Bu konu başıma geldi. Ben normalde 28-32 arası dış lastik kullanıyorum. Kendi işlerimden zaman ayıramadığım için bisiklete ve bazen de farklı bisiklet konularından genelde mekanikçime bırakırım bisikleti. Lastiğim de patlamıştı, -yamalı lastik kullanmam ve önermem de.. yüksek hızlarda ya da fazla büyük yama ya da yaması sayıca çok olan iç lastikler, balans sorunu yaratır.- bisikletimi bıraktığımda, yama yapmamasını, yeni iç lastik takmasını söyledim. 21-25 mm aralığındaki vittoria lastik koymuş.. ben de agresif kullanmayı seven biriyim. Virajlara ya da kısa süren yokuşlara hızlı girmeyi severim.. neyse , akşamüstü iş çıkışı bisikletimi aldım , yanlardan elimle kontrol ettiğimde inik gibiydi ama yola temas eden yüzey taş gibiydi..abi dedim hayırdır?merak etme , sorun yok , vittoria taktım dedi..ama sadece marka kurtarmıyor böyle şeyleri 😄 neyse, kontrolsüz bir kavşakta sağa dönüş yaparken, jant iç lastiği kesti, inip baktım, incecik lastik, 21-25 mm için..inik hali neredeyse 1 parmak genişliğinde ve hamuru da ince .. benim kullandıklarım 28-36 arası falan oluyor.. bu iç lastik , dış lastiğin altını daha doğru ve tam dolduruyor.. jant ile dış lastik arasında daha statik bir tampon oluşuyor.. bunu anlamamanız için daha açık nasıl anlatayım? Siz takmışsınız psi değerine 😅 o zaman bu ince lastiği MTB lere de koyalım, yeter ki basınç fazla ya da jant ile dış lastiği dolduracak kadar olsun, yeterli (?) bu konu çok değişken.. daha önceki mesajımda değişkenlere örnek verdim..ama değişmeyen şeyler benim söylediğim özellikteki şeyler..mesela 2x11 vites grubuna 2x9 zincir ya da 31,6 gidon çapı olan furşa ya da gidona 25,4 lük çapta olan boğaz ya da gidon takılmaz...iç lastik, dış lastik ve jant iç yüzey genişliği de bu konuda önemli ...