Scudo Sports

Kuşadası Fethiye Turu

tos0648

Üye
Tepki
115
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamlar herkese, uzun süredir hayalini kurduğum tura nasipse pazartesi sabah başlıyorum. Ankaradan otobüsle Kuşadasına gidip, oradan Güzelçamlı Didim yada Akbük, Bodrum, Datça, Marmaris, Akyaka, Köyceğiz, Dalyan, Fethiye olarak planladım. Sıcak havadan dolayı ve kendimi zorlamamak adına ilk iki gün hariç günlük 40 50 kmyi geçmeyecek şekilde plan yaptım. Zaman sıkıntım yok o yüzden acelem de yok. Çadırım var, kampinglerde ve iki üç günde bir pansiyonda kalmayı düşünüyorum.

Yalnız Güzelçamlıdan sonra Bodrum rotası için tavsiyenize ihtiyacım var. Akbükte bir gece kalıp Kazıklı Gürçamlar üzerinden Bodrum yolunu mu, yoksa Bafa Gölünün orada bir gece kalıp Milas üzerinden mi Bodruma gitmeyi mi tavsiye edersiniz? Yolların özellikle eğim durumu, mola verilecek yerler açısından hangi yolu tercih edeceğime bir türlü karar veremedim.

Bunun dışında da her türlü önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

Aha bu da bisikletimin son hali :)
110A2DFE-BE6D-4997-897E-B9027D957F56.jpeg

Scudo
@hardwrestler
Bu şekilde kullandım sıkıntı yaşamadım. 15kg bile yok onların ağırlığı.

@mrbdnc
Hımm, görüntüye bakınca dedim çok yüklü. İleride öne de bağaj atarsın. Çok faydalı oluyor. 203627

@turcudede
Maalesef hocam telefondan yapamadım harita işini

Bir de uyku tulumu alıp almama konusunda kararsızım

Bisikletin arkasına bayrak tarzı bir şey taksanız hayatınızı kurtarabilir. Ben bi süre bunu yapmadan sürdüm ama en az 5 6 kez arabalarla aramda 1 cm mesafe kalarak geçtikleri için artık yolları tamamen bıraktım diyebilirim. Grup sürüşleriyle ya da kendim sürerken bir bayrak takıyorum görünürlüğümü az da olsa artırıyor diye düşünüyorum. Kendim kuşadasında oturuyorum, birkaç kez didime kadar gittim. Sökeden didime giderken upuzun dümdüz bir yol var ama feci rüzgar var ve galiba hep var neredeyse rüzgar jeneratörlerinden gökyüzü gözükmeyecek ?. Pazartesi kuşadasında kısa süreli yağmurlar bekleniyor bu arada haberiniz olsun.

@Arkockutay

Pazartesiyi kuşadasını ve güzelçamlı milli parkını gezmeye ayırdım. Yağmur inşallah yağar serinletir :) Bayrak olabilir belki edinirsem kullanırım hiç aklıma gelmedi açıkçası. Söke sonrası Milas mı Akbük üzerinden mi gideyim ona karar veremedim hala. Tavsiyeler için teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Arkockutay
Fethiye Çanakkale turumu yaparken bu rotayı kullandım. Ben Milas üzerinden Söke ye gitmiştim, rahat bir yol,eğim çok fazla değildi diye hatırlıyorum. Beni en çok zorlayan yol Akyaka Datça arasiydi. Bol inişli çıkışlı bir yoldu. Belki Datça Marmaris arasında biraz zorlanirsin, onun dışında Fethiye'ye kadar sıkıntısiz gelirsin. Datça merkezde sahile, Akyaka da ise orman kampının 3-5km ilerisinde deniz kenarına çadırimi kurmustum. Marmaris'ten Fethiye'ye kadar belirlediğin noktalar 30-40km mesafeli yerler, geriye kalan zamanın çok olacak.Fethiye bisiklet için çok güzel bir yerdir. Ölüdenize ve kelebekler vadisi tarafınada gitmeni tavsiye ederim. İyi yolculuklar

• Beğen
Tepkiler: tos0648
Hayırlı yolculuklar olsun , bol foto ve görüşlerinizi bekliyoruz :)

• Beğen
@ozgux

Söke milas yolundan gitme fikri daha ağır basıyordu zaten, sizin de yorumunuzla kesinleştirdim hocam sağolun. Datçada aktur kampingde kalmayı düşünüyorum, oradan marmaris 45km gözüküyor, dinlene dinlene giderim artık. Fethiye de zaten son durak, hanımdan dolayı fethiyeliyim, çoğu yerine gittim. Ada etrafını turlama niyetim var onun dışında sahildeki bisiklet yolu yeter bana. Ölüdeniz tarafına mümkün değil gidemem :)

Yorum ve tavsiye için teşekkürler

@TatanQa_tr Teşekkürler
Aştiden ilk fotoğrafı ekleyim o zaman
Gerçi Kamil Koçun şoförüyle biraz gerilim yaşadık, ön tekeri vs söktüğüm halde, böyle bisiklet mi taşınır bagajda diyor. Bisikleti kutulayıp bantlayıp öyle getircekmişim. Dedim germe beni daha çalıştığın şirketin kurallarından haberin yok, muavin sağolsun çok yardımcı oldu hallettik. 817170C0-682B-4524-925B-04A3A40ECF4A.jpeg

@mrbdnc bazen kaptanlar sorun çıkarıyor, daha önceki yolculuklarımda problem olmamıştı ama en son geçen ay Fethiye-Antalya turumda Antalya'dan Fethiye'ye dönüşüm de bir yolcu parası istedi kaptan. Yarı ücret vermistim, çok gıcık olmuştum.. 2agustosta Karadeniz turu için otobüsle Fethiyeden Batuma gidecem.İstanbula kadar bisiklet sürdükten sonra tekrar otobüsle Fethiye'ye gececem. umarım sorun çikarmazlar

• Beğen
@ozgux şimdiden iyi yolculuklar size de, inşallah otobüs konudunda sorun çıkmaz. Turlarınızın konusu paylaşımı var mı herhangi bir yerde, okuyalım faydalanalım

daha dün geldim o bölgeden bisikletle. Sorularını iletebilirsin. Ayrıca uyku tulumu al derim sabah soğuk oluyor yani en azından benim bacaklarım üşüdü.

@caner adsız
Datça marmaris arası ne kadar zormuş onu gördüm. Hele benim gibi acemi birisinin tek günde bitirmek için zorlamaması gerekiyormuş. İn çık in çık düz yol göremedim nerdeyse. Çok yoruldum ve sol aşil tendonum çok ağrımaya başladı, o yüzden maalesef turu bitirdim. Şu an otobüsle fethiyeye gidiyorum.

1. gün Kuşadası Güzelçamlı arası ve Milli Park gezmesi vs 42km
2. gün Güzelçamlı Milas 97km
3. gün Milas Bodrum 56km
4.gün Datça Marmaris 75km yol gittim

Uygun bir zamanda fotoğrafları da yüklerim

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
@mrbdnc geçmiş olsun bu ay sonu bende o bölgeleri turluyacam birde kabak tarafı nasıl

@Keskinads sağolun, kabak tarafına gitmedim bilemicem

@Keskinads Fethiye kabak mi?Fethiye ye geldin tasyaka da rampa çıkacaksın. Ovacık hisaronu düz. Ölüdeniz e ineceksin. Sonra faralya rampasıni çıkacaksın. Sonra yol düz. Kabaga denize ineceksin.

Geri