Üç hafta önce bisiklet sürerken yaptığım kazada omzumun sol kısmı üzerine düşmüş, yere sürtünmenin etkisiyle sol köprücük kemiğim yukarı kalkmıştı. Bunun sonucunda da krakoklavikular doku kopmuştu (Tip 3 yaralanma). İlk gittiğim hastanenin (Fatih Dragos) ortopedi doktoru hemen ameliyat yapalım demişti. Başka bir hastaneye (ASM Gebze) gittiğimde oradaki doktor kol askısı ve bandajla tedavi olacağımı söylemişti. Doğal olarak ameliyat yerine kol askısını tercih ettim. Üçüncü haftanın sonunda omuzdaki sorunum çok büyük oranda düzeldi ve kol askısını kullanmıyorum artık ancak halen bisiklet sürmeye başlamadım. Konuyla ilgili kaynaklara baktığımda da Tip 3 için doktorların bir kısmı operatif bir kısmı konvansiyenol tedaviyi tercih ediyor. İlk doktoru hemen suçlamak istemiyorum çünkü henüz üzerinden yeterince zaman geçmedi, ayrıca doktorların tercihleri de değişebiliyor. Ama etik olarak ilk doktorun bana Tip 3'te iki tür tedavi yöntemi olduğunu, tercihin hastanın ağrı/dayanma durumuna göre belirlendiğini anlatması gerekirdi. Çünkü cerrahi yöntemde telin takılması ve vidalama ile sonrasında telin çıkarılması olmak üzere iki defa anestezi ve çok sayıda dikiş sözkonusu olacaktı.