kron xc3000 mi salcano ng30 mu?

t-genc

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Haziran 2006
Mesaj
705
Tepki
430
Şehir
etiler/istanbul
iki bisiklet arasından seçim yapamadım.hangisi daha iyi?
 
  • Beğen
Tepkiler: sare
Scudo

no_name

Daimi Üye
Kayıt
25 Mart 2006
Mesaj
278
Tepki
198
Şehir
sivas
İsim
mesut
Bisiklet
Bianchi
kron kadro kalitesi ve parça olarak ng30 dan daha üstündür tavsiyen kron olsun
 

Deniz Kılıç

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2006
Mesaj
340
Tepki
101
Şehir
Konak, İzmir
Bu tercih senin kullanım alanına göre değişebilir.Eğer downhill yapacaksanız ng 30 daha uygun ama ağırlıklı olarak asfalt belki arasırada araziye çıkacaksanız xc 3000 daha iyi bir seçim olur
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
NG 30'la downhill? :) Deneme bile ;)
Şaka bir yana NG 30 bir XC bisikletidir. Çift amortisörlü olması, tepe inişi veya serbest sürüşe (freeride için en iyi karşılık bu sanırım :)) uygun olduğu anlamına gelmiyor.
İkisi de iyi bisikletler ancak çok uçuk bir sürücü değilsen çift amortisörün ağırlığını taşımaya gerek yok. Ayrıca mekanik disk fren de oldukça gereksiz. XC 3000'in Deore V frenleri iyi ayarlandıktan sonra mekanik disklerden daha verimli olacaklardır. Ayrıca çok daha hafif tabi ki ;).
Bir diğer XC 3000 avantajı ise kadro boyu seçeneği ve ömür boyu kadro garantisi.
Karar senin ;)...
 

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2004
Mesaj
937
Tepki
822
Şehir
Ankara
Bir salcano kullanıcısıyım. Bisikletin üzerinde kadro, vites takımı, amortisör gibi önemli noktalar haricinde kullanılan vidalar, katalogda bahsi geçmeyen bağlantı eklem malzemeleri gibi ürünler Salcano'da çok kalitesiz. Çoğu ithal değil ve gerçekten kalitesiz malzemeler kullanılıyor. Bu da ürünleri alıp montaj yapan "marka" faktörünü ön plana çıkarıyor. Kron gibi kaliteli bir markanın Salcano'ya yaklaşamayacağı kanısındayım.
 

sönmez

Daimi Üye
Kayıt
13 Ekim 2004
Mesaj
320
Tepki
217
Salcanonun kötü bisiklet olduğunu söylemiyorum ama XC 3000 ondan çok daha farklı bir bisiklet.
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Şimdi insanlar öle bi yazmışki Sanki salcano dökülüyo...Tabi İki bisiklet arasında farklar var ama o kadarda abartı değil bence...Sonuçta Kronda Türkiyede Türk malı vida ve sonunlarla toplanıyor yani..Bilmiyorsam yada yanlışsam düzelt Sönmez abi ama.

Onun dışında Fs olayına gelince her sakallıya dede denmeyeceği gibi her fs olanada Downhill denmemeli denemezde zaten yani...Onun dışında gerçekten çoketkin olarak arazi binişi yapmıyorsan ( ben ayada 1000km biniyorum min ve 3/4 arazi olmasına rağmen ihtiyaç duymuyorum) FS ye gerek yok...Ağırlıktan başka bişey değil.onun Dışında mekaniz disk frenler içinde aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak artık sıkıntı versede görüntüsü dışında sana hiç bir getirisi olmayacağını belirtmek istiyorum...V-frenler sana yeterli gelecektir iyi aarlandığı taktirde..Yani benimde tavsiyem xc3000 olurdu...
 
  • Beğen
Tepkiler: sönmez ve t-genc

sönmez

Daimi Üye
Kayıt
13 Ekim 2004
Mesaj
320
Tepki
217
@chaari
Salkano yada başka bir marka için kötü demek için bayağı bir düşünmek gerekir.Bir bisikletin ortaya çıkması çok zor bir olay.Ben Türkiye çapında yedek parça satışı yapmaktayım.Müşterime 50 kalem mal yazıyorum.O an elimde olmayan mal olabiliyor.Olan malları sevk ediyor o an için olmayan malları da peyderpey geldikçe gönderiyorum.Bisiklette böyle değil.Kronların ilk senesinde sırf Setlaz elcikler için bisikletleri tam 45 gün son piyasaya sürebildik.
Onun için seninde dediğin gibi ne marka olursa olsun yorumlarımızda biraz daha dikkat diyorum.
Ayrıca Kon bisikletlerde yerli parça olarak sadece suluk matara kafesininin civataları kullanılıyor.Başka yerli hiçbir aksam kullanılmıyor.Bundanda övünmediğimi de belirtmek isterim.