Scudo Sports

Küçük kadro sorun olur mu?

Arkadaşlar. Daha öncesinde Btwin ile olmak üzere 56 (L) kadro kullandim ancak.
Yakin zamanda Merida Scultra alacagim.
Boyum 1.79
Bacak boyum ise : 82 cm
Merida verilerine göre M/L
Yani 54 çikiyor.
Dogrumudur veriler.?

Scudo
istişarenin bir anlamı olması için, seat tube (aynakol merkezi ile, alt borusunun en üst noktası arası mesafe) üzerinden değil de, 'effective seat tube' (alın borusunun üst noktasının yerden yüksekliği ile aynakol merkezinin yerden yüksekliği arasındaki fark) üzerinden konuşmanın gerekliliğini hatırlatmak isterim arkadaşlar. herkes bisikletin size'ını seat tube üzerinden söylüyor.

modern geometrili (üst borusu eğimli) 52 cm ile, klasik geometrili (üst borusu yere paralel) 52 cm, ideal 'sürücü bacak boyu' bakımından aynı değildir. kabaca örnek vermek gerekirse, modern kadroya 180'lik biri ideal iken, klasik kadroya 173'lük biri idealdir. ayrıca, aynakol merkezinin yere izdüşümü ile, alın borusunun yere izdüşümü arasındaki mesafe de çok hayati bir ölçüdür. bu ölçüye dikkat etmeyip aynı uzanmayı sağlamak için gidon boynunu çok uzatmak veya çok kısaltmak aletin hissiyatını negatif yönde etkiliyor.

effective_seat_tube_length.png

Arkadaşlar. Daha öncesinde Btwin ile olmak üzere 56 (L) kadro kullandim ancak.
Yakin zamanda Merida Scultra alacagim.
Boyum 1.79
Bacak boyum ise : 82 cm
Merida verilerine göre M/L
Yani 54 çikiyor.
Dogrumudur veriler.?
Doğrudur, M/L Merida'nın 54cm olan ölçüsü sele borusu. Üst borusu ise 56cm.

• Beğen
Tepkiler: okuyucuoptik
Merhabalar,

Kadro olarak banan küçük bisikleti kendime uygun hale nasıl getirebilirim ? Fotoğrafı ekliyorum, bisiklet XS beden, Ben 169 boyundayım bacak boyu da 76
(link)

1589878973406.png

seleyi yukarı kaldırıp gidon yükseltici ekleyebilirsiniz ya da ayarlı gidon boğazı takabilirsiniz. Yukarı doğru açılı Bmx gidonu ve benzerleri de bir seçenek. @DayKnight

Merhabalar,

Kadro olarak banan küçük bisikleti kendime uygun hale nasıl getirebilirim ? Fotoğrafı ekliyorum, bisiklet XS beden, Ben 169 boyundayım bacak boyu da 76
(link)

227057 dosyayı görüntüle
1.73 boyum 76 bacak boyum XS (50) kadro canyon firmasının önerisine göre kadro kullanıyorum.
Gayet memnunum, daha önce aynı modelin S (52) modelini de kullandım rahat edemedim.
Firmadan firmaya kadro ölçüleri değişiyor, deneyerek alma şansınız varsa öyle alın derim.

@DayKnight ne tür kullanıcı olduğunuza bağlı. çünkü bu vücut pozisyonunuzu belirleyecek. turcu olarak kullanacaksanız küçük bir kadro değil bence. ha eğer yol bisikletçiliği yapmak isterseniz, seleyi yükseltip ideal diz açısını ayarlarsınız zaten o basit. eğer uzanma mesafesi kısa geliyorsa uzun boğaz takabilirsiniz. deparlarda hava sürtünmesinden az etkileneyim derseniz dropbar takabilirsiniz, böylece droplardan tuttuğunuzda gövdeniz epey bir yatık olur ve hava direncinden kaynaklı enerji kaybını azaltmış olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: DayKnight
@denizt, Tura cikmadan once seleyi ayarliyorum genelde. Gidon uzerinde yapilacak degisiklik olumlu sonuc verecek diye umit ediyorum

@Emre7055 Bisiklet esimin, ona almistik. Kendisi cok kullanmayin ben kullanayim bari paslanmasin dedim ;)

@can_celik Ben keyif turcusuyum abi, hani cok hiz yapmiyorum. Bu bisiklet ile Kurtkoy - Sile - Kurtkoy 110km tur yaptim en son, bisikletin hafif olmasindan yana cok memnun kaldim.

Sonuc olarak Giant Caddebostan a bir soracagim, ordan bir fikir cikmaz ise, bisikletcilerden ayarli bir gidon bogazi ve kelebek gidon bakacagim. Sanirim onlarin faydasi olur

Arkadaşlar iyi gunler boyum 1.82 fakat bacak boyum 90 cm 59 60kadroya tekabul ediyor ama boyumu kim ile paylassam 56 uygun olur diyor sele ayari ile vs kurtarır mı 56 kadro ne düşünüyorsunuz.

- Kadro seçiminde üst boru daha önemli. Effective top tube length diye aratırsanız ne olduğunu görürsünüz.
- Kendi vücudunuza ve sürüş pozisyonunuza uygun kadroyu en iyi seçebilecek kişi sizsiniz. Varsa önceki bisikletinizde veya bir tanıdığın bisikletini deneyimleyerek küçük mü büyük mü geliyor bakmalısınız.
- Seleyi kaydırmak çözüm olmaz. Mesafeyi arttırayım diye seleyi çok geri çekmek, sele borusunu dayanım yönünden zorlar. Bu şekilde yamulan borular oluyor.
- Boğazı kısaltıp uzatarak uygun mesafeyi yakalayabilirsiniz. Ama boğazı değiştirmek yönlendirme hissiyatını tamamen değiştirir.
- Her pozisyona uygun kadro diye bir şey maalesef yok. Daha çok hoodlardan mı tutuyorsunuz, yoksa aero modunda droplardan mı, bunu da göz önünde bulundurmalısınız.
@Ataço

Arkadaşlar iyi gunler boyum 1.82 fakat bacak boyum 90 cm 59 60kadroya tekabul ediyor ama boyumu kim ile paylassam 56 uygun olur diyor sele ayari ile vs kurtarır mı 56 kadro ne düşünüyorsunuz.
Bacak boyunu ne şekilde ölçüyorsunuz?

Geri