Böyle durumlar için yanımda biber spreyi taşıyorum. Şimdi bazı arkadaşlar "ama onların koku alma duyusu çok yüksek ölebilirler" gibi bişeyler söyleyecekler. Yüreklerini ferah tutsunlar, köpekler ölmüyor. Köpekleri bende çok seviyorum, ama göz göre göre de kendime saldırtmam.
Videoya gelince. Burada yapılacak tek şey oradan hızla geçip gitmek, gidebildiğiniz kadar hızlı.
Predator diye tabir edilen bazı köpekler dışında (pitbull kangal vs) tüm köpekler kuru sıkı tabanca gibidir. Sürekli havlarlar ancak size yaklaşmaya cesaret edemezler. Eğer onlara gereken güveni ve cesareti verirseniz ozaman durum değişir.
Videodaki gibi durumlarda sayıca fazla oldukları için sizden korkmazlar. Sadece temkinli yaklaşırlar, ama yaklaşırlar. Bu durumdan kurtulmak için yapılabilecek en mantıklı şey şudur:
Köpeklerin size iyice yaklaşmasını bekleyeceksiniz. Bu arada ne yaptığınız önemli değil, sadece soğukkanlı olmalısınız. Köpekler iyice yaklaştıktan sonra, size saldırmalarına fırsat vermeden birkaç tanesine sertçe vurmalısınız. O ince ciyaklama sesi çıktığında diğer köpekler tedirgin olurlar. Isırılmadan birkaçtane bu şekilde yapabilirseniz kurtulma şansınız var. Çünkü diş göstermiş oluyorsunuz.
Bu yazdıklarım vahşice gelebilir ama gerçekler bunlar. Yılardır kedi esliyorum. Bir uzunca müddet köpek te besledim. Bu hayvanları çok iyi tanıyorum.