@Hakan Beşikçi bende önce çoğunluğu sağda olmak üzere kıkırdak zedelenmesi kaynaklı ağrı oldu, 10 gün dinlendirme ve hafif tempo yüklenmeden sürüşle azaldı, doktor emara gerek yok dedi ve röntgen çekdi ondada ödem varsada gözükmemişdir,
zedelenme geçince sonrasında kısa süreli yüklenerek dizimi kontrol etdiğimde her iki dizimdede patellanın alt dış kısmındaki kemik sürtüyor gibi olup turdan sonra ağrı ve sızı yapıyordu, bende bunun üzerine iç kaslar için yeterli egzersiz yapamıyorum yada yapsamda pedala basış şeklimi değiştirmediğim sürece dış kaslar güçlenmeye devam edecek diye, pedala basış şeklimi düzeltmem gerekdiğini düşünerek, ayağımın iç kaslarını çalışdırmak adına deneme yanılma yöntemiyle mantıken ayağımı ''V'' şeklinde pedala basacak şekilde kal'lerle ayarlamayı düşünüp uyguladım,
bu sefer tam tersi olan iç kaslar yani sizdeki noktada ağrı olunca dedim doğru yolu buldum, (zaten pedala basış şeklimiz ayakda rahat duruşumuz veya sandalyeden ayağımızı salladığımızda ayağımızın duruş şekli gibi olmalıymış), şimdi ise iç kaslara fazla yüklenmemek adına ayağımı çok ''V'' yapmadan daha az yaparak ayağımın duruş şeklinde basmaya çalışıyorum ve yüklenmeleri o şekilde yavaş yavaş artırarak dizimi dinleyerek yapmaya başladım, şuan için ağrıda tur sonrası sızıda ilk sağlıklı hali kadar olmasada kalmadı gibi,
ama unutmadan ilk başlarda ortası delik dizliklerden bir tane aldım hangisine takarsam o daha güçlü ve turda ve sonrasında daha ağrısız oluyordu, yani takdığım tarafa faydası oluyordu ağrılarım kesilmeseydi düşüncem diğer tarafada alıp çift dizlik takmakdı, kesilince artık yavaş yavaş dizliği çıkarmaya başladım..
Bu durumun adı iliotibial band syndrome yabancı sitelerde bu konuda daha fazla döküman bulabilrsiniz, farklı ve önemli bulduğunuz bilgileri bizle paylaşırsanızda seviniriz, çünkü biz sizin bulduğunuz bilgiyi bulamamış yada yabancı olduğu için tam olarak çevirememiş olabiliriz..
unutmadan spd pedalla şuan 130km kadar yapıyorum ama spd pedal kullanmazsam 5kmde tekrar kıkırdak zedelenecek gibi oluyor, bide yüksek kadansa alışdıkca dizlerimi daha iyi ve yüksüz hissediyorum..
Birde tur öncesi ve özellikle sonrasında kesinlikle esneme yapın, bu sayede diz kapağını tutan kaslardan kısa olanlar daha çok esneyeceği için kayma durumunu mantıken daha aza indirecekdir..