Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Arkadaşlar benide geçen 3 köpek kovaladıda hiç adrenaline tehlikeye gerek yok deyip "dazer 2" aldım bir tane de, ya alet bana çok büyük geldi neremize koycaz bunu?

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
Scudo
enes kardeşi dazeri daha önce arkadaşlar denemişler sonuç fiyasko dedigin gibi nerene koyacaksın onu..onuda geç hızla giderken nasıl cıkarıcaksın yada durucaksın anında köpege karsı döneceksin tutacaksın ama tuttugun köpek kocaman kangal lakin kangal dazer mazer tınlamıyor.DD deneyen arkadaşlardan alıntı yazdıklarım en güzeli ya tam gaz yada durup şansını dene genelde kuru sıkı havlamaktan gayri bir şey yapmıyorlar:)

Moraller bozuldu ya ben ufak bir şey bekliyordum valla garaj kapısı kumandası gibi bişi umuyordum. Gitti paracıklar : / Belki uzun yola filan çıkılırsa işe yarayabilir. Köpeği uzaktan görüp hazırlıklı olunabilir ama her köpeğe bu şekilde paranoya yaparsak zaten yol bitmez yani...

Kullanan arkadaşlar nasıl kullanıyorlar öğrenebilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: Selim Esener
@Enes Topçu

Cihazı geri verebiliyorsan bence geri ver..Düşünsene çok uzun bir tura çıkıyorsun hareket halindesin ve mütemadiyen içerisinde çeşitli ırk ve çeşitli cinsten mütecaviz köpeklerin saldırısına ugruyorsun ve ikide bir dazeri çıkarıcaksın eger işe yararsa ve o köpekler cihaza karşı bagışıklık kazanmamışsa..bir bakıyorsunuz siz cihazı çıkarana kadar mütecaviz köpek işini bitirmiş keyf cigarasını zevkle tüttürüyor:D

arkadaşla bugün tur yapıyorduk.2 kişiydik.suyun içinden geçtik ve disk freni ıslattım.sıınca da çok kötü bir ses çıkıyordu.bende kurusun diye inadına sıkarak gidiyordum.etraftada köpekler boldu.bir tanesi arkamıza bir takıldı.can havliyle atmışım 14. vitese düz yolda sürmekten üşendiğim 14. vitesle arazide depar attım:D
ama köpekten kurtuldum :)

arkadaşlar köpekler yada malumunuz büyük şehirlerdeki hertürlü olaya karşı yanınızda biber gazı bulundurmanızı tavsiye ederim... özelliklede sizi trafikte sıkıştıran minibüs yada taksicilere karşı çünkü kavga etmek çözüm değildir ve çok zor durumlarda kalabiliyoruz...

:D ne diyim ya.Böyle bir konuya tam 59 sayfa:D
Helal olsun.Ne çok korkuyormuşuz köpeklerden :D
Hiçbirşey yapmaz arkadaşlar yeterki korkmayın sadece kovalarlar :D
İnince bisikletten sizden korkar kaçarlar :D

kesinlikle arkadaşım doğru söylüyorsun biz nasıl onlardan korkuyorsak onlarda bizden korkuyorlar aslında :D

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Geçen evimin yanındaki parktan geçiyorum.Köpeklerin hepsi beni tanır :D
Beslerim ben onları.
Neyse birisi yeni gelmiş beni tanımıyor.Parktan geçiyordum bana hırladı.Göz gözeyiz köpekle.Bende ona hırladım.1 dakika göz göze bakışıp hırladık birbirimize.En sonunda sinirlendimben ona havladım :D
Oda korktu kaçtı benden :D
Olay böyle işte :D

eğer doğal davranırsak bişey olmaz zaten :D bizde geçtiğimiz yaz bir turda çoban köpekleri arasında kaldık 4 kişiydik köpekler bize bakıyo biz onlara bizi bir gülme tuttu anlatamam ama sanırım köpekler benden büyüktü sonra napalm dedik köpeklerde doğru koşarak havladık :D hayvanlar tam gaz kaçtı :D sürünün çobanı adam dona kaldı :D

• Beğen
En güzeli :D
Sana havlıyorlarsa sende onlara havla :D
Kesinlikle kaçıyorlar :D

• Beğen
Tepkiler: Çetin Erkan
Konuyu birkaç hafta önce tesadüfen okumuştum. Özellikle de ilk sayfada yer alan Gürsel kardeşimizin yorumu da beni oldukça etkilemişti. Son olarak da benim başıma böyle birşey gelse ne yapardım acaba diye düşünmeden edememiştim. Zira okul yıllarında en yakın arkadaşımla çıktığım bir turda sabah saatlerinde bize 10'a yakın köpek saldırmıştı. Allah bin kere razı olsun yan taraftaki tarladan çiftçi bir amca imdadımıza yetişmişti. Hayatımda o kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Sonuç diğer günün sabahında bir dudağım davul gibi olmuştu. UÇUK. :)
Gün bugünmüş ki, bugün tek başıma yolda ilerlerken yine 2 köpek saldırdı. Yine korkmadım desem yalan olur. :D Neyse ki yol düzdü ve yaklaşık hızım 30 km. civarı 500 mt kadar köpekler beni havlaya havlaya takip ettiler. Sonra şükür ki yoruldular.
Hala düşünüyorum. Eğer rampalı bir yol olsa Gürsel kardeşimizin önerilerini yerine getirebilir miydim, bilmiyorum. :)

@roadworms

Ben bir kere köpek dururken aniden durmaya kalkmıştım. Hayvan attığım takladan sonra eminim çok gülmüştür.:)

Böyle durumlarda köpeğe tepki vermeden devam etmek en etkili çözüm oluyor.

ben artık biber gazımı yanımdan ayırmıyorum çok sıkışmadıkçada kullanmanızı tavsiye etmem gerçekten çok acıtıyodur tahminimce

her zaman söylediğim gibi bel çantasına iki adet taş koyarım olur biter. ( ama taşlar hayvanı yaralamıyacak kadar olacak sonra hayvan yaralanınca Mert Arsan kaçması da var :D

Köpeklerden korkmaya gerek yok.Eğer korkarsan o daha da üzerine gelir. En iyisi köpeği hiç görmüyormuş gibi davranacaksın. Eğer köpeğe hiç bakmadığın zaman bir şey yapmıyor.

• Beğen
Köpeciklere aldırmamak en güzeli arkadasların söylediği gibi . Birkaç gün önce gece eve dönerken ( gece çok ıssız bizim muhit ) iki tane kocaman sokak köpeğiyle karşılaştım , karşımdan geliyorlardı ama sağa doğru döndüler benim gitmem gereken sokağa :) bende gidip sağa döndüm arkalarından geliyorum tempomu bozmadan :) normalde başka sokaktan giderim ama başka sokak yok orda :) var aslında ama baya uzak , zaten pilim bitmiş :) köpekler önden gidiyor bende arkalarından gidiyorum :) mission impossible , gidip çöp bidonunun yanında durup bana döndüler , göz ucuyla bakmıştım başımı çevirmeden , sonra hiç aldırmadan sürmeye devam ettim , sağolsunlar herhangi bir tepki vermediler , efendi çocuklar :)

birde bildiğim kadarıyla kuyrukları sırtlarının üstüne doğru kıvrımlı olursa saldırmaya meğilli olurlarmış , ikisinin de kuyruğu sırtlarına doğru kıvrıktı :)

Köpeklerle aram çok iyidir (ya da ben öyle sanıyorum). Her ne kadar 3 kere (bu güne kadar) ısırılmış olsam da pek korkmam onlardan. Ama bu gün 1 saatlik kısa bir tur yapayım diye yola çıktığımda bir yerde evin bekçi köpeği nedenle yolumu değiştirmek zorunda kaldım. Bekçi köpekleri sokak köpekleri gibi yerden taş alma hareketine pek papuç bırakmıyorlar malesef:). Derken göl kenarında köpeği ile oynayan bir arkadaşımı görüp selamlamak için durdum. Sevimli köpecikte yanıma geldi (Alman kurdu). Neyse Arkadaş köpeğin tasmasını taktı, bende görüşürüz deyip yanından ayrılırken köpecik bu abinin bir tadına bakim diye düşünmüş ki bacaktan bir tadım girişiminde bulundu. Neyse ki yüzeyel bir sıyrıkla atlattık (pek aç değilmiş demekki). Bu da 4. ısırılmam olarak tarihe geçti. Isırılma istatistiklerimi gözden geçirince şunu fark ettim. Isırılmalarımın sadece bir tanesi (%25) sokak köpeği tarafından oldu, o da hasta bir köpeği yol kenarına taşımaya çalışırken oldı ve ısırılma bile sayılmazdı. Diğer ısırılmalarımın hepsi sahipli köpeklerdi (%75). Sahipli köpeklerin iki tanesi Alman kurt köpeği, bir tanesi sanırım Kangal dı(8 yaşındaydım o zaman). Sahipli köpeklerin her ikisini de sahibi psikopattı (%100) ve bu köpeklerine de yansımıştı.:) Sonuç kapısı açık kalmış evlerdeki bekçi köpeklerine dikkat edin.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri