Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
geçmiş olsun. onlar size değil dönen tekerleğe havlıyo diyen arkadaşlara ders olsun.

Scudo
geçmiş olsun arkadaş, bu köpekler hepimizin ortak derdi acaba bi araya gelip şu elektronik köpek kovuculardan bi topluluk indirimiyle alabilirmiyiz

neden öyle bişey yapıpda köpeğe zarar veriyosunki o zaman bizde senin kafana dönen tekerleği vuralım bakalım noluyosun viyaklıyomusun ciyaklıyomusun....
insanca biraz yavasla zaten köpek bi müddet sonra bırakıcak seni veya dur köpeğe doğru dön zaten o bişi yapmıycaktır sana o zadece lastik için sana doğru kosuyo döndüğü için o zaman dur biraz koklar sonra gider

arkadaslar köpek zaten kuduz deilse size zarar vermez siz ona zarar vermedikten sonra veya ters bi hareket yapmadıktan sonra soğuk kanlı olun ve korktuğunuzu belli etmeyin
@harryBlade@ gibi öye kafasına gövdesine veya baska bi yerine zarar vermekle basarılı olamazsınız köpek inatçı çıkarsa işte o zaman yanarsınız...

@ManitoN

ama bak sen ne diyosun köpekLER....
ne yalan söyliyim banada bi sürü saldırmaya kalksa basar giderim ama arkadasın yaptığı tek bi köpeğe çünkü söylediğinden öyle anlıyoruz

ya benim orda anlatmaya çalıstığım böyle kediye köpeğe zarar vermeyin bakın bu knuda arkadaslar birbirine bi cihaz öneriyodu kimisi köpekler sağır ediyormus ben bunlara karşıyım anlatmak istediğim arkadas kafasıa dönen tekerleği çarptırmıs peki düşünemiyomu canının acıyacağını
ben bunu düşünebiliyorum ve bi hayvansever olarak uyarıyorum...

arkadaslar hayvanları koruyalım ve zarar vermeyelim...

Bizim burdaki köpek sürüsündeki kuçular ısırıyor insanı..

Öyle bacağı ısırdıktan sonra pedal atabileceğinizi sanmıyorum..

Köpek kafaya taş yediğinde bir daha peşime takılmıyor..Genelde duruyorum üstüne yürüyorum..

bak ne diyosun kafaya tas atınca diyosun iste bunu yapma onu diyorum korkut ama vurma taslama
hayvana aniden tepki ver mesela aniden bağır ayağını yere vur ama haycana vurma ben burda onu anlatmaya çalışıyorum..

Bu tartışmanın bitmesi mümkün değil.

Havlayan, kovalayan köpek varsa, pedalıma güveniyorsam basarım, yol müsait değilse dururum. Durunca bisikleti köpekle arama alır yürürüm, çoğu köpek sıkılır vazgeçer. Vazgeçmez üzerime gelirse bağırır, ayağımı yere vururum, %95 köpek bunların sonucunda kaçar. Kaçmıyorsa taş alır yakınına atarım. %99 köpek kaçar. Yakınına atmakla da hala üzerime geliyorsa ki 4 senedir başıma bir kere geldi, kafa göz girer canını çıkartırım, taş olsun sopa olsun. 30 köpeklik sürü çıktı karşınıza ne yapacaksınız? Hem taş atıp hem de tabanları yağlayacaksınız. Başıma gelmez demeyin, olabiliyor.

Taşı ille kafasına atmaya gerek yok, kaba etine doğru atmak da aynı şekilde etkilidir ve hayvana kalıcı hasar verme ihtimali çok daha düşüktür.

Köpek bana ciddi saldırıyorsa, ısırıyorsa hayvan haklarını düşünecek halim kalmıyor, hayvan benim vücudumun bütünlüğünü koruma hakkıma tecavüz etmiş oluyor.

bende bıktım köpeklerden bu güne kadar h,ç ısırmayı beceremedi ama genede sinir bozucu işin ilginç yanı hep aynı yerde aynı köpek tarafından kovlanmam manyak daha öğrenemedi benim nasıl sprint atığımı 3 5 saniye kovalayıp pes ediyor ama bir gün yakalasa o biçim ısırır beni birde kovaladığı yer tam yokuş başlangıcı inat edip bırakmassa gitti bacak neyse paramedik geçmiş olsun

Yıllar evvel bir kocaman bir köpek koşarak üzerime saldırdı. Sebebini anlamadım, geldi ve elimi koklamaya başladı, ben sebebini anlmaya çalışıyordum, diyordumki durup duruken niye saldırsın. Şükür sahibi geldi ve köpeğin yavruları olduğunu ve benim onun yavrularının yakınında olduğumu söyledi. Sonunda sebebini anlamıştım, ancak kaçmadığım iyi olmuş. Etcil ve Avcı hayvanlar koşan varlıkların av olduğunu düşünür ve saldırırlarmış. Birde köpekler kendilerinden korkulduğunu hissederlermiş. Tavsiyem gerçekten korkmayın ve kaçmayın, korktuğunuzu hissediyorlar, ne yaparsanız yapın. Mesela kardeşime çok musallat olurlar.

bu köpekler bisikletcilere her zaman sorun olacak gibi duruyor:D:D:D e soylarını kıramayız nede olsa dirisi 5 para etmez ölüsüne güç yetmez :D alışmak dışında yapcak bişey yok :D bu arada paramedik gerçekten çok şanslıymışsın nedenmi ? bundan 6-7 sene önce büromuzda çalışan birine 2-3 köpek saldırmıştı. köpeklerdede kuduz olduğu anlaşılınca tam 45 tane (yanlış hatırlamıyorsam) her gün bi tane olmak üzere iğneyi göbeğinden vurmuşlardı. adam artık "keşke kudursam ilk gidip o doktoru ısıracam bana neler çektirdiğini anlasın" diye söylenmeye başlamıştı :D

çoook büyük geçmiş olsun bu arada umarım en kısa zamanda iyileşirsin

bu köpeklerle dava bitmezz mesut abi haklı onlarda bizden usanmışlardır :D onun dediği gibi bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz alışmalıyız başka yok elektronik cihaz yok taş yok sopa sonu gelmezzz

çok büyük geçmiş olsun üstadım allah bir daha göstermesin köpek saldırısını.
ne kadar banada köpekler havlasada yinede seviyorum onları nede olsa onlarda bir can taşıyor

Selam..
Havalar sıcak olduğu için çok erken saatelerde çıkıyorum tura.. Yaklaşık olarak 7 - 8 köy geçiyorum bu parkurda.. Geçeceğim son köyde her evin önünde bağlı ya da tel örgülerin içersinde bir sürü köpek olur ve bu köyü mümkün olduğunca hızlı geçerim. (Şile - Karamandere) Köy içersinde köy meydanına çıkan virajı hızlı girdim ve meydanda uyuyan köpeklerin ortasında buldum kendimi.. Ben hızlandıkça sürünün küçükleri arkada kaldı ama 3 büyük peşimi bırakmadı.. Naıl olduğunu anlamadım o hızda sol baldırımda bir acı hissettim. Arkadaş hiç kimsenin olmadığı gibi Allah'tan düşmedim yere.. Dağ başındaki köyde nereden bulacaksın sabunu.(Köpek ısırmalarında ilk yapılması gereken bol sabunlu köpükle bol suyla yara yerini yıkamaktır) Şileye gelince hastaneye attım kendimi.

Eğer köpekler kafaya takmışsa herhangibir savunma mekanizmasının işe yarayacağını sanmıyorum. Hele sürü halinde dolaşanlar daha teklikeli bence.. Eğer ben yere düşseydim durum daha vahim olurdu..

Kadıköyde outdoor ve asker malzemeleri satan kapalı çarşıdan 30 ytl'ye katlanır çelik job aldım. Köpek kovucu sirenlerin işe yarayacağına inanmıyorum deneyen varsa tecrübesini anlatırsa iyi olur. Artkın son çare bu job olur sanırım. Ha birde küçük bir sabun parçası koyuyorum çantama artık. Bu gerçekten çok önemli.

Daha hızlı ve daha güçlü olun, Sevgiler..

Selam..
Havalar sıcak olduğu için çok erken saatelerde çıkıyorum tura.. Yaklaşık olarak 7 - 8 köy geçiyorum bu parkurda.. Geçeceğim son köyde her evin önünde bağlı ya da tel örgülerin içersinde bir sürü köpek olur ve bu köyü mümkün olduğunca hızlı geçerim. (Şile - Karamandere) Köy içersinde köy meydanına çıkan virajı hızlı girdim ve meydanda uyuyan köpeklerin ortasında buldum kendimi.. Ben hızlandıkça sürünün küçükleri arkada kaldı ama 3 büyük peşimi bırakmadı.. Nasıl olduğunu anlamadım o hızda sol baldırımda bir acı hissettim. Arkadaş hiç kimsenin olmadığı gibi Allah'tan düşmedim yere.. Dağ başındaki köyde nereden bulacaksın sabunu.(Köpek ısırmalarında ilk yapılması gereken bol sabunlu köpükle bol suyla yara yerini yıkamaktır) Şileye gelince hastaneye attım kendimi.

Köpekler kafaya takmışsa herhangibir savunma mekanizmasının işe yarayacağını sanmıyorum. Hele sürü halinde dolaşanlar daha teklikeli bence.. Eğer ben yere düşseydim durum daha vahim olurdu..

Kadıköyde outdoor ve asker malzemeleri satan kapalı çarşıdan 30 ytl'ye katlanır çelik job aldım. Köpek kovucu sirenlerin işe yarayacağına inanmıyorum deneyen varsa tecrübesini anlatırsa iyi olur. Artkın son çare bu job olur sanırım. Ha birde küçük bir sabun parçası koyuyorum çantama artık. Bu gerçekten çok önemli.

Daha hızlı ve daha güçlü olun, Sevgiler..

@paramedik34

büyük geçmiş,olsun acil şifalar...

Köpek kovucu sirenden bahsedilmiş.Hiç kullanan varmı,gerçekten işe yarıyormu?Birde bu sirenin fiyatı nedir ve nerelerde satılır?

büyük geçmiş olsun... en yakın zamanda sağlığına kavuşursun umarım.

ben seviyom köpekleri, havlasalar da kovalasalar da biz genelde iyi anlaşıyoz onlarla. ama yine de başıboş gezen köpeklere devletin bi el atması lazım ülkemizde...

selamm.

köpek kovucu siren almak isteyenler kadıköy sahil merkezinde eski ptt binasının olduğu yerde yeni temel atılan şantiyeye bakan kadıköy kapalı çarşısının alt katında koridorun sonunda outdoor ve askeri malzeme satan dükkanların sonuncusunda 60 ytl karşılığı bulabilir. başka yerdede vardır belki ama burada şahsen gördüm satıldığını.

tolga..

60 YTL ona vreceğime cebime üç-dört taş koyarım:DForumda bir yerde okumuştum şimdi tam hatırlamıyorum ama şöyle diyodu:

Eğer köpekler sizi kovalıyorsa 20-30 saniye en hızlı biçimde sürün çünkü onlar bu süre kadar son sürat koşabiliyorlarmış

Bunu yapamıyorsanız suluğunuzdan biraz su fışkırtın.

Bunu da yapamıyorsanız köpeğin gözlerinin içine bakarak bağırın.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri