mart 2008 aldığım scott scale 30 karbon bisikletin üzerinde son derece kötü avid in en düşük disk fren sistemleri vardı sürekli arkayı akort yapmaktan canım çıktı ve derhal değiştirdim slx fren sistemine bağlandım ama 2 sene garanti süresi var idi ve bu süre sonunda arkadan hava yapma olacağı yazılıyordu ve aynen kabul ettim giyotine bilerek lades dedik ama iyi kullandığım için 3 yıl sonunda hava yaptı ve sonunda arka kaliper yağ kaçırmaya başladı,,,,,,yalnız şu bi gerçekki xt arka kaliper 50.000 km de ve tıkır tıkır dönüyor ve ön lx aktarıcıda aynı durumda lx ve xt kompenantlar gerçekten ideal olmakta slx ayna kol dehşet kullanışlı çıktı 20.000 km yi geçti sadece 44 diş yani en büyük diş parça olarak değişti orta ve küçük diş hala dayanıyor...ruble olarak lx kullandım kalite başka da bi şey demem tabi xt rublede kullandım daha önceki bisikletimde ondanda memnun kaldım...spd pedal çok dayandı üzerinde malaysia us pat yazıyor...ve bontrecır mtb kilitli pedal ayakkabısı dehşet dayandı tek sökük yok...yalnız her 100 km sonrasında bisiklet a- dan z ye bakıma girdi tarafım tarafından...ayakkabılarda dahil çamurdan pislikten temizlendi ayakkabının altı kilitlenen yer temizleniyordu..orjinal kolları lx vites sistemi aynen 2008 den beri çalışmaktadır..bozulan sadece arka kaliper slx in fren sistemi olmuştur ...yalnız tek tek satılmaması bizim için handikaptır tek satılması bizim lehimize olur ön slx in kaliperi sağlamdır ve iş görmektedir ve içindeki hidrolik yağ hiç değişmemiştir ..
en çok teker eskittim 50.000 km de ve 4 yılda, mişlen kullandım onlar bile eskidi bana teker dayanmıyor ama en tehlikeli teker son derece sakat olan ve en ufak bi ıslaklıkta kaydıran haçısın urban tur 28 tekerdir aman aman diyorum..evet şimdi 26 teker kullandım önceleri bunlardan en iyileri mişlen ve stabilizede ve asfaltta giden teker idi ama arazide giden continental dişli teker kullandım o asfaltta har har gidemiyordu ama arazide tam bi canavar idi...hem arazide giden hem stabilizede giden ve hemde asfaltta sürat yapan teker icad edildimi edildi ise benim haberim yok çünki...evet şu an yeni yeni kullandığım 28 teker maxxis over driver 700 x 32 dir bu tekerin ıslak zeminde pek işe yarayacağını zannetmiyorum..anca kuru zeminde iyi olabilir ..ufak deneme yaptım dün bindim kuru zeminde iyi ıslak zemin üzerinden geçtim ama düz yolda yokuş aşağı denemedim ıslak zeminde malum yaz ayları millet suluyor yolları en tehlikeli durum yokuş aşağı yolların ıslak olması 28 ler için tehlike var ve virajlarda tabi...ama tekerin özelliği önemli..
evet en önemli olan mevzu tekerlerdir evet gözünüz kapalı maxxis crosride 26 jant alın derim bunun nedeni 50..000 km de arka jantın akordu bozulmadığı gibi önde bozulmadı jantlar değişti 28 e geçtim alexrims jant oldu bunların akord sorunu olacakmı bunu zaman gösterecek tabi..
en çok teker eskittim 50.000 km de ve 4 yılda, mişlen kullandım onlar bile eskidi bana teker dayanmıyor ama en tehlikeli teker son derece sakat olan ve en ufak bi ıslaklıkta kaydıran haçısın urban tur 28 tekerdir aman aman diyorum..evet şimdi 26 teker kullandım önceleri bunlardan en iyileri mişlen ve stabilizede ve asfaltta giden teker idi ama arazide giden continental dişli teker kullandım o asfaltta har har gidemiyordu ama arazide tam bi canavar idi...hem arazide giden hem stabilizede giden ve hemde asfaltta sürat yapan teker icad edildimi edildi ise benim haberim yok çünki...evet şu an yeni yeni kullandığım 28 teker maxxis over driver 700 x 32 dir bu tekerin ıslak zeminde pek işe yarayacağını zannetmiyorum..anca kuru zeminde iyi olabilir ..ufak deneme yaptım dün bindim kuru zeminde iyi ıslak zemin üzerinden geçtim ama düz yolda yokuş aşağı denemedim ıslak zeminde malum yaz ayları millet suluyor yolları en tehlikeli durum yokuş aşağı yolların ıslak olması 28 ler için tehlike var ve virajlarda tabi...ama tekerin özelliği önemli..
evet en önemli olan mevzu tekerlerdir evet gözünüz kapalı maxxis crosride 26 jant alın derim bunun nedeni 50..000 km de arka jantın akordu bozulmadığı gibi önde bozulmadı jantlar değişti 28 e geçtim alexrims jant oldu bunların akord sorunu olacakmı bunu zaman gösterecek tabi..