Scudo Sports

lastiğin dönüş yönü

M.Uğur Özkol

Aktif Üye
Tepki
22
maxxis zenith lastikler kullanıyorum, lastiklerin üzerinde dönüş yönünü gösteren ok işaretleri var. lastik patladığı zaman yaptırmaya gittim bisikletçi lastiği geri takarken dönüş yönünü ters takmış bende sonradan farkettim düzelticem ama üşendim. dönüş yönü ters takılınca ne olur lastik daha mı çabuk aşınır acaba?

Scudo
Doğru taktığında lastiğin sırt yüzeyindeki dişler daha iyi çekiş yakalamanı sağlar buda yokuşlarda lastiğin boşa dönmesini önler yanlardaki desenlerde virajda daha iyi tutunmanı sağlar bunu ters takman durumunda senin kaybın olur

@rower mert

bugün 1-2 birşey almak için delta bisiklete gittim orada sordum benzer şekilde açıkladılar...teşekkürler

İyi de Maxxis Xenith bildiğimiz tam slick lastik.O lastikte yönün ne farkı olabilirki? :)

@Önder Tarım

Bende tam onu yazacaktım:) O tip lastiklerin bazılarında yön bile yazmaz. ;)

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
@Önder Tarım
@Doruk Atay

Bu durum hangi Xenith'den bahsettiğimize göre değişir aslında. Bu konuda bahsedilen Xenith sanıyorum ki MTB için 26lık model. Yol bisikleti için 700c Xenith'ler evet sizin de dediğiniz gibi tamamen slick yapıdadır fakat MTB için olanda fotoğraftaki gibi dönüş yönü doğrultusunda seyrek kanallar vardır.

http://www.cheapbikeparts360.com/images/b/7617.jpg

• Beğen
Tepkiler: livestong
Dış lastik imalatının ana maddesinden bir tanesi KORDBEZİ dir.İmalat esnasında bezin SARILMA YÖNÜ vardır,sadece dişler kavrama tutunmadan ziyade yönün önemi yanlış kullanımda kordbezinin çok çabuk çözülmesine sebeb olacak aşınma yı da hızlandırır.

@Doruk Atay

Ben arkadaşı bilgilendirme amacıyla geneli dikkate alarak bu yazıyı yazdım marka veya lastik türünü dikkate almadım olabildiğince basit bir şekilde detaya inmeden anlattığımı düşünüyorum ama işin doğrusu varken tersini yapmak sizin biliceğiniz iş

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Özellikle asfaltta dişli lastikle giderken,gidonu biraz sağ-sol yaptığınızda lastiklerin -bir çeşit ötmesi-ses çıkarması da ters takmayla ilgili sanırım...

Geri