Tamam da kadronun kaliteli olup olmadığını anlamak için ya zorlu şartlarda uzun süre kullanacaksınız yada laboratuara sokup test edeceksiniz. Sanmıyorum ki görsel açıdan kötü olsun ve kısa vadede sorun çıkartsın. Eğer bu tip kadroyu ki yıllara göre de değişir hasarlayıp çöp yapan varsa çeşitli yerlerinden kesilip et kalınlığına bakılır, kaynak yerlerinin düzgünlüğü kontrol edilir. Boya bir miktar kusuru örter kaynak açısından ama mesela bendeki oval profilli alüminyum kadro eloksal kaplama olduğundan kaynak yerlerine dahi dolgu yapmıyor dolayısıyla hem parlak renk te olmasının faydası hataları görebiliyorsunuz.
Geçenlerde bir proje için 2013 model XC250 alıp parçaladım. Birçok parçası değişti. Kadroyu komple yıkadım ve güneş ışığı altında kullanım sonrası oluşmuş çatlak, hasar vs var mı diye baktım. Hiçbir bozulma göremedim. Bunun dışında sağlamlığını bir de arazide görmek gerekli ama 2013 ten bu yana hasar görmedi ise kendini kanıtlamıştır. Tabi farklı yıllar farklı model ve üreticiler dolayısıyla kadro kalitesi mutlaka iyi yada kötü yönde değişecektir.