Scudo Sports

Kron Kullanıcıları Kulübü

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Herkese merhaba öncelikle. Bende kron tx 300 hd ile aranıza katılmış bulunmaktayım.. Ancak birkaç sorum olacak. Bisikletim demonte geldi bende ilk heves hemen takıp süreyim dedim. Pedalları, seleyi taktım ön tekeri takamadım. Sonra nasıl takılacağını internetten araştırmaya başladım. Forumlarda montaj işleminin servis tarafından yapılması gerektiği aksi takdirde garanti kapsamından çıktığı söylenmiş. Doğru mudur? Kutusundan çıkarmış olmam sıkıntı olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
@CaptainV bilmiyorum ama sanırsam garantı kapsamı dısında kalıyor ama bı arastır derım forumda

Merhaba abilerim kardeşlerim. Bu konu başlığını yeni fark ettim. Bende kronxc150 kullanan birisi olarak araniza katilmaktan şeref duyarım :) ayrica bir sorum olucak bisikletin ayakligini kapattigimda arka tekere sürtüyor bu konuya bi türlü kalıcı çözüm bulamadım. Var mi benim gibi sorun yaşayan

Dosyalar

• 20151030_183545.jpg
    20151030_183545.jpg
    137,8 KB · Okunma: 35
İlk aldigimda benimde vardi ayaklikla ilgili bir sikinti var bisikletciyengetirmistim halletmisti

@İsmail1903 hocam o fiyata sahibindende 2.el sedona 920 falan al boşver değmez o fiyata

@abdntstn
Ayakligi sabitleyen alyan vidasini gevset ve saat yönünde biraz çevir ve tekrar sık sorun çözülür sanıyorum kardeş. İyi pedallamalar

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@dgntkn Teşekkür ederim. Bisiklete yeni başlayanlardanım bilgim çok az yavas yavas gelistiriyorum kendimi

Bu da benim kronum.Aranıza katılmış bulunmaktayım.mutlulugumu paylaşmak istedim.

Arkadaşlar biseyler deyin.heyecanla aldım.heyecanla paylastim.iş bitse de eve gidip sürsem diye bekliyorum.xc 300 bu arada

Dosyalar

• WP_20160516_006.jpg
    WP_20160516_006.jpg
    96,3 KB · Okunma: 49
  • Beğen
Tepkiler: dgntkn ve abdntstn
Merhaba :) bisiklet almayı düşünüyorum ve bir süredir araştırdım iki seçenek arasında kaldım. Kron xc 300 v fren ve xc 150 v . Aslında model olarak önce xc300 hd düşünüyordum ama diskten vazgeçtim. Bayideki satıcı disk almıcaksan boşa para verme xc 150 al dedi ama benim de aklıma maşası takıldı. xc 150 de kilitlenebilir maşa yok xc300 de var. Diğer donanımı ikiside iyi ama buna takıldım. Kilitlenebilir maşa o kadar önemli mi yoksa vazgeçilebilir mi? Düz yol ve yokuşta çok farkeder mi? Bir de fiyat farkı çok var ikisi arasında. Genelde şehir içi ve arasıra arazide sürüş yapacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

Bunlar da bisikletler.

(link)
(link)

Yoksa paraya kıyıp al xc 300 hidrolik diski mi dersiniz? :D

bişey daha sorucam :) xc 150 ye istersem daha sonra kilitlenebilir maşa takabilir miyim?

@mfk xc300 deki maşada çok kaliteli bir maşa değil. Sonradan da maşasını değiştire bilirsin. Ki benim bisikletimde de kilitli maşa var, ne kadar çok kullanıyor dicek olursan öyle çokta fazla kullanmıyorum.:):)

@Koyumavi123
Ise de bisikletle gidip gelin :)

HTC One M8s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: CapoN
Herkese merhabalar bende Kron tx450 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Ben bisikleti alırken fazla kullanıcı yorumu göremedim. Alıcak veya almayı düşünen arkadaşların sorularına elimden geldiğince cevap verebilirim :)IMAG0149[1].jpg

@Tek Pedal
Selamlar. Bisikletiniz hayırlı olsun :) Bisikletle ilgili birkaç soruma cevap verirseniz çok sevinirim. Memnun musunuz? Kron ile ilgili forumda kadrosu kalitesiz diyenler var, görüşünüz bu konuda nedir? Saygılar. :)

@kuşlar gibi özgür
Selamlar, Sağolun elimden geldiğince cevap vermeye çalışıcam öncelikle bisikletimden şimdilik memnunum özellikle fren leri ve maşası gayet iyi.:) Daha yeni yeni alışıyorum 150 km yol yapmışım. Bunun sonucunda kadroyla ilgili benim fikrim gayet yeterli sağlamlıkta kadrosu var ve duruşu çok sağlam normal bir kullanıcıyı uzun süre götürür. Belki daha iyi bir kadro kullanmadığım için bana böyle geliyodur ama bana göre yeterli kalitede. Saygılar :)

Tamam da kadronun kaliteli olup olmadığını anlamak için ya zorlu şartlarda uzun süre kullanacaksınız yada laboratuara sokup test edeceksiniz. Sanmıyorum ki görsel açıdan kötü olsun ve kısa vadede sorun çıkartsın. Eğer bu tip kadroyu ki yıllara göre de değişir hasarlayıp çöp yapan varsa çeşitli yerlerinden kesilip et kalınlığına bakılır, kaynak yerlerinin düzgünlüğü kontrol edilir. Boya bir miktar kusuru örter kaynak açısından ama mesela bendeki oval profilli alüminyum kadro eloksal kaplama olduğundan kaynak yerlerine dahi dolgu yapmıyor dolayısıyla hem parlak renk te olmasının faydası hataları görebiliyorsunuz.
Geçenlerde bir proje için 2013 model XC250 alıp parçaladım. Birçok parçası değişti. Kadroyu komple yıkadım ve güneş ışığı altında kullanım sonrası oluşmuş çatlak, hasar vs var mı diye baktım. Hiçbir bozulma göremedim. Bunun dışında sağlamlığını bir de arazide görmek gerekli ama 2013 ten bu yana hasar görmedi ise kendini kanıtlamıştır. Tabi farklı yıllar farklı model ve üreticiler dolayısıyla kadro kalitesi mutlaka iyi yada kötü yönde değişecektir.

@SOZUAK bilgilendirme için tşk ederim o kadar kötü yorum ve ya alacaksan kron alma sakın yok söyle lafları varki forumda kronla ilgili insan korkuyor almaktan ama fiyat ve performans acısından alınacak bisikletlerin başında geliyor.

@SOZUAK bilgilendirme için bende teşekkür ederim, yazdığım gibi yeniyim ve dediğiniz gibi kadro daha doğru dürüst ağırlık görmedi, ağır şartlar veya arazi görmedi, daha tam olarak esnemedi fakat anlatmak istediğim ilk hissiyat olarak yazıldığı kadar kötü bir kadro değil yinede bunu zaman göstericek:)

Yok kesinlikle kötü görünmüyor hissiyatı da iyi o nedenle uzun dönemli kullanımda görürsünüz iyi mi kötü mü ama sorun çıkartırsa bilin ki kaynak hatası olur %99. Yani acaba kötü mü diye kafanızda hep soru işareti oluşmasın yada ne zaman elimde kalacak diye içinizde vesvese olmasın diye yazıyorum. 300 TL lik bir bisiklet değil sonuçta bu aldığınız. Güle güle keyifle kullanın.

@mahmut koç Kronda hata yok mu var mesela arka göbek mili sorun çıkartabilir. Sonuçta çok iyi bir göbeği yok. Eğer imkanınız varsa yada olursa normal seviyede bilyeli tip göbeklerden alın. Shimano rulmanlı göbek üretmez. Krondaki göbekler rulmanlı. Rulmanlı göbekler dikey zorlamalara geliyor ama bilyeliler yataydan da zorlanmalara dirençli. Shimano rulmanlı üretmiyor tabi milyonlarca üretince maliyet açısından da belki karlıdır ama işçilik rulmanlı göbeklere göre daha fazla ve üretimde en son ayarlama yapılıp kontralar sıkılıyor. Hepsi işçilik. Boş yere adamlar böyle yapmazlar. Rulmanda direkt tak birleştir sık işçilik az. Yani Shimano yapıyorsa bilyeli bildiği vardır. Kısacası göbekleri alt seviye bile olsa değiştirmenizi tavsiye ederim en azından arka göbekleri (Tabi menjoin gibi tırıvırı bir marka kullanmışlarsa)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri