Burak B.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.981
- İsim
- Burak
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bisiklet tavsiyesi verirken işi öyle bir boyuta getiriyoruz ki bisiklet alacak kişi cebindeki son kuruşa kadar harcamak zorunda kalıyor. Örnek vermek gerekirse şu model, şu grupsetli bisiklet alacağım. Bizim ki durur mu hemen yapıştırmış cevabı oooo hocam o kadar para vereceksen x lira daha koy üstüne karbon al. Oooo hocam o kadar para vereceksen 2x lira daha koy üstüne sıfır al gibi. Örnekler daha da arttırılabilir. 😀 😀adam 10 15 bin tl yi bisiklete veriyor da 200 tl bike fite para vermek zor geliyor bu da böyle bir tezat anlatamadım gitti![]()
bike fit o fiyatın baya üzerinde diye hatırlıyorum.adam 10 15 bin tl yi bisiklete veriyor da 200 tl bike fite para vermek zor geliyor bu da böyle bir tezat anlatamadım gitti![]()
Barış'la mı görüştün?@Mad Buddha konustum aktifpedal ile, randevu ile istanbuldan geliyormus ve subat ortasinda ekip izmire gelicegi soylendi. 600lira fiyat verildisonucta bisikleti 1 kez alicagim, surekli model degistirmeyi seven biri degilim. En fazla karbon aero janta gecis yaparim
![]()
yerini tam bilmiyorum ama aktif pedal dan barış var fit yapan. Benim de o yapmıştı bike fit'i. Gayet memnunum.
Belki fit yapan adama güvenmiyordur 🤔 (ben)adam 10 15 bin tl yi bisiklete veriyor da 200 tl bike fite para vermek zor geliyor bu da böyle bir tezat anlatamadım gitti![]()
tam da aynı noktadayız şu an alet herşey demek değildir. İşin uzmanı olmalı, kas bilgisi olmalı, kemik bilgisi olmalı, sporcu fizyolojisini iyi bilmeli. Tecrübesi olmalı işin özü. Dubaiye gidenin makinayla aldığı fit ölçüleriyle Aziz abinin ölçüleri birebir tutuyordu Ahmet Örken için sele yüksekliği 1mm farklıydı. Bakmayın cafcafa işin uzmanını bulun sadece çok para da gömülmeyin.Belki fit yapan adama güvenmiyordur 🤔 (ben)
İşini geçiştiren çok fitçi var, biri dubaiye kaçtı 😬 Fit yaptıracak olsam, Türkiye’de gideceğim 2 yer var ve ikisi de aletsiz, eski usül fit yapıyor. Çok köpürttüler fit işini! Sözünü ettiğim 2 yerin ikisi de milli takım seviyesi sporculara fit yapan yerler. Bunlar dışında fitçilere asla güvenmem arkadaş, umrumda değil ki bilmem hangi ülkeden aldığı sertifika. İsmek de bilgisayar programcısı kursu ve sertifikası veriyor. Her çıkan programcı olabiliyor mu? İşinde çok iyi olmasının garantisi mi var?
Diye düşünürüm ben mesela ☺
fit yaptırın fit ölçüleriniz değişmez, daha sonra alacağınız diğer bisikletler de bu ölçülere uygun hale getirilebilir. Biz şanslıyız fit açısından Aziz Ay var burada![]()
haklısınız sözüm normal standartlara oturmuş bir yapıdaysanız geçerli. kilo alırsanız, ilk ölçülere göre yeterince esnekli yoksa yada sonradan kazandıysanız vs vs sürücü kendine göre yontabilir ama ana ölçüler belirlidir.evet hep aynı kilodaysanız aynı düzende antreman yapıyorsanız değişmeyebilir. ama zaman ile fit ayarları da değişebiliyor.
haklısınız sözüm normal standartlara oturmuş bir yapıdaysanız geçerli. kilo alırsanız, ilk ölçülere göre yeterince esnekli yoksa yada sonradan kazandıysanız vs vs sürücü kendine göre yontabilir ama ana ölçüler belirlidir.
Mesela yol bisikletimde, kış süresince 6 kg aldığım için gidonu 1 tık yükselttim. Mtb de aynı şekilde devam ediyorum.
Selam;@Serkan Mıstınoğlu Çok güzel noktaya bastın Serkan beyYılda 10-12bin km pedal çeviriyorum, iş çıkışı stres atmak için antremana çıkıyorum (hergun değil haftada 2-3gun). Bugune kadar diz agrısı vs olmadı, sele yüksekliğini kendim buldum, hood açıları ve gidon açısını kendim ayarlayarak buldum. Tek bir sıkıntım var, bisikletimi dropbara çevirdiğimden dolayı gidon bogaz uzun kaldı, üst boru uzunlugundan dolayı. ne zaman 2 cm geriden tutsam gidonu müthiş bir rahatlama ve pedala enerji iletmeye başlıyorum
600lira gömülüp hah gidonu 2 cm geri alıncak, kaller 2 mm geriye çekilcek vs denirse çok pis koyar.. Prof olucaksam, yarıştan para kazanıcaksam fite girerdim.. Kimseyede güvenmiyorum, kendim dogru açıları buldugum için. Ölçüm yapılınca mutlaka 2tık altı, 2 tık üstü ayarlarda sapma olabilir
@isosel İzmirde bikefit için 2 yerrden fiyat aldım. Retul ile 600tl, idmatch bike fit 550 tl fiyat verildiHiç şikayetim olmamasın rağmen gömmeye pek el vermiyor
ilerde fikrim değişebilir..