Scudo Sports

Kron bisiklet kadro, maşa, model vb. konular hakkında

1 ay kadar önce yeni bisiklet arayışına başlamıştım... Her defasında bir model beğenip araştırıyor olumsuzlukları fazla oluyorsa vazgeçiyordum... Bu modellerden biri de Kron Xc 1000 HD idi... Bu yorumları okuduktan sonra iyi ki onu almamışım diyorum...

Scudo
krondan gayet memnunum, bir ses geliyor ama bisikletçilerde çözemedi bende çözemedim onu bir bulabilsem başka sıkıntım kalmayacak. Amortisörden olabileceğini düşünüyordum ancak amörtisörün yapısı gereği öyleymiş hafif 1-2 cm içe giriyormuş kilitli vaziyetteykende. sürüş yaparken fazla etkilemiyor acaba ses ondanmı yapıyor diyordum. Performans olarak oldukça hor kullanmama rağmen sorun yapmadı hafta sonları 50-60 km şehir içi tur yapıyorum bir kere elime almış değilim yokuşlarda da çok seri olarak çıkıyor.

Kron'u anlamadım anlamıyorum xc 1000'e kadar bisikletlerine taktığı maşalar hep kendi üretimi olan kron marka maşalar, ya düz maşa tak biraz daha ucuza sat ya da biraz daha iyi maşa tak 50 lira fazlaya sat. Sizede geçmiş olsun diyeceğim ama herkeste aynı sorun malesef :)

• Beğen
Tepkiler: gok
@Lemi Tolunay

Abi parcaları sonucta dısardan getirmiyormu

bende de xc 750 v fren var aynı maşa kitlenmesi sıkıntısını yaşıyorum. kitlenince bile oynama oluyor 1 cmden az bi şekilde. birde ön frene basıp bisikleti hafifçe ileri geri oynatınca maşa bölgesi oynuyor. oonun dışında gayet memnunum. akıcı hızlı havalı ve güzel bir bisiklet

Bisikletler yağmur suyuna ne kadar dayanıklı?Yağmur suyu ve pabuçlar...Kadro,göbek....Bisikletim Peugeot Mosaique.

Sadece yağmurdan sonra tercihen boyalı ve yağlı olmayan yerleri kurulamanı tavsiye ederim..

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
Uzun süre yağmurda kalan bisikletler bir boy küçülür ( çeker ) :)

Şaka bir yana, bisikletin parçalarında renk değişikliği yapan, zarar veren asıl şey güneştir.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Yağmurdan zarar görebilecek kısımlar...

* Yağlanması gerektiği halde yağsız kalmış açıktaki kısımlar: Ayna dişliler, zincir, ruble dişlilleri, fren ve vites tellerinin açıkta kalan yerleri. Buraları yağlamazsanız, ve bisiklet kışı dışarıda yağmur altında geçirirse, bahara hepsini de pas tutmuş halde bulabilirsiniz.
* Koruyucu yağ ile muamele edilmemiş veya kılıflanmamış kösele sele.
* Normalde yatak başları sızdırmaz olsa da, çeşitli yatak başlarına (göbekler ve gidon) çok az da olsa gres sürmenin faydalı olacağını düşünüyorum.

-----

Bir de, konuyu "Bisiklet Markaları Destek > Markaya Göre Destek Hattı > Kron" bölümüne açmışsınız. Oysa "Atölyemiz" altındaki uygun bir bölüme açılmalıydı bence.

Bazı vidalar paslanıyor direkt bisikletimi bir keresinde kömürlüğü koymak yerine kömürlüğün sağ tarafındaki boş yere bırakmıştım gece çok aşırı yağmur yağmıştı fren kollarının altıgen vidaları paslanmıştı bir sorun çıkarmadı ama görünüşü çok kötüydü

Konu yanlış yere açmış olabilirim...Çok pardon.Cevaplarınız için teşekkür ederim bu sıralar yağmurlar başladı ondan ney yapmalıyım bilmiyordum soruyum dedim.

Ben de Kron XC1000 aldım. Yalnız XC1000 lerde yan ayak koymamışlar. Takmak için yuvalar da mevcut değil. Kardo yan çatalına takılan yan ayaklardan baktım lakin hepsi oval, yuvarlar ya da silindirik yapıdaki kardolara uygun. XC1000 kadro çatalı keskin açılı hatlara sahip olduğundan uygun yan ayak bulamadım. Konu hakkında bilgisi olan, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Al kadrolarda zaten yuva olmuyor, bildiğim kadarıyla. Olsa da takılması pek önerilmiyor.
Şu tarzdaki ayakların uyuyor olması lazım:
(link)

@Ömer İlker
Bakin bular Kron xc 1000, sanirim aradiginiz ayakliklar bunlar.
http://img13.imageshack.us/img13/3906/xmpa.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/2577/wg94.jpg
http://img824.imageshack.us/img824/3051/7kar.jpg

@Serden Us
Beni yanlis anlamayin sakin, size birsey sormak istiyorum.... AL Kadro ne oluyor?
Ayrica tavsiye etdiginiz ayaklik, sadece ona uygun yuvasi olan kadrolara oluyor. Catalin alt kisminda iki tane vida yeri var oraya vidalaniyor.

• Beğen
Tepkiler: Rüzgar Inoğlu
Aluminyum anlamında yazmıştım. Malzeme çeliğe göre zayıf olduğu için, orta kısımdan ayak montesinin uygun olmadığı söyleniyordu.

O ayaklık vidalı model miydi? Bana yan alt borudan düz bağlantılı model gibi geldi. Düzeltme için teşekkürler.

Yalnız şu orta kısımdan bağlanan ayaklar konusunda yazdıklarım kendi deneyimim değil, oradan buradan duyduklarım. Yanlışlık var mı emin değilim. Ayak açıkken yük binerse kadroyu çatlatabilir diye söylüyorlardı.

@murat cömez

evet aradığım ayak bu tip ama benim Denizli'de bulabildiklerim beni çatalın yapısına uymadı. Şambrel vs sardık ama yine de oturmadı. Boşluk kaldı, sallandı.

Elimde ayarlanabilir olanlardan var kadrodan ayaklık. Takmaktan vazgeçtiğimden köşede duruyor. Satabilirim uygun fiyattan isterseniz

Geri