Çok büyük geçmiş olsun bununla gelsin geçsin inşallah Beşiktaş'a inerken yanınızdan geçerken baygın yatıyordunuz ve sanırım kan akıyordu başınızdan. Çok korktuk sizi öyle görünce ancak başka kazalara sebebiyet vermemek için duramadık.
Teşekkürler sanırım mesajınızı ben çıktıktan sonra göndermişsiniz. Aslında 2.bisiklet de tam olarak işimiz çözmeyecekti 2 adette çocuk taşıyıcı lazımdı..vs. Ben yine satın almak için metin bisiklete uğradım fakat halledemedim neyse kaçırdım bu güzel etkinliği artık bir dahakine.
tekrar teşekkür ederim.
Muhalefet öncelikle varlığının tartışılmazlığı temelinde yaşama ilişkin görüş istem çözüm ve öneriler sunma olanağına sahip bir özgür birey olmak demektir. Yaşam her varlık için ne kadar hak ise muhalefet etmekde o kadar gereklidir. Varlık kanıtı olan muhalefet etmek en tartışmasız biçimiyle demokrasilerde görülür. Sadece yanlışları görüp söylemek değil aynı zamanda yanlışların nasıl düzeltilebileceğini izah etmek ve düzeltilmesine destek ve yardımcı olmaktır. Bu yazdığım mesajlarla sizlere muhalefet ettim. Bu size iyi bir kamçı oldu ve sizlerde demir atlarınıza binip düşe kalka köprüden geçtiniz. Daha ne istiyorsunuz işte yoksa Sarıyer Belediyesiyle beraber sahil turu yapacaktınız. Katılım önceki köprü geçişine göre daha az olacaktı belki Bende Şefimle beraber Doğal ortamda yani şelalede kutladım Dünya Çerçeve gününü çokta güzel geçti. Önemli olan pedallarımızın dönmesi Sadece senede bir köprüden geçmekle çevreci veya bisikletçi olunmuyor. Bunun devamını getirmek her zaman bisiklet sürmek ve örnek birer çevreci olmak belki bugün aynı köprüden bir çoğunuz kendi arabanızla veya toplu taşımayla geçtiniz bisikletle kaç kişi geçti köprüden bugün sadece ben geçtim
gelecek köprü topiği artık tarafım tarafından açılmayacaktır.......
bunun nedeni şudur senede bir bize zorla verilen bürokratik engeller çıkarılan anlayışa tepkidir .....bu ülke yasaklarla zati hiç bi yere varamıyacak ....
ayrıca san fransisko köprüsünden millet geçer eller aya gider biz burda ceviz kabuğunu doldurmayacak meselelere takılır kalırız birbirimizin gırtlağına sarılırız.... bisiklet yolları yapmayan istanbul belediyesine ne cevap vereceğiz mevcutları yaptılar bisiklet yolları emniyetli değil o yolları araba yolu ile kestiler mangalcılar geldi bisiklet ile gidemedik ...bu foruma her gün en çok 380 kişi uğrar bunun nedeni nedir ......bu forumda en çok 350.000 kişi olacak sadece istanbuldan ve bunlar bisiklet kullanan insanlar olacak o vakit bi şeyler oluyor demektir istanbulda ....bu forumda bi zamanlar var olanlar bi daha niye gelmezler irtibatı kaybederler ......
anlamış değilim....... forumun istanbul ayağının sayısının sadece 350.000 kişiden oluşmasından bahsediyorum ,türkiye geneli en çok 20. milyon olacak o vakit bu ülke bisiklet kullanıyor demektir tabi 20 milyon kitleye hitap edecek forumunda bayağı sağlam olması lazım yoksa çöker....
türkiyede bisiklet kullanıcı sayısı yeterli değildir......
bu konuda hiç bir eğitim yoktur olanda yeterli değildir ...devlet politikası olmadıkça herşey havada kalmaya mahkumdur işte o kadar ...
muhalefet ise budur ....dünya çevre günü kutlaması evet biz ne yaptık çevre için bu ülke ne yaptı hiç bi şey yapmadı 70 senedir ne yaptı......
hangi çiviyi çaktı ....evet otoban yollar köprüler çevrenin katledilmesi ile oluşturuldu.....peki çözüm nedir mevcutları yarattıklarımızı doğa ile barıştırmak o vakit yapalım ne duruyoruz yok öyle bi şey.......
istanbulda bir sürü ağaç kesildi hadi o vakit yenilerini yapın bakalım .....olay burda ......yerleşim alanı yapmak için zamanında istanbulun yeşillik alanları yok edildi malesef o ağaçlar kesildi ......... uzaydan bakın istanbula görüntü var goggle dan araştırın bulun anadolu yaka ve avrupa yaka kıpkırmızı alarm veriyor öbek öbek yeşil alan kalmış boğuluyoruz ölüyoruz hala daha nasıl konforlu yaşayacağız diye direniyoruz ayıp olmuyormu doğaya ....senede bir göstermelik çevre kutlaması eeeeeeeeee sonra eski hamam eski tas .....
bundan sonraki köprü geçişinde artık bulunmayacağım bunun nedeni bize açılmayan köprüdür ya ilelebet açarsınız yada açmazsınız akabinde açmadığınız için dünya çevre kutlamasında 2012 de köprü geçiş hakkı olsada izin de verilse protesto edeceğim ve geçmeyeceğim işte muhalefet budur....
Dünya Çevre Gününde köprüden geçtiniz bol bol resim veya video çekildiniz. Peki manzara nasıldı? Hangi çerçeveden baktınız Çevreye gözlüğün çerçevesindenmi? Şimdi o çektiğiniz resimleri çerçeveletip evinize asın her gün bakın Seneye köprüden bisikletle geçerseniz yine bol bol resim çekin ve karşılaştırın bakalım önceki resimlerle Çevrenizde neler görüyorsunuz? Beton yığınları artmışmı azalmışmı? Evet dikkatli bakın belki üçüncü köprüyüde göreceksiniz Üçüncü köprü yapılsın oradanda bisikletle geçersiniz. Bol bol resim çekersiniz. Birde yeşil alanlara bakın bakalım artmışmı azalmışmı? Siz Köprüden geçmeye devam edin. Bol bol resim çekin
zafer dostum.....
artık bu forumada uğramayacağım face de duvarı oluşturdum oradan turları organize edeceğim burda artık topik açacağımı zannetmiyorum yalnız performans garipçe ve gene performans belgrad olacak gelen sinyale göre anladın durumu..... ekstrem bike topik duruyor ara sıra buraya gelip bakarım topiğime mesaj gelmişmi diye ,,,,sevdiğim insan aytekin için ara sıra gelip onun performans topiğine bakacağım mesaj atmışmı diye evet durum budur hoşçakal ...belki bi yerde görüşürüz .....beyin jimnastiği yaparız senle ....
Konuşmaları çok anlamış değilim ama bir sorun olduğu kesin.
Yalnız herkes birşeyler söylemiş ama kimse ÇEVRE dediğimiz olgunun ne olduğunu söyleyememiş.
Size göre çevre yeşilliğin olduğu, suların aktığı ne biliyim hayvanların toprağın olduğu yerdir. Bana göre bunlarla beraber yaşadığım havayı teneffüs ettiğim, ayağımı yere bastığım yerdir.
Çevreye duyarlı davranma elbette köprüden geçmekle olmaz. Yada şelalede yemek yemeklede olmaz. Sen yere çöp atarsın ben onu yerden alır çöp kutusuna atarım. Sorunu bu da çözmüyor.
Aslında bunu yazmak bile bana boş geliyor. Herkesin bazı şeyleri öğrenmesi, çoktan benimsemesi gerekirdi.
O yüzden bana kalsa gereksiz yapılan bu konulara girmeden ŞU AN DA VAR OLAN, SONRASI NE OLACAĞI BELLİ OLMAYAN bu dünyanın tadı İNSAN gibi (yada gerçek HAYVANLAR gibi) yaşamamız gerekli.
Pazar günü hem KÖPRÜ de hem ŞELALE de güzel vakit geçiren DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNÜ hakkıyla kutlayan herkese şahsım adına teşekkür ederim.
Senin ne gün ne saatte ne yaptığını ben dahil bu topikteki bir Allahın kulu takip ve merak etmiyor. Ama sen günlerden beri bu topiği takip ediyorsun, mesaj üstüne mesaj yazıyorsun, çatır çatır merak ediyorsun ya, BU YETER DE ARTAR BİLE. Demek ki etkinlik amacına ulaştı. Muhaliflerine de çatır çatır kendisini takip ettiriyor.... Sen çok yaşa Zafer Ünlü... :winkenlux
İstanbul'un korkunç arterlerinden birisini püfür,püfür bir gezi rotasına çevirdik. Etkili ve eğlenceli bir eylemdi.
Bisikletliler derneğinin çıkartmasını, yenisini edinene kadar bisikletimde tutacağım.Herkese tebrikler.
Yalnız fikrinizi degiştirmenizi rica ederim. daha nice seneler beraber geçeriz inş.
bunun yerine geçiş sırasında mesajımızı iletecek birşeyler bulsak ve sayıyı arttırmaya çalışsak iyi olur. ben şahsen beraberimde 3 kişi getirdim seneye hedefim 10 kişi getirmek.......