MakRo
🤘Forever Metal🤘
- Tepki
- 10.231
- İsim
- Alperen Atman
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Güneşten olmuş olabilir mi?
Bisiklet yüklük olarak kullandığımız oda da kadroya takılı olarak askıda duruyor lastikler yere temas etmiyor. Her ne kadar güneş almıyor olsa da Denizlideki +40 derecelik sıcaklar düşünüldüğünde hali ile bulunduğu ortam sıcak, keza hemen altında da dağ bisikletim duruyor.Çatlak lastik ile sürmek tehlikelidir fakat günümüzün lastik fiyatlarını ele alırsak ben olsam yavaş ve güvenli bir şekilde sürerdim fakat uzun yol yapmazdım.
Bisikleti muhafaza ettiğin yerin zemini ile alakası olduğunu düşünüyorum. Örnek vermem gerekirse bisikleti ilk aldığım zaman depo da muhafaza edip aktif bir şekilde de sürüyordum fakat lastiklerde yine de çatlaklar oluşuyordu. Sonra bisikleti evimin içinde muhafaza etmeye başladığımdan beri yeni lastiklerimde çatlaklar oluşmadı.
Bende öyle düşünmüştüm ama farklı bir kaç görüş alıp emin olmak istedim. Zaten kilo olarak 60-65 civarında gezdiğim ve üzerindeki lastik basıncı aralığında kullandığım için çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. normalde benim kilo için son limit olan 8bar önerdiler de 7bar gibi kullandığım halde basketbol topu gibi hissediyorum. Lastik üzerinde 6-8Bar arası yazıyor.bişi olmaz. hissiyatta değişiklik yoksa devamke.
Yol bisikletinin her ne kadar konforsuzda olsa seriliğini, hafifliğini özlemişim. Şeytan yeniden dürtmeye başladı.