Scudo Sports

Küçük kadro ve sonuç: diz kapağı arkası ağrısı

@Ebubekir göründüğüm doktorda ortapedist'di ama ödem atıcı, kas gevşetici,ağrı kesici vb. ilaçlara yanıt verip vermeyen menisküs, bağ, patella vb.., diz problemleri arasında doğru teşhisi koyabilmek adına krem ve hap kullanıldığında ön sonuça göre emar çekilerek teşhis konulması gerekdiğini belirtdi..

Bu süreyide bisiklete zorlamadan arada kısa süreli binerek geçirebilirsin dedi..

Şuan için dizimde yürümeme ve koşmama engel bir durum yok sadece diz kapağının üst kısmı pedala yüklenirken yada büyük bi engele çıkarken dizime güç vererek çıkınca o nokta biraz ağrı yapıyor, spor hekimide nevşehirde olmadığı için burdaki ortopedistin sonuç ve önerilerine göre gerekirse kayseri de spor hekiminede görüneceğim..

Scudo
Diz kapağı ağrısı üzerine çok detaylı bir yabancı yazı buldum..
(link)

http://www.bikefit.com/Images/images/H2FaB/imgH2FaB20.jpg

Kaller açısı ile ve diğer tüm bilgiler için iyi bir kaynak.

(link)

Ayrıca uygulaması

MTB için;

@Furkan TK, @Ebubekir

Arkadaşlar başka bir ortopediye gitdim sağ dış diz kapağı ağrım oluyor deyince direk patella, dedi. Sonrada emar çekinmene gerek yok, diz kapağının röntgeninde gözükür dedi ve yüz üstü yatar vaziyetde diz kapağım yere gelicek şekilde ayak ucumu sırtıma doğru çekerek her iki diz kapağının katlı halde altından röntgen çekildi, resimlerden biri sol, biri sağ ağrıyan sağ taraf sürterek daha çok aşınmış dedi. Ben bu tip rahatsızlıklarda çok ileri olmadığı sürece ameliyat önermiyorum, verdiğim egzersizlerle dizinin iç tarafını güçlendireceksin dedi, glukozamin krem ve hap kullanıyorum birde dizlik dedim, tamam 3 ünü kullanarak bu egzersizleri yap, aradada bacağını uzattığın serbest vaziyetde diz kapağını içe doğru elinle bastır dedi..

IMG_20150224_133214.jpg

IMG_20150224_133323.jpg

geçmiş olsun. Bende versaya önceden gidip emar çektirdim bugün 15:00 gibi raporu doktora götürecem bakalım ne diyecek.

@fatihözüdoğru inşallah iyi çıkar fatih sonucunu bekliyoruz, anladığım kadarıyla benim diz kapağının dış kasları daha çok geliştiği için, diz kapağını yuvasından dışa doğru çekiyor, oda dış kısımda sürtme meydana getiriyor, yapılan ameliyatdada sanırım diz kapağının güçlü olan kasları gevşetilerek iç kaslarla eşitleyip kapağın dışa kaymasını engelliyorlar, ama aynı işlemi iç kasları güçlendirerek vücut kendide yapabileceği için doktor iç kasları güçlendirici egzersizleri işaretledi..

Aynı durum bende de oldu. Benim kadro büyük geldiği için yaşadım bu durumu. Aynı şeyi bana da söyledi doktor. Ağrı geçmedi. Mr çektirdim. Perşembe sonucu alıp doktora göstericem. Artık hayırlısı :)

@avanak_abdi

Öyleyse sizdende sonuç cevabı bekliyoruz artık, ben doktora ısrarla emar çektiriyim desemde o gerek yok röntgende gözükür dedi, diz üstünden çekilen eski röntgeni gösterdim bu açıdan olmuyacak dedi, ve yüz üstü yatarak dizimi sırtıma doğru çektirerek diz kapağımın arasını gösteren bir film aldı,

Ama doktorun bilgisayarındaki görüntü bu röngenden farklı olarak dizdeki aşınan çukurlaşmış bölgeye kadar gösteriyordu..

Patella DİZ ÖNÜ AĞRISI hakkında bir konu;

(link)

Emar sonucuna göre sıvı fazlalığı ortaya çıktı,doktor verdiğim ilaçları kullanmaya devam et dedi ve buz uygulaması yap dedi, yanlış hatırlamıyorsam ismini dipropsan 1ml lik bir iğne yaptı bir seferlik başka da bir şey çıkmadı.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
belli bir nedeni yok, herkeste ortaya çıkabilir.

Biraz dinlendirme, fazla yüklenmeme, ısıtarak zorlamasız sürüşler iyi geldi, şuan için dizim daha iyi dün 65km civarı yaptık, yüklenmem gereken tırmanışlarda yüksek kadans yada ayağa kalkarak dize binen yükü azaltıyorum..

Dizdeki iç kasları güçlendirmek için bisikletde yapabileceğim bir sürüş tekniği varmı ki aceba

Yoksa bisiklet sürdükçe dış kaslar gelişmeye devam ederek diz kapağını dışa doğru çekmeye devammı edecek

kilitli pedalın aynakol krank koluna bağlandığı noktada bir uzatma demiri var mantık olarak ayakları bisikletden uzaklaştırıyor ama fiziki olarak ne işe yarıyorki

Geri