak yol tutuşu CX lastiğin önceliği değil.

Schwalbe iyi olsa da, Maxxis'in daha iyi olduğu hakkında sağlam bilgi aldım. Ben de bir sonraki lastiğimi Maxxis (overdrive?) almak istiyorum. Kevlar koruma olmazsa olmaz. :)

• Beğen
arkadaşlar bilgiler çok güzel ben ne alıcam kafam karıştı,ben alıcağım lastik ile turlara çıkıcam bazen araziye giriyoruz,bisiklet sitelerine bakıyorum ülkemizdeki, bir şey bulmadım bana göre maraton plus çok düşündüm,ama maraton plus dişsiz araziye giremem,bu gün bir karar verip alacağım lastği belirleyip yarın sipariş etmek istiyorum zor işmiş gereçektende. aslında kenda lastiklerini çok araştırdım 1.90 ve 1.95 ebatlarındakileri,ama ülkemizde bulmadım yurt dışı alış veriş içinde kredi kartım yok,yurt dışı alışveriş olayını bilmiyorum bile,işde bulmadım bulsam alıcaktım çok hoşuma gitmişdi,fiyatlarıda uygundu ülkemizdeki fiyatlara göre,zor işler gerçektende. specialized lastikler hakında fikrileriniz nedir acaba arkadaşlar Fast Trak Sport 29 diye bir modelini gördüm başka modeleride bilgim yok birde Trigger Dış Lastik 700x38 modeli bu iki model nasıl arkadaşlar araziye de girebilirmiyim acaba

hocam benim içinmi sodunuz anlamadım,eyer bana sordu iseniz türkiyedeki her siteden alabilme durmum var,havale edip de ama lastikleri bulamadım daha.

:) aynı konudan bende nasiplenim dedim ondan sordum :) internette çok sağlıklı site göremedim. belki bilmediğim site filan vardır diye sordum

• Beğen
vala kardeşim ben 1 aydır gece gündüz sitelere bakıyorum,sağlıklı bişey bulamıyorum,yurt dışı sitelere bakıyorum bizde olmayan her ürün var,adamlar siteye reismli açıklamalı olarak koymuşlar,ne istersen,burda adam siteye reism koyor,telefon açıyorusn o lastik yok diyor,ne saçma iş anlam veremiyorum,madem site yaptın güncelesene,yok abi bisiklet işindende iyice uyuz olmaya başladım,alacağım iki çift ön arka iç dış lastik,hangisni,alıcam yada almalıyım bilemiyorum,oraya buraya telfon açmaktan yüklü mmiktarda fatıra ödedim,sonuç olarkta bir şey yok her kes satığı ürüne iyi diyor,bişeyler satabilmek için uğraşıyor,beyenmedğim yada işime yaramıcak ürünü verip yolamaya çalışıyorlar,burda arkadaşların fikirlerini önreirlerini bekliyorum,sonuçda bireylerden bilgi edinebilmek,tavsiye almak en mantıklısı.

• Beğen
Tepkiler: SERKAN ÇİFTÇİ
bu kadar büyütülecek bir sorun değil. internette her şey var. bunlar işini görür diye düşünüyorum; 28X1.35 (700x35e denk geliyor)

yarıdm eden etmeyen herkese teşekkür ederim,iç dış lastiklerimi aldım,4 çift dış aldım 4 çiftde iç schwable x comp diye bir model 700x38 ebatda,çok saolun çok güzel bu lastikler boşu boşuna 2.25 ebat lastik kulanarak,kendime işkence yapıyormuşum,birde lastik patlak önleyici sıvı aldım,vala hadi geçmiş olsun,zor iş bu ülkede bisiklet parçası almak,hele satıcı dükanlar cabası,aman aman bir iki sağlam dükan harici gerisi kofti benim için herkese kolay geslin

arkadaşlar bu spora yeni başladım scott speedster 40 aldı yaklaşık iki hafta oldu ve her bindiğimde lastik patlıyor hele en son 84 kmlik bir seyahatimde neredeyse her 20km de bir lastik patladı bütün hevesim başlamadan bitmek üzere bende mi skıntı var yoksa teknik bir skıntı mı lütfen yardımcı olun :(

dış lastiğinizi kontrol edin; diken veya cam kırığı gibi birşey lastiğin içinde kalmış ve her taktığınız iç lastiği patlatıyor olabilir.

Geri