Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

@türkay yılmaz

Kesinlikle :D ben de bakkala gideyim dedim iki dkk. bakkala giderken de genelde çift amt. 22 kg lik bisikleti kullanıyorum :)

Dedim ne olabilir ki anayol olan yerde yeşillik boş bir kısım var yokuş böyle ben gidiyorum ordan 10-15 köpek havlaya havlaya geliyor :)

artık nasıl bir adrenalin ise 22 kiloyu 6 kiloluk karbon yarış bisikleti gibi sürdüm uççcak gibiydim :D

Scudo
Kopekler genellikle koruma bolgesi nedeni ile veya yoldan gecerken kendilerine daha once saldirganca davranan motorsikletli veya bisikletli olmussa, onceden gordukleri siddete istinaden iki tekerlek suruculerine saldirirlar.
Konu basinda arkadasin soyledigi gibi yavaslayip bisikletten inip bisikleti aranizda tutarak gecebilirsiniz.
Diger yapilacak seyler ise; hizinizi ani fren yapmadan dusurun, ayaginizi kesinlikle pedaldan kaldirmayin veya oynatmayin. Tekme atacaginizi dusunerek isirmak isteyebilir. Yavas yavas ilerlerken kopekle goz temasini koruyun. Hayvanlar goz temasi oldugu ve sizin ustun oldugunuzu dusundugu surece ilk saldiriyi genellikle yapmazlar. Bu sirada sakin ama otoriter sesle konusursaniz saldiri icin dikkati dagilacak sizi anlamaya calisacaktir. Bu sekilde yavasca ve ani direksiyon pedal fren hareketleri yapmadan ilerleyerek bolgesinden ciktiginiz zaman duracak veya donecektir sizde yolunuza devam edersiniz...

Herkes genelde saldıracağı belli olan köpeklerden bahsetmiş. Bir de sakin görünüp bir anda saldıran köpekler var ki en çok korkulması gereken köpeklerdendirler.
Örneğin Bahçeköy- Kilyos yolunda bu şekilde bir çok kez saldırıya uğradım. Genelde sürü halinde dolanan köpeklerden oluyor. Yol üzerinde Zekeriyaköy'e kadar bir çok askeri bölge var ve burada daha önce bulunmuş ya da sonra yerleşmiş grup halindaki köpekler oldukça saldırgan.
Bir gün Bahçeköy Trek'e bakıma götürmüşken dönüş yolunda sapağa yaklaşmışken o askeri bölgenin bir girişinde bir kaç köpek gördüm ve hali ile hızlandım. Sonra ormanın içinden yaprak sesleri gelmeye başladı ve birden köpek fırladı ve takip etmeye başladı. Takip çok uzun sürmedi ama yanımdan çıkması dengemi kaybetmeme neden oldu ve arkadan ve ya önden gelen bir araba olsaydı kaza yapma ihtimalim vardı.
Bu olayın bir başka şekli ise ileride bir köpek görürseniz ve köpek sizin yolunuzdan çekiliyormuş gibi yapıp geçeceğiniz yolun 1-1.5 metre yakınında bekleme başlarsa büyük ihtimalle önünüze atlayacak demektir. Grup halinde sürüyorsanız ya da yoldan çokça araba geçiyorsa çok tehlikeli bir durum. Çünkü köpek önünüze atlayınca ani fren yapıyorsunuz ve ondan uzaklaşmak için yolun ortasına doğru kırıyorsunuz gidonu bu da çok ciddi kazalara sebebiyet verebilecek bir durum böyle bir köpek görürseniz yavaşlayın grup halinde iseniz arkanızdakilere işaret vermeye çalışın.

Bu şekilde kaza geçirmiştim. Ani fren yapmıştım arkamda daha acemi olan biri ani fren yapmayı bilmediği için hızlı bir şekilde çarpmıştı. Bisikletten fırladık bisikletin pazı ekipmanı kırıldı, koptu arkadaşımın kolu kanadı ama ciddi bir hasar yoktu en azından.

Bisikleti mi tanıyorlar anlamiyorumki birazcık kaliteli bisiklete zafı var bunların herhalde arkasından külüstür 20 kiloluk bisiklet geçiyor sesi çıkmıyor Benim yolumu kesip yol vermiyor hayvan anlamadım gitti

aman benim köpeğime yakalanmayın beni sevsin diye 10 km gelir peşinizden :D

Büyük küçük her köpekte isteğim dışı bağırıyorum ama iyiki bağırıyorum işe yarıyor :D

benim uyguladığım yöntemlerden birisi korkutmak, ceket veya tişörtünüzün sağ alt ve sol altından tutun(sağ eliniz sağ alt köşeye, sol elinizde aynı) ve yukarıya doğru kaldırın aynı tişörtünüzü çıkarır gibi öyle bekletin veya ceketinizin köşelerini tutmuş kollarınız yukarıda bağırmaya başlayın, avcılar gelen saldırılara karşı (ayılarda, geyiklerde, kurtlarda ve domuzlarda) bu yöntemi uyguluyorlar bende köyde bir kere uygulamıştım ama köpek bana saldırmıyordu :D kaçtı.

"Bisikletten inin ve bağırın. Gerekiyorsa köpeğin üzerine yürüyün" şeklindeki önerileri pek ciddiye almazdım ama geçen hafta bu durumun işe yaradığını görünce ciddiye almaya başladım açıkçası. Yaklaşık 100m. önümüzde, bir evin bahçesinden köpek fırladı ve bizim yolumuza doğru koşmaya başladı. Grubun arkasından seyrettiğim için hafiften tırsmaya başlamıştım. :D Grubun başını çeken bisikletli köpeğe yaklaştıkça hızını azalttı, daha sonra da bisikletten inerek bisikleti köpek ile kendisi arasında bir kalkan/silah gibi kullanıp köpeğin üzerine doğru yürümeye başladı. O saldırgan ve agresif tavırla bize koşturan köpek bu hareket sonrasında gerçi çekildi tabi.

Şimdi böyle yapmak işe yarıyor tabi ama tek başıma böyle bir durumla karşılaşsam soğukkanlılığımı bozmadan aynı hareketleri sergileyebilir miyim? Önemli olan bu. :D

köpek gerçeği var ,bir çok kereler forumda konu olarak açıldı ,evet sabah 06.30 da antremana çıktığım yerde bi sürü köpek var aydos eteklerinde de ,takdik geliştirdim hızdan ödün vererek bisikleti park ederek köpekleri beslemeye başladım ,evet bunu hep yaptım 4 noktada ,bir ay tatbikat yaptım beni öyle bi tanıdılarki daha 100 metreden koşarak kuyruklarını sallayarak 10 köpek gelmeye başladı, hele hele aydosun güneyindeki köpekler hızlı araç sürenlere acaip gıcık oluyorlar ve hepsi birden araca saldırıyor hayvan bile diyorki hızlı sürme niye sürüyorsun,,:) bir otobüs dolusu insan bana bakıyor idi aydos eteklerinde etrafımda 15 köpek eeeee o kadar besledik onları besle kargayı oysun gözünü lafı bence insan için geçerli asla köpekler için geçerli değil ,ha kuduz köpeğe karşı yapılacak tek iş ise bisikleti kalkan olarak kullanmaktır ,,

@hamibektas

eğer kurtköy pendik bağlantısı diyor iseniz, o yolda ben sadece temmuz ve ağustos aylarında antreman yaparım saat 06.30 da çıkarım 09.00 da evde olurum,etap bostancıdan kurtköy pendik bağlantısından direk viaport ve aydosun güney rampalarından devam ederek,oradan başıbüyük e ve carrefourdan erenköye, evet 1 ay boyunca onları besledim, o dediğiniz yerde pusuda bekler o köpekler , ama sonunda 100 metre öteden koşarak kuyruk sallayarak geldiler kendilerini besleyeni tanıyorlar.

geçenlerde ara sokaklarda dolaşırken yaklaşık 100 metre ötede havlamalar duymamla 6-7 kadar köpeği peşimde görmem bir oldu.o kadar mesafeden koşarak arkama takıldılar ve iyice yaklaştılar. ayak seslerini dahi duyabiliyordum. başta önemsemedim iki hırlayıp bırakırlar dedim ama öyle olmadı, baya bi kovalamaca yaşadım, hatta birisi diğerlerinden akıllı çıktı ve çapraz koşu yaparak önümü kesmeye çalıştı. o kadar hızlandım ki kapşonum bile havalandı.
yüksek sesle bağırınca bıraktılar peşimi.
o kadar uzak mesafeden görmelerinde akşam karanlığında arka ön çakar ledlerin etkisi olmalı diye düşünüyorum.

yaya halde iken hiç tırsmam da bisiklet üzerinde iken nedense stres yaptırıyorlar. en son cankurtaran sirkeci sahil tarafında 3 tane peydah oldu deli gibi saldırıyorlar ama oradan çok fazla bisikletli geçiyor alışırlar herhalde. ben tedbir olsun diye araç yolundan gitmeye başladım, hatta geçerken hoşt falan diye bağırdım delirdiler, direkt kayda almışlardır beni. yanlarından geçersem fena intikam alacaklar. :D

Bisiklet üzerinde 1 kez köpek kovaladı oda sahildeydi nasıl pedal çevirdim hatırlamıyorum :D

Merhaba,
Köpek saldırılarına karşı yüksek frekans ses yayımlayan kovucu lardan kullanan arkadaşlar varmı.dün av malzemeleri satan bir yerde gördüm,fiyatı 85 ytl ,gerçekden işe yaradığını bilsem belki alabilirim ama yarayıp yaramıyacağından emin değilim.bu konuda deneyimi olan arkadaşlarımdan görüşlerini rica ediyorum.saygılarımla..

Her köpekde işe yaramıyor daha saldırgan yapıyor diyen insanlar tanıdım kullanıp'da.

köpekler genelde bisiklete hasta... inip kovalarsanız kaçma oranları çok yüksek... ama in-kovala-bin-in-kovala-bin .... kısır döngüye de girilebiliyor...

eyvah, eyvah :agla: kaş yapayım derken göz çıkmasın..
geçen gün izmir bostanlı sahili bisiklet yolunda 2 ayrı yerde köpekler sardı ,fena korkdum..bir çözüm arayışındayım..

Bizim arkadaş androıd telefonuna o dazerin uygulamasını indirmiş dedim nasıl bir etki var mı yok dedi,bedava indirirsen tabi etkisi olmaz dedim millet 80 90 liraya alıyor.Birde gerçekten köpekler bisiklete havlıyor:d birde kasklı birine.

• Beğen
Tepkiler: ERKAN ÇAVUŞ
bir tane değildiki ,sürü halindeydiler.hangibirine ekmek çukulata yeter.
bu arada İzmirli arkadaşlara sorayım,bisiklet yolundan kuş cennetine gidenlere köpek saldırısı oldumu diye..

• Beğen
Tepkiler: Bülent Oğuz
geçen haftasonu haydarpaşadan hareme giderken gata nın ordaki ara sokakta liman nakliyat şirketine ait bahçeli biryer var. oradan geçerken kulağımda mp3 var duymuyorum dışarıyı (yapmamam gerekir böyle orası ayrı) yanımda bahçede bir hareketlilik farkettim bir baktım köpeğin teki bele bereaber demirlerin arkasında koşuyor hemen 3 metre ilerde de kapı vardı kapıdan çıktı üstüme gelmeye başladı hızlıydım biraz yavaşladım ok yanaştı nefesini ayağımın orda hissediyor gibiyim. hemen bisikletin üstünde hareket halindeyken bisikletin üzerinden sol pedal üzerine geçtim 60-70 metre bu şekil gittim sonra peşimi bıraktı. o kdr köpeğe rast geldim. bu kadar tehdit edenini ilk defa gördüm. istanbul köpeği değil sanırım :)

Geri