Scudo Sports

Köprücük kemiğimi kırdım :(

Scudo
Düşüp el ve dirsek eklem bölgesinde ağır bir sekilde yaralanan biri olarak resmi görünce benim de kolum elim ağırır gibi oldu. Büyük geçmiş olsun kardeşim. En kısa zamanda bisiklet tepesinde olmanı dilerim.

• Beğen
Tepkiler: tunahan beyhan
çok teşekkür ederim. Kazanın 10. günü ve Yavaş yavaş toparlıyorum.Bi 10 gün sonra tamamen iyileşiceğini düşünüyorum inşallah

Ben 23 Mart Sol omzumun köprücük kemiğini kırmıştım. hayla etkisini görüyorum.
kemikteki şişlik duruyor hayla biraz indi. ama hayla izi belli.
ilk 3 ay asla ağır kaldırmadım 3 hafta yattım dayanadım bisiklet sürdüm gene bandaj duruyordu hayla
4-5 hafta bandajla duruyorsun. ondan sonra 2 ay felan agır kaldırmıyorsun. 5 ayda anca eski haline geliyorsun.
Tabikide kaslar eriyor kollarım pamuk gibi olmuştu agır felan kaldırmayınca. 1-2 ayda anca eski haline getirdim. performans kaybı oluyor.

telefonum bozuk olmasaydı resmini çekip yollardım. xd

Üç hafta önce bisiklet sürerken yaptığım kazada omzumun sol kısmı üzerine düşmüş, yere sürtünmenin etkisiyle sol köprücük kemiğim yukarı kalkmıştı. Bunun sonucunda da krakoklavikular doku kopmuştu (Tip 3 yaralanma). İlk gittiğim hastanenin (Fatih Dragos) ortopedi doktoru hemen ameliyat yapalım demişti. Başka bir hastaneye (ASM Gebze) gittiğimde oradaki doktor kol askısı ve bandajla tedavi olacağımı söylemişti. Doğal olarak ameliyat yerine kol askısını tercih ettim. Üçüncü haftanın sonunda omuzdaki sorunum çok büyük oranda düzeldi ve kol askısını kullanmıyorum artık ancak halen bisiklet sürmeye başlamadım. Konuyla ilgili kaynaklara baktığımda da Tip 3 için doktorların bir kısmı operatif bir kısmı konvansiyenol tedaviyi tercih ediyor. İlk doktoru hemen suçlamak istemiyorum çünkü henüz üzerinden yeterince zaman geçmedi, ayrıca doktorların tercihleri de değişebiliyor. Ama etik olarak ilk doktorun bana Tip 3'te iki tür tedavi yöntemi olduğunu, tercihin hastanın ağrı/dayanma durumuna göre belirlendiğini anlatması gerekirdi. Çünkü cerrahi yöntemde telin takılması ve vidalama ile sonrasında telin çıkarılması olmak üzere iki defa anestezi ve çok sayıda dikiş sözkonusu olacaktı.

Tunahan bey ve Bahadır bey geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin...

Bu yıl uzun turdayken Karabük - Yenice yolunda yol arkadaşım gözümün önünde düşerek köprücük kemiğini kırmıştı. Allah beterinden saklasın :(

Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Öncelikle geçmiş olsun..Bu kadar sık görülen bu kırık şekline göre koruyucu bir aparat yapılamaz mı?.Sert ve hafif malzemeden forma üst kısmına tutturulacak hareketleri fazla kısıtlamayacak bir koruyucu yapılabilir diye düşünüyorum.Çünkü düşen bisikletçilerin çoğunda köprücük kemiği kırığı oluyor.Nasıl olsa iyileşiyor diye ve de hayati tehlikesi yok diye önemsenmiyor.Halbuki her kırığın insana yaşattığı sıkıntılı bir süreç var ve bazılarında kötü kaynama, hareket kısıtlılığı gibi sorunlar olabiliyor."Sektörün mühendisleri biraz kafa yorarsanız böyle bir koruyucu imkansız değil" demek içimden geliyor.Belkide yapılmıştır gören duyan var mı bilmiyorum..

Merhabalar
Çok geçmiş olsun. Ben de kaza sonucu sağ ön kolumu (radius kemiğini) kırdım. Yaklaşık 3 hafta alçıda kaldı (tam kırılma olmamıştı o nedenle kısa tuttular) ve şimdi kasların güçlenmesi için ufak tefek çalışmalar yapıyorum. Bisikletten bir süredir uzak duruyorum ama spora devam :) Demem o ki, ilk başlarda ne zaman bisiklete binerim? binebilir miyim? gibi sorularla geçti. Sonra zamanla daha iyi olmaya başladım ve halen iyileşme yolundayım. Evde her gün bisiklete bakıp "Az kaldı" diyip duruyorum :) bisiklet kullanmayı özlemek bile güzelmiş :) Sabredin, sonuçta bir gün geçmiş olacak ve bunlar birer anı olacak.
Tekrardan çok geçmiş olsun...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Kıral
Umarim iyilestikten sonra kalici hasar kalmaz,geçmis olsun

kardesim gecmis olsun sana en kisa surede iyilesirsin ins

Geri