Scudo Sports

Köprü geçişi bisiklet bayramı

@BSD-Murat

köprü geçişi ve bisiklet yolları yapılacakmı ne :D hadi hayırlısı :) yaz boyunca çeşitli çok uzun olmayan turlar düzenlerseniz katılımın çok yüksek olacağından eminim nede olsa büyük bir dernek ve üye sayısıda çok fazla. ne kadar çok tur o dakar çok fark edilme ve sesimizi duyurma. yapılacak turlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. :D

saygılar.. :)

• Beğen
Tepkiler: BSD-Murat
Scudo
@BSD-Murat

yarım kalan köprü geçişi keyfimi yeni bir organizasyonla tamamlamak tek dileğimiz.bisiklet severler olarak sizleri desteklemek görevimiz.

• Beğen
Tepkiler: Engin EŞ
@BSD-Murat

selamlar murat dostum ......uzun zaman önce beraber olduk ....köprüden geçtik ve hatta avustralyaya giden dostları uğurladık.... ben açıkçası birinci köprüden bisiklet ile süresiz geçmeyi hayal etmeye devam edeceğim ......ayrıca bu köprü niyadını tamamladı bakıma girince uzun zaman zaten geçemeyeceğiz açıkça çılgın bi proje olmalı bu proje nasıl olmalı anadolu yakadan avrupa yakaya bisiklet yolu boğazdan olmalı yetkililer bunun için ne düşünürler ..evet önemli olan bu ..ben artık vapuru kullanmak istemiyorum......
hali hazırda köprüye bisiklet yolları yapılsa bile bu yolları emniyetli bi biçimde nasıl beşiktaşa vede kadıköye bağlayacaklar bu bayağı bi para demektir istanbul büyük şehir bunun için ya sponsör bulacak yada kendisi yapacak akıl danışmanı bd olacak..buna herkez o.k der herhalde ve hatta zafer ünlü bu topiğin şiddetli muhalefeti olan zafer ünlü bile bilmiyorum ......
evet ben seneye geçmeyeceğim nedeni muhalefet,,,,, olmak yada olmamak durumda olan yetkililerdir biz değil biz zati olmuşuz var olmuşuz bisiklet üstünde ve bisikleti sevmişiz ona ticari gözle bakmamışız ona terapi gözüyle ve spor gözüyle bakmışız .. bisiklete biniyoruz sele üstündeyiz bunca sene inatlaştık daha da inatlaşacağız inadına pedal basacağız....

Boğaz denince herkes Köprü anladı sanıyorum, benim kastetdiğim Beşiktaş - Sarıyer hattında büyük bir etkinlik planlıyoruz binlerce bisikletlinin katıldığı bir pazar turu, sonunda geri dönüşün ise tekneler ile olmasını planlıyoruz.
Boğaz köprüsü geçişimiz ise Eylül 2011 de tekrar olabilir.

bu haftasonu değildir umarım bu etkinlik.

ayrıca ben de size bir haber vereyim belki biliyorsunuzdur..
istanbula 1000km lik(yazıyla bin) bisiklet yolu yapılacak 2023 e kadar falan... bir konferans/eğitim e katılan arkadaşım iletti bunu. bakanlık çalışmalarını ve projelerini anlatmış. bu bahsedilen projeye şu an bostancı sahil yolundaki bisiklet yolu dahil, onun devamı gelecek. beşiktaş-sarıyer (belki daha ilerisi) arasında bisiklet yolu yapılacak vb vb.... bunlar güzel haberler. umarım bir an önce kavuşuruz.

@BSD-Murat

evet ben uslanmaz bi adam olduğum için inadına süresiz köprünün bisiklete açılmasını istiyorum tabi bu olayın kısa zamanda olacağını hiç mi hiç sanmıyorum..... evet çevreciler köprüye ve çevre yollarına tepki gösteriyorlar ben bu konuya biraz daha ılımlı bakıyorum pekala çevre yolları ağaçlandırılabilinir bunun burda epey tartışması oldu .....dünya çevre gününün bilinci bana şu sözcükleri söylettiriyor bozuk plak gibi, istanbulu mahvettik yok ettik betona boğduk kurtulmak için hiç bi hareket yapmıyoruz ...
ağaçlandırılacak istanbul hemen şimdi yarın ......her köşesi her kavşağı her otabanı daha çok yeşillik ve parklar yapılacak ...mükemmel doğa ile uyumlu şehirçilik anlayışı isterim.....
ayrıca daha çok şey isterim fosil yakıttan vazgeçilecek daha çok şey isterim nükleer santrallere başvurulmayacak.....almanya artık vaz geçti nükleerden ..
güneş aynaları güneş enerjisinden elektrik elde edilmesi doğal gazdan vazgeçilecek ..elektrikle ısınma ve aydınlama sağlanacak...ve elektrik ucuz olacak su gibi...insanın en doğal haklarıdır bunlar elektrik ve su
dünya çevre günü bilincinin ne olduğunu çok iyi hazmetme sorunu vardır ...ha bunu başaramazsak gelecek nesiller yakamıza yapışır benden söylemesi...

@Mehmet Ergene

Bu yol çalışması 25 Nisan 2004 Sayın Kadir Topbaş ile yaptım görüşme ile başlayan bir çalışma önce 630 km ihale edildi sonra revize olup 1004 km yükseltildi ama bizim talep ettiğimiz amaç ve hedeflerden saparak çok farklı bir planlama yapıldı, sahillerde bisiklet yolundan önce bizim talebimiz pilot ilçelerin içini bir ağ gibi örecek bisiklet yolları ile donatıp aradaki farkı göstermek 7 gün 24 saat ulaşım, spor, çevre, tasarruf ve sağlık için kullanılabilecek güvenli bisiklet yolları istemiştik. Bakanlıkların birleşmesi bisiklet için çok yararlı olacak sanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ayhan b
umarım dediğiniz gibi olur Murat Bey.
etkinlik haberlerinizi dört gözle bekliyoruz :)

@Kudret Kurtcebe

Abi bizdeki eksiklik şu. Bisiklet yolu dediğimiz olay, veya bisiklete spor amaçlı binmek İstanbul'un sahilleri ile sınırlı. Avrupa yakasını çok iyi bilmem. Anadolu yakası için konuşayım. Bu şehirde uzaylı veya ecnebi muamelesi görmeden ancak Bağdat caddesinde sürersin, caddebostan sahilinde, Fenerbahçe'de, Bostancı'da veya Boğaz sahillerinde sürersin. E-5 in üst tarafına geçtiğin anda resim birdenbire değişiveriyor. Sen Yakacık'a, Kurtköy'e, Samandıra'ya, Sultanbeyli'ye, Sarıgazi, Alemdağ'a, Başıbüyük'e, Kayışdağı'na, Dudullu'ya, Ümraniye'ye getireceksin bisiklet yolunu, ve bunu kaldırıma yalapşap bir kırmızı şerit çekip, "yaptım, oldu" mantığıyla değil, ne bileyim, refüjle veya başka engellerle ayırıp, ARABALARIN BURUN SOKARAK, PARK EDEREK TECAVÜZ ETMESİNE ENGEL OLACAK ŞEKİLDE tasarlayacaksın. Ne bileyim, tel örgüyle falan çevireceksin, koruyacaksın yani. Ve bu güzergahlarda oturan yüzlerce bisikletli (ben dahil) yavaş yavaş o yollara akacak. Etraftaki uzaylı görmüş bakışları yavaş yavaş bunlara alışacak, gençler, çocuklar ve yetişkinler "vay be bisiklet de varmış" diyecekler.

Hollanda'da bütün şehirler birbirine bisiklet yolu ile bağlı deniyor. Burada da deneyemez miyiz bunu abi? Evet zemin yapımız kırık arazi oluşundan dolayı in-çık larla dolu olabilir, ne var yani? 13 bin km bölünmüş yol yapmaktan daha mı zordur İstanbul'u İzmit'e, Sapanca'ya, Tekirdağ'a kesintisiz bağlamak (örnek olarak)?

Metroyu getireceksin, treni özendireceksin (tabi çağımızın trenlerini kullanarak), minibüs, otobüs gibi çağdışı şeylerden kurtulacaksın, bisiklet yollarını kuzey-güney doğu-batı yönlerinde ağ gibi öreceksin. İnsanlar bunu bekliyor, istiyor.

Bunları yap, varsın köprü eksik kalıversin. :crazy292:

@BSD-Murat

aynı dakikalarda aynı şeyleri yazıyormuşuz, kalpler karşılıklıymış, inşallah bu sesleri ARTIK duyan İCRA makamları çıkar. Ses var, GÖRÜNTÜ de olsun artıkkkkkk......

@mtsemiz

doğru minibüs 3 dünya ülke simgesi.....abidik gubidik işler bunlar yollar yamalı bohça gel bide orda bisiklet sür, norveçte tek yama göremezsin niye çünki devlet zengin ,vatandaş zengin, kanalizasyonda çalışan işçi emekçi abd tatile gider ...toplum eğitilmiş ....cahil hiç yok kırmızıda geçeni polis akıl hastanesine gönderiyor bu delimi diye ..otobüste bi kişi ayakta ise kimse binmiyor ...bisiklet yolları hiç bitmiyor, köprüden millet bisiklet ile geçiyor daha sayayımmı ,burası norveç nüfüsü 20 milyon bile değil ...
istanbulu bence yıkıp yeniden kuracaksın balık baştan kokar önce yıkacan sonra yapacan ha deprem yapacak o işi kimse kızmasın ......
şehircilik demek ne demek önce onu öğreneceğiz ...tabi şehir kurarken doğa ile dost kuracaksın o şehri..yoksa yeşili yok et ağacı kes olmaz öyle iş....
avrupa yakasını anadolu yakasını ben 6 senedir geziyorum sana şunu söyleyeyim öyle örümcek ağı gibi bisiklet yolumu molu yok ....olanlar göstermelik ha hiç yoktan iyidir deriz olur biter ....daha çok bisiklet yoluna ihtiyaç var istanbulda ,kaç kişi bisiklet kullanıyor ona bakacağız kışın herkez yatar kışın kimse binmez benim gibi deliler hariç ...
anadolu yakada fenerbahçeden bostancıya kadar yapılan yaya yolu ile bisikletli yolunu bir çizgi ile ayırdılarda ne oldu herkez yolunu şaşırdı çünki bisiklet kültürünün olmadığı bi ülke burası bisiklet yolunda kocaman bisiklet resmi var ama yaya ordan yürür niye çünki bilinç hak getire zengin fakir farketmiyor ....güya bağdat caddesinin sakinleri bunlar böyle yaparsa zengin tabaka boşverdim diğerlerini...iki taraftada bilinç yok...bisiklet kültürü yok 350 milyonluk araçın arkasından 800 ytl lik bisikleti indiren ve ona binen adamı ben ne yaparım sen söyle murat ....bisikleti bu millet hala angarya görür ....ve asla öğrenmek gibi bi dertleri yok... başka bi durum kitap okumuyorlar ....

hollandada amsterdamda bir milyon kişi bisiklet kullanıyor ordada bisiklet hırsızlığı yaygın.....ve amsterdam cadde ve sokakları artık bisikletletle dolu araçlar sokulmuyor bazı cadde ve sokaklara....istanbulda toplu taşımacılığa geçildi ama dahada çoğalması lazım yani raylı sistem ...akabinde araç sayısı azalması lazım ...tabi bu durum kimin işine gelmez sen tahmin et
evet köprü önemli çünki boğaz var karşı yakaya geçmem lazım uçarak geçemeyiz o vakit bisikletimlede yüzemem yol istemek hakkım.....
çünki vapur olayı indi bindi sıkıcı...

talep varsa,araba satılır nitekim istanbulda trafiğe çıkan araç sayısı arttıkça biz daha çok ağlarız .....insanların değişmesi lazım arkadaş kısa mesafeye bisiklet ile gideyim diyecek işi uzakta ise metro raylı sistem ..bu kadar basit ama olmuyor işte..

Merhaba,
İBB Beyaz Masa'nın 08.06.2011 tarihli cevabını burada paylaşıyorum. Gerçi standart cevaplar ama tarihe not düşülsün.
--------------------------------------------------------------------------------------
Başvuru iletinizde yer alan konu, gereği için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama yetkililerine iletilmiştir. Yapılan
değerlendirme sonucu alınan cevap aşağıdaki gibidir:

Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından İstanbul Genelinde Bisiklet Yolları yapılmasıyla ilgili olarak proje çalışmaları yapılmaktadır.
05.09.2008 Tarih ve UTK2008/24-23 Sayılı UTK (Ulaşım ve Trafik Düzenleme Kurulu) kararıyla İstanbul' un koşulları, cografi yapısı,
güzergâhların durumu ve fiziki konumları gözönünde bulundurularak yeni bisiklet yolları planlanmaktadır. Proje kapsamındaki
çalışmaların uygulamaya geçirilmesi için uygulayıcı birim olarak Yapı İşleri Müdürlüğü belirlenmiştir. Bakırköy - Sirkeci Sahil Yolu'
nda 7 Km' lik bir bölüm "Bisiklet Yolu" olarak düzenlenmiştir. İlk etapta, sahil yollarında güzergâh planlamaları yapılmıştır. Eminönü
pilot bölge olarak belirlenmiştir ve kademeli olarak İstanbul genelinde yaygınlaştırılması için uygulama proje çalışmaları devam
etmektedir.

İlk kademede planlanan bisiklet yolu güzergâhları :

- Bakırköy İDO - Alibeyköy arası (Sahil güzergâhı) : 24 Km

- Eminönü - Beşiktaş Meyadanı arası (Sahil güzergâhı) : 4,5 Km

- Üsküdar - Kartal arası (Sahil güzergâhı) :32,5 Km

Ulaşım Planlama Müdürlüğü

beykoz bölgesindede bisiklet olu olmasını diliyorum

@yusuf boztepe

bu verdikleri cevap bir yerde kayıtlı bilgisayarlarında. bir makro marifetiyle bisiklet yoluyla ilgili mail atan herkese aynı cevabı veriyor bilgisayarları yada bilgisayar başında oturan sayın OTOMATIKMAN.

bence bisiklet yolu istediğimiz her mail ile dalga geçiyorlar. şu uzaylı görmüş gibi bakan tipler var ya yollarda, ihtimal onlardan biri bu bizim muhatap kabul edip mail attığımız sayın OTOMATIKMAN.

çözüm üretmek için düşünmek gerek. düşünmek için de bilmek gerek. bileceksin, düşüneceksin çözüm üreteceksin. e adamcağızın durumu belli; OTOMATIKMAN düşünmez, düşünemez çünkü o namı değer OTOMATIKMAN.
işi düşünmek değil, gelen kutusuna bakar, beynindeki iltreyi çalıştırır,
" ahanda bisiklet yolu isteyen bir mail daha gelmiş, o zaman bakırköy-yenikapı sahili bisiklet yolu yaptık yazılı cavabı ekleyip göndereyim " der ona içgüdüleri. düşünemediğinden sadece içgüdüleriyle refleks olarak görür işini. gelen mail içinde "manyak lan bunlar bisiklet yolu istiyorlar, lan yemeye ekmekleri yok bisiklet neymiş yaaaa" diye dalgasınıda geçer.

bütün bunları yaparken akşam olsada gitsek diye de düşünmeden edemez. akşam olunca, elin frnasızının yada ingilizinin yaptığı, binlerce lira verip, "oolum kliması bi üflüyo aklın şaşar " diye övündüğü otomobiline atlayıp evine gidecektir. gidecektir de park ettiği yerden çıkış yolunu bir otomobil kapatmıştır. ana avrat küfreder, bekler, yanlış yere park etmiş otomobilin sürücüsü YANLIŞ YERE PARKETMİŞ BEY çıkar gelir. kan ter içindedir. önce küfürler uçuşur havada, sonra arbede, kavga biter söve söve elin japonunun yada çinlisinin yaptığı anahatrlığına basar. dıtlayarak kilidi açılan kapısından biner otomobiline, yine okkalı bir küfür savurur. basar kontağa kükrüyerek çalışır otomobil. park yerinden çıkar, trafiğe karışır. bugün şanslıdır, 10 km. ötedeki evine 90 daikada ulaşır.

yemek yer, dizi seyereder, uyur, uyanır, kahvaltı eder, 10 km ötedeki işine 115 dakikada ulaşır, gelen maillere OTOMATIKMAN cevap verir. yemek yer, 10 km ötedeki işine 105 dakikada, yemek yer. dizi seyreder, uyur, düşünmez, düşünmez, düşünmez........

asıl suçlu kim? OTOMATIKMAN mı?

OTOMATIKMAN ı oraya getiren ve OTOMATIKMAN larla çalışmayı OTOMATIKMAN seven seçtiklerimiz mi?

OTOMATIKMAN ı oraya getiren ve OTOMATIKMAN larla çalışmayı OTOMATIKMAN sevenleri OTOMATIKMAN seçen bizler mi?

bütün bunları yazdım ama boşverin,
OTOMATIKMAN yaşar gideriz........

Abi bunun böyle olduğu âşikâr. Ancak işlerin değişmesi için çaba göstermek, çabanın içinde olmak, onun bir parçası olmak, YOLLARDA OLMAK, GÖZ ÖNÜNDE OLMAK. Elimizi taşın altına sokmamız lazım.

Şu köprüye çıkan kalabalığın onda biri her hafta sonu organize şekilde şehir içinde turlasak..... Ben elimden geldiğince yollara çıkıyorum ama, genelde tek oluyor, etrafımdaki insan profili hep OTOMATIKMAN. Her türlü şehir organizasyonunu geniş katılımlı ayarlamak için çalışmamız lazım. Bu yaz kendimizi gösterelim.

@mtsemiz

murat bunun öncülüğü ,yani gezi bisikletçiliğini bu yaz bence örgütle iznik i yaptın durmak yok iznik devam milleti köfteci yusufa götür iki gün konaklamalı olsun, çünki biliyorsun yol bayağı uzun meşakatli....
ayrıca anadolu yakada polinez yapmak isteyen bi dostumuz bu sayfada topik açtı bile onu yanlız bırakmayalım.....sıcaklarda bisiklet kullanmak riskli ama önlem almamız lazım kremler artı su takviye en etkilisi ise maden suyu kızılayın ayran ile karışınca bende gerçi uyku yaptığı için tuz eksikliğini tuzlu bisküvilerden alma onunla beraber maden suyu içmek en iyi yöntem bu power gel barlar pahalı enerji barları....yolda enerji olarak cevizli sucuk ve muz beni fişeklemekte ...

@mtsemiz

ben işe gidip geliyorum.
bakırköy-topkapı.
e-5 yan yoldan.
geçenlerde kamyon çarptı. düştüm. biraz sıyrık ve cansıkıntıyla atlattım.
yine devam.

keşke üçer beşer binse insanlar bisiklete işlerine gitmek için.

geçenlerde metrobüs seferlerinde bir aksaklık yaşandı.

milliyet gazetesinde haberin altına yorum yazdım.
kaldırın metrobüsleri, bisikletlere açın o yolları diye.

biri cevap yazmış OTOMATIKMAN...
sen istanbul da yaşamıyorsun galiba diye.

ben yaşıyorum dedim, hergün bisikletle gidip geliyorum.
40 dakikalık yolu 15 dakika da, üstelik ıslık çalarak gidip geliyorum.

bunun altına cevap yazılmamış.

keyifli...

can dost.....o dediğin hollandada olur hollanda halkı ile türk halkı arasında kültür farkı vardır ...hollandada adam bisiklete takım elbise ile biner şehir bisikleti tabi çanta arkada ...kravat takım elbise ayakkabılar topuklu ...ve işine gider...
biz niye böyleyiz....
bizim milletimiz bisiklete yabancıdır bunun nedenlerini araştırıp meselenin nereden kaynaklandığına bakacağız neden bisiklete karşı duyarsız bu ülke....

@Kudret Kurtcebe

abi ben biniyorum.

işe giderkende, spor olsun diye de.
ben benden sorumluyum ilk önce.

sızlanmayla çözülecek birşey değil.

yaparlarsa bisiklet yolu oradan gider gelirim.
yok yapmazlarsa yollar benimdir.

• Beğen
Tepkiler: Batur Baş
Geri