trainspotting35
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 23.710
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Orbea
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Bi
Bizim oralarda bir laf var abi Arap yağı bol bulunca kramp girmesin diye bacaklarına sürermiş. Zeytinyağın lt fiyatlarından haberin yok anlaşılan. Ben genelde Herbalife Cr7 kullanıyorum.Hocam kaliteli zeytinyağı ile 1 gece önceden tüm bacak bölgesine sağlam bir masaj sürüşte gerginliği azalttığı gibi, kemikleri yumuşatarak sakatlanma riskini de azaltıyor. Sürüş öncesi ısınma germe egzersizleri kramp riskini azaltıyor.
Yeni başlayanlarda ilk zamanlar kramp olasılığı normal bir durum. İlk zamanlar düşük vites yüksek kadans vücudu ilerisine hazırlıyor.
Mola esnasında germe hareketleri kramp riskini azaltıyor. Mola anında oturmak yerine yürüyün veya ayakta hareketlerde bulunun. Sürüşü tamamlarken bisiklet üzerinde 15 dakika kadar ağır ritimle soğuma yapın. Sonrasında tekrar esnetme -germe çalışın.
Uzun ve eforlu sürüşlerden sonra 1 bardak turşu suyu kramp ve ağrılara faydalıdır. İzotenik içecek ve su takviyesi sürüş esnasında ve sonrasında iş görür.
Uzun Sürüş sonraları iyi bir zeytinyağlı masaj vücudu rahatlatır.
Bisikleti hayatınıza yerleştirdiğiniz de haftada iki masajla kramp ve olası ağrılar kalmaz kanaatindeyim.
Kramp,kasılma veya ağrı devam ediyorsa kan değerleriniz için dahiliye doktoruna gitmenizi tavsiye ederim.
Spor disiplinini yakalandıktan sonra kramp olayı en asgari seviyeye iner.
Tecrübelerimi yazdım. Bedenden bedene kişiden kişiye değişiklik olsada sporun ve bedenin genel terbiyesi 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.
Sağlıklı pedallamalarınız olsun.![]()