Scudo Sports

Köpekler kovaladı

@Muhammed Durgut
muhammed dostum izmit çene dağına giderken yolda sivas kangal bana koşarak yaklaştı hemen indim çok büyük idi ve dizlerimin üstüne çöktüm korku hissetmemeye çalıştım korku hissedince negatif enerji çıkar hayvan bu negatif enerjiye tepki gösterir ve hatta sinirlenirsek gene tepki gösterir nötürleşmeye çalıştım ne korku nede öfke duymamaya çalıştım ve kazandım asla sivas kangala bakmadım önüme baktım sonunda sustu yanıma geldi o zaman pençesinin ne kadar büyük olduğunu gördüm aslan pençesine yakındı pençesi ile koluma dokundu benimle dost oldu bile sonra suratımı yalamaya başladı kocaman dili var idi sahibi kan ter içinde koşarak geldi ağbi dedi helal olsun dedi kimse bu köpeğin önünde böyle eğilmedi dedi ,

Scudo
köpekler insanların sadık dostudur,biz insanoğlu onlara nasıl davranırsak,o şekilde tepki alırız,yani tabiri caizse ne ekersek onu biçiyoruz..

Bence köpek kovalaması değil, sizin kaçma deneyiminiz olmuş bu. Köpekler illa kovalarlar hiç şaşmaz. Kaçmak gerekir mi, ya da tepki vermek şart mı? Bazı arkadaşlarım köpekten korkmadığını göstermek için sesle ya da hareketleriyle tepki veriyor. Niye korkmadığımızı beyan ediyoruz ki? Bu aslında gizli korkuyu örtbas etmek mi? Aslında biz erkekler olarak bu durumun rekabet etme, üstünlük kurma ve sahip olma dürtümüzün bir yansıması olduğunu düşünüyorum.

10 yıl evde köpekle yaşadım. Sonra ben evlenip evden ayrılınca ailemin yanında kalan bu köpek üzüntüsünden yemeden kesildi ve öldü, bu benim hayatımda en büyük sorunum oldu. Şunu öğrendim; köpek yüzümüze bakıp niyetimizi, ruh halimizi anlama konusunda kadınlardan kat kat üstünler. Çünkü tek iletişim yolları bu, biz sözel anlaşabildiğimiz için yüz ifadelerimizi ve davranışlarımızı yorumlamakta yeterince iyi değiliz. İçimizden geçen neyse, biz ne yaparsak yapalım, bu yüzümüze ve davranışlarımıza yansıyor ve köpek bunu hemen fark ediyor. Köpek görünce kendi içimizde hangi dürtülerin harekete geçtiğine dikkat edelim ve niye bu dürtülerin sevgi değil rekabet, üstünlük, onur, gurur, sahip olmayla ilgili olduğunu kendimize soralım. Köpek kovalaması değil ama köpekten kaçma sorunu hemen çözülür. Şu kuralı hiç unutmuyorum: nedensiz yere hiç bir köpek insana zarar vermez (sağlık sorunu yoksa ve pitbull cinsi olup sahibinden saldırma emri almadıysa).

2 hafta önce Ankara-Alanya turunu yaparken 2-3 köpek saldırısına bende uğradım, en mantıklısı öncelikle onlardan kaçmamak lazım,benim karşılaştıklarım benzin istasyonlarındaki köpeklerdi. Onlar görevlerini yapıyorlar istasyonu sözde bizim gibi bisikletli kötülerden koruyorlar. En önemlisi göz teması kurmamak birde yanımda köpek kovucu var (pitbul ve kangal hariç) işe yarıyor. 50-60km yapamayacağımıza göre her şartta isteseler yakalarlar.Kaıçmaya çalışırken düşüp bir tarafınızı yaralama ihtimalinizde yüksek.

@Kudret Kurtcebe

Büyük cesaret dizlerinizin üzerine çökmek duygularımızı algıladıklarını ona göre tavır aldıklarını biliyorum ama inanınki diz çökecek kadar cesaret gösteremezdim hemde bir kangala karşı biraz tecrübe kazanınca belki diz çökme seviyesine gelirim şuan sokak köpeklerine karşı arama bisikleti alıp mesafe koyarak uzaktan konuşuyorum uysal görünürse sevdiğim bile oluyor tabi gece geç saate olduğu için çokta abartmamakta fayda görüyorum.

@Bahadır Gürel

Kaçmak gerekmezdi ama insan bilmediği bir yerde o kadar köpeğin içinde kalmak istemiyor dediğiniz gibi köpekler yüz,el kol hareketlerine ve ses tonumuza göre tepki veriyorlar köpeklerin beni kovalamasında 2 etken olduğunu düşünüyorum 1.si bölgelerini koruyorlar 2.side kaçtığım için kovalamışlardır.

@Cüneyt HOCAOĞLU

Ortalama bir köpek 50 km ile koşuyormuş,bölge koruyan köpek için söylemek gerekirse yakınlardaysa kaçmanın faydasının olmayacağını düşünüyorum ama aramızda mesafe varsa şansımı denerim.

@mertimtr

Köpekler insanların sağdık dostudur doğru bir söz ama bölgesini koruduğu insanın daha sadık dostudur :)

köpek kovucu deneyimi....

turda ilerlerken köpek üzerimize geldi... (1 adet kırma )
korkudan gidona asılı köpek savara davrandım....
ve ateşledim... köpek yön değiştirdi.....
üzerimeize gelen köpek bizimle paralel koşmaya başladı....
şimdi artık roller değişmiş ve biz köpeği kovalar duruma gelmiştik...
1 dakika kadar paralel koşudan şonra köpek sağ yaparak tarlalara doğru yol aldı....

köpek kovucu işe yarıyor.... (pilleri kontrol etmek şartı ile) :)

• Beğen
Tepkiler: Murats05 ve tt2000
Bu köpeklerin böyle olmasını nedeni kendini bilmez sokak çocukları bisikletle giderken nerede köpek görseler kışkırtıolar .Buda köpeklerin bisikleti kötü olarak tanımlamalarına yol açıyor.
Geçmiş olsun ! 1-2 köpek neysede sizi ordu kovalamış.

Hepsine mi mahalledeki çocuklar dadanıyor bu meretlerin :)

@hakan aydın55
Köpek kovucuları bende araştırdım ama pek sonuca varamadım.

@Ersin Erbeden

Bir daha o yola girmem zaten çete olmuşlar :)

Geçen sene uzun uzun yazılan bir köpek konusu vardı.Bu konu bitmez demiştim :D
Bir de "bisiklet üzerinde saldırıya uğrayan var mı, olmaz öyle şey" demişti bazı arkadaşlarımız...geçenlerde de benzeri bir konu vardı; oluyor.Yani sele üzerinde pedal çevirirken köpek saldırısına maruz kalınıyor.

Issız yollarda sürmüyorum ama sürecek olsam yanıma biber gazı da alırım köpek kovucu da.

Köpek saldırılarıyla ilgili başlıkların basitçe geçiştirildiğini gözlemliyorum.Bunun ciddi sonuçları olabilecek bir konu olduğunun altını çizmek istedim.Köpek tarafından açılan bir sıyrık için bile hastaneye gidip kuduz aşısı olmak gerektiğini hatırlatırım.Herkes Kudret abi gibi değil.Yazdıklarını okurken aklım almıyor.Hele o kadar çok köpek arasına girmesi benim için aklımı kaçırmama neden olabilecek bir hadise mesela.Öyle bir durumda kalsam, değil gaz, makinalı tüfek olsa seri ateş açarım.Herkes bir değil.O yüzden köpekten korkanları da anlamak lazım.

Ortada bir saldırı var.Size zarar verebileceğini hatta öldürebileceğini bildiğiniz bir hayvan saldırıyor.Daha öncede yazmıştım, bunu artık yapan başka bir hayvan yok.Yani köpek kadar insan hayatına müdahale eden hayvan kalmadı ülkede.Doğanın ağzına zıçtık, o ayrı konu, ama bu gerçeği değiştirmiyor.Ben ormanda da çok dolaştım, orada dahi tek korktuğum şey köpektir.Bir de kışsa bunun vahşi akrabası kurttur.Tilki ufacık, insan gördü mü kaçar.Domuz üzerine gidilmezse kaçar, yavrusunu yuvasını falan korumuyorsa kaçar.Ayı bile kaçıyor yahu! İnsana manyak gibi saldıran tek hayvan köpek.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Köpekle karşılaşan herkes sanki ilk defa köpekle kendisi karşılaşmış gibi oturup foruma başlık açıyor. Halbuki her bisikletli en az bir kere hayatında köpekle karşılaşıp heyecan yaşamıştır. :)

@cenkduran

Evet oturdum köpeklerin beni kovaladığı için forumda konu açtım,hayatımda ilk kez bisiklet üzerindeyken kovalandım bu heyecanımı paylaşmam sizi neden rahatsız etti ?

Köpeğin duruşundan belli ne yapacağını önceden kestirmek lazım. Tabi sürekli tanıdığınız rotadan geçerken aynı köpekler varsa korkmaya gerek yok huyu suyu bellidir or yörenin.
Fakat başka mekanlara uğradığımz takdirde işler dahada değişebiliyor. Köpekler mekan koruyorsa 100-200mt havlarlar genellikle o bölge benim mıntıkam deyip durur.

Birşeyler ikram etsek herhalde arkadaş oluverirler çok kolay saldırmazlar tahminimce.

• Beğen
Tepkiler: Muhammed Durgut
@volkert

:alkis: Adamsınız yahu, güldürdünüz beni. :)

@Muhammed Durgut

Rahatsız ettiğini yazmadım. Tespitimi yazdım. Forumu okumuş olsaydınız heyecanınızın ilk defa yaşanmadığını anlardınız. Üstelik çok daha heyecanlı vakalar var.

bundan sonra sırt cantanda kemik tası abı cantadan at hemen onlerıne. :D şaka fln allah korumus abı 7 8 kopek sabah 5 iyi kacmıssın.

bir ara bende bizim ilçenin merkezine gittim ordan donuyorum baktım bır oto tamırcı var sağ tarafımda adamın kopeğide var cok büyükde değil bendede köpek korkusu var oto tamircinin onunden gecerken peşime takıldı baktım lastiğe yaklaştı ben hızla cevirdim pedalı kafamı cevirdim tekmeyi bir salladım korksun dıye tekme gelmedi tabi baktım korktu kacıyor. :D benim basıma 1 kez geldi oda sıkıntısız geçti. :D allah kimseye yaşatmasın .

• Beğen
Tepkiler: Muhammed Durgut
@cenkduran

Ben burada benim başıma gelen olay en heyecanlı olay gibi anlatma çabası içerisinde değilim ve kendi deneyimimi paylaştım kalkıp da burada tek sizin konunuz yok daha heyecanlıları da var demek ne demek anlamadım.

Geri