Scudo Sports

Köprücük kemiği çıkığı

@caglar14 Aynı ameliyatı oldum 3. ay sonunda ip koptu. Çok sinirim bozuldu. Şimdi kemik yukarıda duruyor. Sadece benim mi başıma geliyor derken demek ki olabiliyormuş. Bir prof bana sağlam malzeme kullanmama kaynaklı demişti. Anlattığına göre ton kaldıran ip nasıl kopar mış ? Ya iyi tutturamadılar yada malzeme kötü dedi. Arada bir daha operasyon yaptırsam mı diyorum ama alıştım da. Siz bıraktınız mı öyle.

Scudo
@Resul özçelik

öncelikle geçmiş olsun köprücük kemiğim kırıldı ve implant takıldı.Ameliyattan sonra aynı hizada duruyordu kemik. fizik tedavi esnasında implant yerinden çıktı sizde olan durum mevcut hatta bende durum daha vahim.Çekilen röntgende ameliyat öncesi ve sonrası bariz fark var.Panik olmayın doktor hareket kısıtlılığına baktı sorun olmadığından dolayı ameliyat vs önermedi. dış görünüşte diğer omuzuma göre kemik yukarıda görünüyor.
Sırt çantası takmadığım sürece ağrı olmuyor..
Aktif bisiklete biniyorum korkulacak bir durumunuz yok.
Ayrıca doktorum Vücut geliştirme işinden para kazanmıyorsan eger ağırlık çalışma dedi.
Şu an ki durumuyla ilgili röntgen mevcut değil ama ameliyat öncesi yani 1.resim ile aynı durumda sanki ameliyat olmamış gibi.Kafaya takılacak bir durum arkadaşlar tekrar geçmiş olsun

Dosyalar

• ceceka.JPG
    ceceka.JPG
    56 KB · Okunma: 354
  • ameliyat sonrası 1.JPG
    ameliyat sonrası 1.JPG
    37,1 KB · Okunma: 270
  • ameliyat sonrası 2.JPG
    ameliyat sonrası 2.JPG
    38,2 KB · Okunma: 273
  • Beğen
Tepkiler: Muhammet20
İp zamanla aşınıyormuş yada düğüm gevşeyebiliyormuş benim kemiğin yarısı yukarıda kaldı tip 2 olarak kaldı yani ağrı olarak ara sıra ağrı yapıyor oda ağırlık çalışırken yada üstüne yatınca tavsiyen arka omuz kası güçlendirmeniz omuz kasını büyütünce kemik fazla belli olmuyor bundan sonra böyle yaşanıcak ne yazıkki
tzeybek

@tzeybek başta bende ip kopmaz sanmıştım ne yazıkki kopunca moral bozuluyor birde kıyafetten belli oluyorda benim trapez kası çalışırsan 1 sene içinde belli bile olmuyor kemik çıkığı tavsiye ederim

25 mayıs 2018 yılında elektirikli bisikletten düştüm sol omuz acromio dan bağ koptu. hemen ameliyat olmadım askı ile 3 ay ileşir dediler sonra beklediğim iyileşmeyi görmeyince istanbulda bir özel hastanede implant taktırdım. 11 gün fizik tedavi aldım .ne bela bir şeymiş düzelmedi her gece düzelir diye umuyorum sabahları acı azalıyor gündüzleri hareket edince sanki sol tararım beni mahvediyor doktorum fizik tedavi al normal iyileşmiş diyor lakin acıdan duramıyorum. fizik tadaviden korkuyorum. yeniden yatağa dönmek yatmak istemiyorum. ne yapacağımı şaşırdım bir kilonun üzerinde daha yük kaldırmadım. bir yıl oldu böyle korkuyorum dediğim gibi fizik tadaviden daha kötü ollmaktan. sizden şu hususta bilgi ve yardım istiyorum taktıkları o implant ip omu acıtıyor acaba benmi öyle hissediyorum. lütfen o ipi ameliyatla kestirsemmi acaba? yanlış ameliyat mı oldum. acaba vucuda dışardan birşey taktırmasamıydık. onlarca insanın bağ kopmuş düzelmiş bizimki böyle acıyor..((

Dosyalar

• 20181125_105025.jpg
    20181125_105025.jpg
    1,1 MB · Okunma: 252
  • 20190501_150547.jpg
    20190501_150547.jpg
    1,3 MB · Okunma: 279
  • 20190501_213340.jpg
    20190501_213340.jpg
    1 MB · Okunma: 248
  • 20190501_213347.jpg
    20190501_213347.jpg
    1,1 MB · Okunma: 249
..

Son düzenleme:
25 mayıs 2018 yılında elektirikli bisikletten düştüm sol omuz acromio dan bağ koptu. hemen ameliyat olmadım askı ile 3 ay ileşir dediler sonra beklediğim iyileşmeyi görmeyince istanbulda bir özel hastanede implant taktırdım. 11 gün fizik tedavi aldım .ne bela bir şeymiş düzelmedi her gece düzelir diye umuyorum sabahları acı azalıyor gündüzleri hareket edince sanki sol tararım beni mahvediyor doktorum fizik tedavi al normal iyileşmiş diyor lakin acıdan duramıyorum. fizik tadaviden korkuyorum. yeniden yatağa dönmek yatmak istemiyorum. ne yapacağımı şaşırdım bir kilonun üzerinde daha yük kaldırmadım. bir yıl oldu böyle korkuyorum dediğim gibi fizik tadaviden daha kötü ollmaktan. sizden şu hususta bilgi ve yardım istiyorum taktıkları o implant ip omu acıtıyor acaba benmi öyle hissediyorum. lütfen o ipi ameliyatla kestirsemmi acaba? yanlış ameliyat mı oldum. acaba vucuda dışardan birşey taktırmasamıydık. onlarca insanın bağ kopmuş düzelmiş bizimki böyle acıyor..((
Geçmiş olsun. Ameliyatla ilgili bir problem var sanırım filminizi bu başlıktaki diğer filmlerle karşılaştırın üstteki implant tamamda alttaki nedir anlamadım ve olması gereken bir implantsa da veya herneyse kemikte problem yaratmış olabilir başka bir doktorla daha görüşün

Son düzenleme:
Merhaba,

Öncelikle açıklamalarınız için hepinize teşekkür ederim.

3 gün önce bayır aşağı inerken karşıdan gelen araç birden sola dönmek için manevra yapınca kafa kafaya çarpıştık. Sol tarafımdan darbe aldım ve kaç takla attım bilmiyorum. Kaskım parçalandı ve Tip 4 omuz çıkığı teşhisi kondu. Bir doktor kesin ameliyat dediyse de başka doktor 5 günlük tedavi süreci sonrası karar vereceğini söyledi. Umarım iyileşir ve işlev kaybı yaşamam fakat görüyorum ki illa bir iz kalıyor.

Hepinize geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın

Merhabalar arkadaşlar, ben de mart ayinda geçirdiğim kaza sonucu koprucuk kemigim çıktı. (AC SEPERASYON) ameliyat oldum, asansör sistem denilen askı ile bağladılar.Kalıcı askı. Bir aydir bisiklete biniyorum, hareketlerimde ve gucumde herhangi bi azalma yok ama bugun cektirdigim rontgende biraz ayrildigini gordum omuzdan. Doktor bi sorun yok bu sekilde profesyonel sporcu olsaniz bile idare edersiniz dedi ama icim rahat degil. Ameliyar sonrasi rontgen ile bugunku rontgeni karsilastirip bu durumda olan varsa bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. ben de yaklaşık 3 sene önce bir kaza geçirip sol omzumun üzerine düştüm. 2. Röntgendeki gibi sol omzumun biraz yanında hafif bir çıkıntı var. Aynadan bakınca fark anlaşılıyor. Hatta hareket edince kıtlıyor gibi oluyor. Kazadan hemem sonra röntgen çekinince bir şey olmadığını söyledi ve ilaç+merhem yazıp göndermişti. Şu an omzumun üstünde hafif bir çıkık var. Ağrı vs. yok, hareketlerime de engel olmuyor. Fitness bile yaptım. Peki bu durum normal midir? İlerde bir zararı olur mu?

IMG_20200415_193303.jpg
iyi akşamlar trafik kazası geçirdim sol köprücük kemiğimde kırık oldu 8 bandajla bu şekilde hizalanda kemik kaynama ihtimali var mı yoksa ameliyat mı olmam gerekiyor.

223434 dosyayı görüntüleiyi akşamlar trafik kazası geçirdim sol köprücük kemiğimde kırık oldu 8 bandajla bu şekilde hizalanda kemik kaynama ihtimali var mı yoksa ameliyat mı olmam gerekiyor.
Geçmiş olsun, köprücük kemiği kırıklarında 8 bandajı/üçgen kol askısı genellikle yeterli olur, eğer kaynamazsa veya başka bir cerrahi sebebi varsa amelyat olursunuz

@fatihesessss geçmiş olsun kardeşim. Köprücük kırıkları eğer tek kırık ise, sinir zedelenmesi yoksa ve kırık dışa çıkmamışsa 8 bandajı ile tedavi edilir.

Geçen sene temmuz başında kırmıştım bende. Yapman gereken mümkün mertebe bandajı gerdirmek ve hiç çıkartmamak. Bu kemiğin özelliği, kırıklar baş başa gelmese dahi kaynaması, o yüzden mümkün olduğu en geri pozisyonda omzunu tutmalısın, estetik ve fiziksel olarak sıkıntı çekmemek için.

Tekrar geçmiş olsun.

@OİMTR tesekkur ederim hocam gerebildiğim kadr gerdim ama elimle deydiğim zaman kemikte biraz çıkıntı var gibi normal mi bu

@fatihesessss olacak o kadar :)
Dikkatli bakınca bende de biraz çıkıklık var. Eskisi gibi olması imkansız, ama bir sıkıntısı olmuyor. Zaman içinde de kayboluyor

@OİMTR tesekkur ederim inşallah kaynar ya.

@OİMTR hocam esnerken filan kemikten kütleme sesi gelior normal mi kütlemesi

@OİMTR hocam esnerken filan kemikten kütleme sesi gelior normal mi kütlemesi
yaklaşık 4 sene oldu.O ses halen geliyor dert etmeyin.Sırt çantası vs taktığınız da ağrı olabilir.Sert zeminde kırık tarafa yattığımda ağrı ve uyuşma olabilir. zamanla alışırsınız.Benim implant yerinden çıktı.Hareket kısıtlılığı olmadığı için ciddi sorun teşkil etmiyor.Geçmiş olsun

@fatihesessss hocam büyük geçmiş olsun. doktor görmüştür, onun fikri nedir. son karar onun sonuçta.

@HakanAydn tesekkür ederim hocam doktor beklicez dedi 1 ay olacak
@CeCeKa tesekkur ederim hocam o sesi duycaz o zaman her zaman desenize

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@fatihesessss çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşirsin

Geri