Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Küçük kadro sorun olur mu?

tolga akyol

Forum Demirbaşı
Tepki
312
Bisiklet
KTM
Merhaba Arkadaşlar,

Bisiklete mtb ile başlayalı 4-5 ay oldu daha fakat yol bisikletine de heves ettim.
Bir yakınım Salcano bayisi ve ondan almam gerekiyor. ( fiyat ile alakalı )
Bu arada boyum 193cm .Bacak boyum 92cm (yanlış ölçmediysem)
Salcanoda XRS030 kadrolar en büyük kadro olarak 57 cm görünmekte.
XRS 02 kadrolar ise en büyük boy olarak 58.5 cm görünmekte.

(link)

Boyumun ve bacak boyumun gereksinimi 60-62cm kadro.Bu değere en yakın olan 58.5cm olan xrs02 karbon kadrolu model almak niyetindeyim.Ama Benim beden ölçülerime göre birkaç santim küçük kadro bana sorun olur mu diye sizlere sormak istedim.

58.5 cm kadroyu alırsam;

-Rahatlık ile kullanabilir miyim ?
-Herhangi bir bölgemde sadece küçük olmasından dolayı ağrı, sızı vs. gibi sorunlar yaşar mıyım ?
-Performansımı etkiler mi? Eğer etkiler ise ne ölçüde bir etki olur?
-Altımda komik durur mu ?:))

Aklıma takılan sorular bunlar arkadaşlar.Şimdiden yorum ve önerilerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum,iyi forumlar diliyorum.

Scudo
Okadar bi sorun olucagini sanmam milimetrik bi hesap mesela çok kambur kaldiniz seleyi biraz geri ceker yine kullanabilirsiniz tabi bide diğer değerli uyelerimiz ne diyecek onada bakalim

bacak boyundan daha önemlisi bence kolunuzun uzunluğu bacak boyu sele borsundan ayarlanır elbet 1.5 cm tim fark diyorsanız ben olsam küçük olanı alırım

Edit : birde normal gidonu yukarıdan tutar iken ( hoods tan ) gidon boğazının üst kısmı ön jant göbeği ile aynı hizadamı gez - göz - arpacık gibi eğer gidon boynundan ön jant göbeğini göremiyorsanız sorun yok bence

• Beğen
Tepkiler: tolga akyol
Şükrü arkadaşa ben de katılıyorum, sele haricinde gidon boğazını da uzatabilirsiniz, mesela 100 mmlik ise 120mm yapabilirsiniz.

Selamlar...Benim boyum 1,74 cm. Normalde M boyunda bisiklet kullanmam gerekirkem S boyunda bisikletim var. Teknik detayları bilmem ama daha önce büyük boy bisiklet kullandığımda manevra kalibiyetim düşüyordu zaten çok ciddi bir kaza yapıp koluma hasar verdirtmiştim. Artısına gelirsek dediğim kesinlikle daha hakim olunuyor. Belki biraz küçük gibi görünse de jant büyüklüğü maşa uzunluğu durumu farklı gösterebilir. Güç konusunda birşey diyemem bana sanki daha kuvvetli gidiyormuş hissi veriyor.

Sakarya da 58 kadro civarı bulamadım. En azından bir üstüne çıkıp denemek istiyorum. Bayilerde yok. 2015 modeller geldiğinde deneyeceğim artık. Dedikleriniz gibi sorun olmayacak gibi ise 58.5 kadrolu modeli alacağım.

Ülkemizdeki kronik kadro ölçülerindeki yokluk malesef senin başınada gelmiş , bende 1.90 ım ilk yol bike ım 56 kadroydu ve altımda çok küçük kalmıştı daha sonra scott ın 61 kadrosunu kullandım ve öne doğru çok uzanmak zorunda kalıyordum.Son olarak 58 bir focus kullandım ve ölçümün biriken tecrübe ile birlikte bu olduğuna kanat getirdim.Acele etmeyin derim sizin ölçü 60-61 gibi duruyor bacak boyunuzda uzun baya.

• Beğen
Tepkiler: tolga akyol
Benim boyum 190. 53 kadro yarış bisikleti kullanıyorum hiç memnun değilim.
- Altımda paten gibi oluyor.:)
- Kambur durmak zorunda kalıyorum.
- Dizim gidona çarpıyor.
- Boynuz gidon olduğundan gidonu tuttuğumda yer kalmıyor.
- Islak zeminde düşmeler çok fazla oluyor.

Şu an aklıma gelenler bunlar, bence ne kadar büyük kadro alırsanız o kadar iyi.

Bence Denemekle Alakalı.Misal Yol Bisikletinde Bacak Boyuma 52-54 İsterken 50 Kadro Çuk Diye Oturuyor.En Azından Denediklerim Arasında.Markaların Geometri Şekilleride Önemli.Bi Arkadaşım Sedonadan Başka Almam Diyordu.Digerlerine Alışmamıyormuş..

Hazır konu açılmışken büyük kadro boyunun nasıl sorunu olur ? Gidonla yapilan ayarlamalar la sorun çözünür mu

@Melih Muratoğlu
gidon boğazını kısaltarak bir miktar rahatlama sağlanabilir. kadronun ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak tamamen çözmek mümkün olabilir de olmayabilir de.

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
Dağ biaikletlerinde pek fark etmiyor ama yaris bisikletlerinde duruş acisi suruş performansini etkilediginden uygun kadro secmek onemli. elleriniz gidonun alt kisimlarindan tutuyorken sirtiniz yola paralel ise sorun olmaz. Yani bisikleti surerken yatay pozisyona zorlanmadan gelebiliyor olmanin lazim

mesela 2 yada 3 cm ufak kadro kullansak, diğer ayarlarla oynayarak o açık kapatılabilir mi ?

öncelikle herkese selamlar.
daha önce mtb kullanıyordum ta ki arkadaşımın yol bisikletine (salcano xrs 300) binene kadar:D bisikleti sattım ve şimdi yeni bir bisiklet almam gerek.
aklımdaki bisikletler salcano xrs 060 ve carraro CR-RACE 022. salcanonun en büyük kadrosu 21" (53cm) boyum 1.85 normalde 56 kadro olması gerekiyormuş acaba sıkıntı olur mu_?
bir de bana tavsiye edeceğiniz bisikletler nelerdir_? bisiklet için ayırdığım bütçe en fazla 1.500 tl
şimdiden ilgilenen herkese tşk. ederim.

salcano xrs 060 ve carraro CR-RACE 022. salcanonun en büyük kadrosu 21" (53cm). boyum 1.85, normalde 56 kadro olması gerekiyormuş acaba sıkıntı olur mu_?
bir de bana tavsiye edeceğiniz bisikletler nelerdir_? bisiklet için ayırdığım bütçe en fazla 1.500 tl
şimdiden ilgilenen herkese tşk. ederim.

1.85 mi? Aman diyim Hakan bey, top tube ölçüsü 560 altına bakmayınız, çok orantısız bir vücut yapınız yoksa tabi.

Geri