Scudo Sports

Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

bisikletcim.com da kronlar var hemde çok güzel renkleriyle
fakat daha önce hiç ordan alışveriş yapmadığım için tedirginim.bir bilgisi olan var mı?

Scudo
xc 5000 var artık. geçenlerde xc 1000 alırken vitrinde duruyrdu. full xtr 3500 ytl dediler fiyatını. ama hoş görünüyordu gerçekten.

merhaba arkadaşlar ben yardım iztiyorum sizden ct 1000 im var ne gibi modifiye ederim ben yarış pedalı ve amortisör istiyorum fakat hangi marka ve modeller uygundur ve daha neler yapılabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
saygılarımla

ct 1000 bildiğim kadarıyla 28'' lik (teker çapı) bir bisiklet. o bisiklet nasıl modifiye edilir bilmem. o bisiklete uygun maşa çeşidi çok az yarış pedalı derken spd yi kastediyorsanız onların her modeli olur ama ayakkabı ve kallerini alırken dikkatli olunmalı yol mu mtb mi gibi
kolay gelsin

kadrosu 1800 ytl olan bir bisiklet full xtr nasil 3500 oluyo onu anlamadim.full xtrli 4000 2200 euro idi.

arkadaşlar yakın zamanda xc 1000 aldım ve gayet memnunum. bisiklet yeni diye fazla hırpalamadan kullanıyıorum. ama benim istediğim çukurlarda, tümseklerde ve bozuk yollarda hız kesmeden yol almak. fazla aşırıya kaçmadan bu sürüş tarzına uygun nasıl bir modifikasyon yapabilirim. KİLO 85. şimdiden teşekkürler...:)

Teşekkürler. Henüz çekemedim resmini ama çekip eklemeyi istiyorum en yakın zamanda. eee bu arada modifikasyon hakkında yorum yok mu yaw!!!

merhaba

ne amaçla kullanmak istiyorsun elindeki bir tur bisikleti yol yapacaksan amartisörü sök ve düz maşaya geç. spd içinse bence çok yüksek bir seri yerine 30-50 $ 520 veya 540 serisi bir pedal işini rahatlıkla görecektir. mali durumun uygunsa bence göbekleri cantı aynakol ve attırıcıları değişitr onlar daha önemli kolay gelsin

cevaplar için teşekkürederim şehir içi kullaıyorum ben ama ara sıra uzun yolda yapıyorum o yüzden maşayı kilitli amortisör maşa istiyorum tabi ki pedal da lazım fakat 28 '' cant için ön maşa bulamadım bi türlü
kayhan göbekler aynakol önve arka attırıcıyı değiştir demişsin de tavsiyen varmı marka model bilgilendirirseniz sevinirim

Bisikletinin şu andaki donanımı standart 2007 model XC1000'lerin üzerindeki donanım ise, bisiklete aşırı yüklenmediğin sürece herhangi bir sorunla karşılaşacağını zannetmiyorum. Ama özellikle arazide daha akıcı bir sürüş için 9'lu vites sistemine geçmeyi deneyebilir, XCM ön maşayı daha üst seviyede bir maşayla değiştirebilirsin...

ee peki göbekler ne olacak. rulmanlı göbekler var. ama fazla mı gelir acaba. fiyat konusunda bilgisi olan varmı acaba

evet 9'lu sisteme geçmesi bayağı zor oluyor mesela benim için,(sedona borla)
değişmesi gerekenler,
göbek,zincir,arka aktarıcı,ön aktarıcı,aynakol,vites kolları hiç yoktan para çıkıyor yani:)en azından 200 ytl gözden çıkması gerekiyor:)

@MTB-BiKE

Evet, Deore'ye geçmek için bile en az 200-YTL gibi bir maliyet söz konusu. Ancak yanılmıyorsam 9'lu sisteme geçerken aynakol, ön aktarıcı ve göbeklerin değişmesi her zaman gerekli değil...

Modifiye için size şunu söylemeliyim eğer uzun ömürlü ve bir sistem istiyorsanız ve her gün arazi arazi yapmıyorsanız 8 li sistem sizin için yeterli olacaktır...

Çünkü (li sistemlerin ruble, zincir ve aynakolları daha uzun ömürlüdür ayrıca değişim maliyetleride küçüktür...

9'lu sisteme geçinde daha fazla hızlanmassınız çünkü 8'li sistemdeki en büyük oran 44-11 ken 9lu sistemdede 44-11dir... 9'lu sistemde sadece arada bir dişli fazla olduğu için ara bir orana sahip olursunuz o kadar...

Ben yarıştığım zamanlarda bile o kadar ara vites kullanmıyorum açıkçası hatta aynakolum 2 yaprak yani bisikletim 18 vites :D 9lu sistemin bana en büyük avantajı ise hafif malzeme olması...

Ayrıca şunuda söylemeliyim ki 9'lu sisteme geçerken en az LX seviyesinden başlamak çok daha mantıklı olacaktır çünkü Deoredeki işçilik kalitesi gerçeten pek iyi değil ve verdiğin paranın bir kıymetini görmediğiniz gibi masraf çıkartmış oluyorsunuz kendinize...

Ayrıca 8den 9'a geçerken eğer göbekleriniz rubleli yeni sistemse 9lu rublede takılabilir yeni model göbeklerin %99'u bunu destekliyor. Ayrıca ön viteste zincirle sürekli temazsta olmayan bir bir parça ve 8li 9lu fark etmiyor... Sadece arka vites, kollar ve aynakol-zincir ruble değişiyor...

Renk açısından 2007...
ama sırf amortisörleri için 2007 lerin düşük serileri rezildi diyebilirim:D
zoom maşa ya:D

Kim ne derse desin genede hepsi güzel.Ben kertenkeleye hastayım ,çok yakışıyor yaw Kron'a.

Geri