Scudo Sports

Köprü geçişi bisiklet bayramı

19 Mayıs 2001....AMSTERDAM....

http://img863.imageshack.us/img863/4841/bg15.jpg

http://img607.imageshack.us/img607/4593/bg16.jpg

http://img703.imageshack.us/img703/6664/bg19.jpg

yorumsuz....

Scudo
Amsterdamla İstanbul'u kıyaslamak yanlış olur. Bisikletin fiziksel güç isteyen bir makine olduğunu unutmamamız lazım. Amsterdam'da hiç yokuş çıkmadan bütün şehri dolaşabilirsiniz. Orada bu yüzden bisiklet çok yaygın. İstanbul'a gelince, eski adı Yeditepe olan bir şehirde bisiklete ilginin az olması gayet normaldir. Ama bisikletliye olan saygısızlığın ve en azından düzlüklerde bisiklet yolu olmamasının coğrafi yapıyla bi alakası yoktur, kültürle vardır.

@Ekrem Erten

bu görüş doğrudur ...evet rampa çok istanbulda ona görede sıkı bi bisiklet lazım oda 5000 ytlden başlıyor malesef herkezde bu parayı veremez tabi ....uzun turlarda ağır bisikletler yorar ağır bisiklet rampada yorar limit 10 kilodor ..ağır bisikletin tek avantajı kullananda ağır ise mermi gibi iner tabi buda çok tehlikeli kullanan açıdan...

@Kudret Kurtcebe

Sayın Kudrettin bey size katılıyorum. Bende bisikletimle köprüden her gün geçmeyi hayal ediyorum. Hatta rüyalarıma bile giriyor. Ben neden size muhalefet ediyorum. Bu köprüler hepimizin bisiklet yolları yapılsın köprü bisikletlilere senede bir defa değil her zaman açık olsun. Bisikletseverleri senede bir defa kırk dereden su getirip zar zor izin alıp köprüden geçirmekle kandırmasınlar. Burada yazılacak çok konu var. Metrobüse bisikletin alınmaması ben buna karşıyım :mad: Köprüden bisiklete geçiş yok Metrobüse bisiklet almak yasak :mad: Trenlerde bisiklete yük parası alınıyor :mad: İDO desen aynı :mad: Şefle Yalovaya giderken yine bisiklete bagaj parası ödedik :mad: Bizim çoğu insanımız bisiklete çocuk oyuncağı gözüyle bakıyor. Şimdi okullar tatil olacak. Büyükler çocuğuna bisiklet alacak. Biz bu milletin gözünde daha çocuğuz o zaman :eek: İstanbul trafiğine her gün sayısız araç katılıyor :mad: Bu araçlar için kısıtlama getirilmeli :mad: Bir ailede dört kişide araç olurmu :mad: Toplu taşıma ve raylı sisteme ağırlık verilmeli İnsanlarımız yazılı ve görsel medya tarafından bisiklete teşvik için bilgilendirilmeli. Yapılacak çok iş var ama yapacak adam yok ben bunun için senede bir defa köprü geçişine karşıyım. Ve her zaman karşınızda olacağım. Ne zaman yetkililer sesimizi duyup bisiklet için gerçekten iyi bir alt yapı oluştururlar. O zaman diyeceğim yok zaten 5 Haziranda köprü turu attınız. Düzenleyen kim Bisikletliler Derneği :) Sponsor kim Sedona :) Çekilişle bisiklet verdiniz. Buradaki amaç ne idi Reklam diyecem hepiniz kızacaksınız. Reklamla ne alakası var canım :) Çevre haftasını kutladınız :) Çevre haftasıyla ilgili eylem yapıldımı pankart açıldımı :mad: Taksimdeki varilleri köprü üzerine niye getirmediniz Asıl eylem köprü üzerinde olacaktı :mad: Ve köprü üzerinde basın açıklaması yapacaktınız. Bisikletliler derneği bin bir zorlukla izin alıp sizi köprüden geçirdi. Ben köprüden polis eskortu eşliğinde değil Galata köprüsü üzerinden nasıl bisikletle rahat geçiyorsam bu şekilde geçmek istiyorum ve bunun mücadelesini veriyorum.

zafer dost tam bir ültümaton olmuş.....
evet muhalefet olacakki doğruları görelim....burda önemli olan, evet nedir,,,, bir kere değil, her zaman geçebilmemiz....san fransisko örneğini vermekten artık bıktım, burası abd değil, san fransiskolu vatandaşlar çok şanslı tabi ne güzel adam kendine ayrılmış son derece emniyetli yoldan geçer ve yine emniyetli bi biçimde köprüden çıkarak bisiklet yollarından devam eder ....
metrobüse bisiklet alınmaması ilginç 4 ytl almaya devam ediyor tcdd ...ve feribot lüks feribot hattı.....en masum yer eskihisar topçular hattı mustafa dostumla ordan iznik e gitmek için geçtik bisiklete para yok tabi 3ytl tam geçiş .......neden çünki lüks feribotları özel bi şirket yönetmekte benim bildiğim bu .....ama adapazarı ekspreslerinidemi özel sektör yönetiyor tam 4 ytl alıyorlar bisiklete ve yük diyorlar bisiklete banliyö o.k ona lafım yok niye makul bi ücret 1.5 normal ama kartepeye banliyö yok malesef....evet pedal sei ile bd nin ortak olarak yaptıkları çalışma sonucunda 5 ytl alınıyordu bisikletten bir ytl düşürdüler....

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi istek tur yapabiliyosak senden yakın zamanda bi lay lay lom garipçe turu düzenlemeni istiycektim :) Gecen düzenlediğine katılamadık yeni yeni takip etmeye basladık eğer ayarlayabilirsen çok iyi olur teşekkürler şimdiden :)

@Melih Pekdemir

vakit olarak 26 haziran yapacağım zati ve topik açıyorum hemen.....

@Zafer Ünlü

güzel espiri.videoda benim düşme anım ve ölümden dönmem çıkarılmış.can beyden bu görüntüyü rica ettim sadece

• Beğen
Tepkiler: can ayan
@mehmet erinç

Dostum yanlış anlamada bizim memlekette Bi makas yemişim veya Bana bi makas attılar sorma gitsin denildimi sünnet olduğunun alametidir :) :D :) :D

Kudrettin bey geçen hafta bu saatlerde bu topikte 19 üye 20 misafir üye vardı :eek: Ne oldu şimdi herkes kabuğuna çekilmiş :eek: İn cin top oynuyor :eek: Köprü geçişi olunca sazan gibi atlıyorsunuz :eek: Yarın niye geçmiyorsunuz köprüden :mad: Niye bisklet turu düzenlenmiyor :mad: Şefim bana dediki bana oyunuzu verin senenin her günü sizi köprüden geçirecem eğer geçirmezsem beni bisikletime bağlayıp köprüden aşağı atın :eek: Bende yarın oyumu şefime verecem :) Senenin her günü köprüden geçecem :eek: öyle bi defa köprüden geçirmekle beni kimse kandırmasın :eek: :eek: :eek:

@Zafer Ünlü

evet aynı sorundan muzdaribimiz köprü olunca gösterim 20.000 ama şile deyince kimse yok .3-5 kişi,,,,142 km artı rampalarda kaybedilen kaloriyi hesaplarsan ne olur 160 km ye denk gelir bu bir ıron man turudur, şile bir günde ...4 kez devirdim ,beşinci 3 temmuzda ....sevgili şefimiz konaklamalı yapmak istedi şileye ne oldu ise iptal oldu
evet herkez benim gibi bakmıyor malesef bisiklet olayına bunun için hiç kimseyi eleştirmem çünki ekstrem olmak zordur limitlerini bilmek zordur ...nitekim alleddin ağbimiz felç yoktu 76 yaşında senelerce bisiklete bindi 13 yaşından beri bisiklet üstünde idi ama onun bindiği bisikleti gördüm o bisiklet 19 kilo demir 40 yıılık yarış bisikleti sonuçta o bisiklet onu çökertti demekki neymiş hafif bisiklet ile uzun turlara basacan yoksa akıbet kötü 10 kilo bisikletimiz dahada 2 kilo nasıl atarım diye boşuna düşünmüyorum çünki 160 -200 km bi günde gidiyoruz hocam....

12.6.2011 tarihli Zaman gazetesi pazar ekinde 1 tam sayfalık köprü etkinliği haberinde Bisikletlilerin istekleri bir bir tekrar gündeme taşınmış durumda ve etkinliğimizin olumlu yansımaları dalga dalga devam ediyor.
Başbakandan köprüyü her gün istediğimizi, üstüne basa basa iletmişler ve bir de onaylamışlar.
Bakalım etkinliğimizin yansımaları daha nereye ulaşacak ve daha neleri değiştirecek.
Etkinliğimize de katılan Zaman yazarı Zeynep Kılıç hanfendiye ayrıca teşekkürü bir borç biliriz.

Geri