Scudo Sports

Kramp problemi ve kesin çözümleri

Bi
Hocam kaliteli zeytinyağı ile 1 gece önceden tüm bacak bölgesine sağlam bir masaj sürüşte gerginliği azalttığı gibi, kemikleri yumuşatarak sakatlanma riskini de azaltıyor. Sürüş öncesi ısınma germe egzersizleri kramp riskini azaltıyor.
Yeni başlayanlarda ilk zamanlar kramp olasılığı normal bir durum. İlk zamanlar düşük vites yüksek kadans vücudu ilerisine hazırlıyor.
Mola esnasında germe hareketleri kramp riskini azaltıyor. Mola anında oturmak yerine yürüyün veya ayakta hareketlerde bulunun. Sürüşü tamamlarken bisiklet üzerinde 15 dakika kadar ağır ritimle soğuma yapın. Sonrasında tekrar esnetme -germe çalışın.
Uzun ve eforlu sürüşlerden sonra 1 bardak turşu suyu kramp ve ağrılara faydalıdır. İzotenik içecek ve su takviyesi sürüş esnasında ve sonrasında iş görür.
Uzun Sürüş sonraları iyi bir zeytinyağlı masaj vücudu rahatlatır.
Bisikleti hayatınıza yerleştirdiğiniz de haftada iki masajla kramp ve olası ağrılar kalmaz kanaatindeyim.
Kramp,kasılma veya ağrı devam ediyorsa kan değerleriniz için dahiliye doktoruna gitmenizi tavsiye ederim.
Spor disiplinini yakalandıktan sonra kramp olayı en asgari seviyeye iner.
Tecrübelerimi yazdım. Bedenden bedene kişiden kişiye değişiklik olsada sporun ve bedenin genel terbiyesi 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.
Sağlıklı pedallamalarınız olsun. :harika:
Bizim oralarda bir laf var abi Arap yağı bol bulunca kramp girmesin diye bacaklarına sürermiş. Zeytinyağın lt fiyatlarından haberin yok anlaşılan. Ben genelde Herbalife Cr7 kullanıyorum.

Scudo
Ben de sürekli magnezyum kullanıyorum, yani aklıma geldikçe sürekli. Kalp damar sağlığına da katkısı önemli. Önemli olan hangi formda olduğu, sitrat formu yukarıda verilen, evet müshil etkisi yapabilir. Diğer formları ve geniş bilgi için Osman Müftüoğlu'nun bir yazısı: (link)

Ben gerek formu gerekse de 1 tabletteki magnezyum dozundan dolayı genelde şu ürünü kullanıyorum: (link) Arada sırada ise şunu: (link) Evde her ikisi sürekli bulunuyo.
Annem de kramp olayı ciddi ciddi sorun. Doktorlarda merhem veriyor. Osman Müftüoğlunun yazısını da okudum. Çok ilginç bitkiler denemeye değer.Açıklama için teşekkürler.
Abi bir üç dört sene önce sürantaneye düşmüştüm. Artık hareketsiz yattığım yerde bile kramplar giriyordu. Eczacım bunu önerdi ve kullandım. Daha kutunun yarısına gelmeden kramplarım geçti. Sonrasında arkadaşıma verdim o da kullandı. Bir arkadaşım hamileliğinde bunu kullandığını söylemişti. Öyle zararlı birşey olsa hamile birisi kullanmaz diye düşünüyorum.
Teşekkürler kardeşim açıklama için.
Bi

Bizim oralarda bir laf var abi Arap yağı bol bulunca kramp girmesin diye bacaklarına sürermiş. Zeytinyağın lt fiyatlarından haberin yok anlaşılan. Ben genelde Herbalife Cr7 kullanıyorum.
Zeytin yağı iyidir. Her gün masaj yapsan bir ayda 200 ml gider gitmez. Arap gibi oramıza buramızada çalmıyoruz. :koptum:

Annem de kramp olayı ciddi ciddi sorun. Doktorlarda merhem veriyor. Osman Müftüoğlunun yazısını da okudum. Çok ilginç bitkiler denemeye değer.Açıklama için teşekkürler.

Teşekkürler kardeşim açıklama için.

Zeytin yağı iyidir. Her gün masaj yapsan bir ayda 200 ml gider gitmez. Arap gibi oramıza buramızada çalmıyoruz. :koptum:
Benim kıllar tek seferde 200 ml yi absorbe eder abi. Sen Peter sagan sandın galiba beni.😂😂

Güzel konu, son dönemde kramp mevzusu beni de rahatsız ediyordu özellikle düşük kadanstan sonra. Yorumlar için teşekkürler. Benimkisi beslenmeden kaynaklı büyük ihtimalle.

Kramplar genelde magnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor,benim kramptan ziyade uyku problemi vardı,iki ay düzenli kullanım içerisinde uyku sorunum yüzde 90 düzeldi diyebilirim, öyle ki psikolojik destek almaya karar verme aşamasına kadar gelen bir uyku problemi idi, kasları rahatlaması extrası diyebilirim, açıkçası genelde soda içerek eksikliği kapattığını sandığımız magnezyum maalesef harici almadan tek başına soda ile olmuyor, bu arada piyasada bol çeşit magnezyum takviye vs bulunmakta, önemli olan burda doğrusunu seçebilmek....

Geri