Scudo Sports

Köpek saldırısı ve ısırmasından kurtulmak için... Vol.2

bu ne yaaa. adamcağız iyi dayanmış. ben olsam parçalamışlardı kesin. bağırırdım tamam ama köpekler dibine kadar geliyor korkmuyorlar ki :S vay arkadaş

Scudo
@Ender A.

yani şu an bende böyle derdim muhtemelen.ama öyle olmuyormuş maalesef :) daha 2 tanesi kovalarken vites değiştirmeye bile vakit bulamadan düşük viteste kadans rekoru kırarak kaçış yaptım :)

Çok nefismiş, gerildim oturduğum yerde.

Bu kadar çok hayvanla başbaşa kalmadım hiç ama 4-5 köpekle karşı karşıya gelmişliğim var.

Ben yerden çakıl, taş falan alıp yere çarpıyorum, 1-2 adım geri atıyorlar bu harekette genelde.

Isırılan oluyo mu hiç bisiklet gezilerinde?

Genelde gözdağı vermek oluyo sanırım bu heyvanların amaçları ama ısıran cinsi de var mı bilmiyorum, bana hiç denk gelmedi.

O kadar köpekle uğraşmak büyük başarı Bravo!..

@Ender A.

Maalesef vatandaş videoda görüldüğü üzere o fırsatı kaçırmış . Köpekleri gördüğü anda durmamış ilerlemiş. Ayrıca hemen sesini yükseltmeye başlamış. Kısaca ilk etapta yapılmaması gereken ne varsa yapmış. Durup bisikletten inip yavaşça ilerlese köpekler bu kadar saldırganlaşmayabilirdi. Yalnız içlerinde psikopat yaradılışta olan varsa yine yapacak bir şey yok. Sürü psikolojisi biri saldırsa hepsi tehdit var sanıp harekete geçecek.

İt sürüsü dedikleri bu olsa gerek. Ne kadar tehlikeli, kendini hangi birine karşı savunabilirsin ki?

yapması gereken en doğru şeyi yapmış pasif görünse yada kaçmaya çalışsaydı geldiği yere kesinlikle sağlam dönemezdi sürü sahipleri olduğunu düşündüğüm 2 kişide köpekleri çağırmak yerine sadece olayı bir sinema izleyicisi gibi izmeleri hiç hoş değil

@ReşitÇağırgan

Orada gelirken ıslık çalıp köpekleri saniyesinde durduruyorlar zaten. O kadar da vicdansız değiller.

Bu kadar çok köpeğin saldırısını ilk defa gördüm.Köpek saldırılarında hızım az ise ben de durup bisikletten iniyorum; ancak bu kadar çok köpek karşısında bisikletten inmek ciddi bir cesaret örneği.Videodaki en ilgimi çeken nokta ise köpeklerin sahiplerinin öfkeli bisikletçinin azarları karşısında suçlarının farkında olmaları.Bu olay Türkiye'de olsa ve köpeklerin sahibi bu kadar öfkeyle azarlansa kanımca köpek saldırısının üstüne bi temiz sopa yenir yada köpekler daha da kışkırtılır.

KÖpekler sÖzde kendİ bÖlgelerİnİ koruyorlar ve Çok olDuklari İÇİn bİrbİrlerİnden cesaret aliyorlar!adam neredeyse kalp krİzİ geÇİrecektİm dİyor.yazik ya yerİnde olmak İstemezdİm:)

• Beğen
Tepkiler: C. Yavuz
Buna benzer bir olay yaşamıştım bir abimizle.yaklaşık 10 küsür tane köpek vardı ve köpekler genelde arkadan dolaşmaya çalışıyor fazla oldukları zaman videodaki gibi.Biz sırt sırta verip bisikletleri önümüzde alıp fazla yaklaşana bisikleti savurup bağırıp kurtulmuştuk.Ama bu adam tek olduğu için çobanlar gelmese muhtemelen köpekler arkasından saldıracaktı.Köpekler arkası dönük kişiyi görünce korktuğunu sanıp cesaretlenirler.Çoban köpekleride genelde uzaktan çevirme hareketi yapar videoyu dikkatle izleyin.Genelde önden küçükler saldırır.Arkadan veya yandan dolaşarak büyükler sinsice saldırır.Çok vahşi çoban köpeleri olmasalarda bu videodakiler sonuçta bölgelerini koruyorlar ısırmaları kaçınılmaz olabilirdi çobanlar gelmeseydi en azından.

yolun başında diyor bisiklet için uygundur yazıyor diyor. bu kadar köpek mi olur diyor. bi bayan olaydı tekbaşına bunlar yerdi kadını diyor. kalp krizi geçirecektim diyor, baktığınız koyundan çok köpek mi olur diyor. benim anladıklarım bunlar.

köpekleri hepimiz seviyoruz. hele ben o kadar korkarım ama bir o kadar da severim köpekleri. ama bu kadarını bir arada ben ankarada köpek barınağında bile bir arada görmedim. ülkemizde olsa, çobanlardan sopa yiyeceğine ben kesin gözüyle bakıyorum hatta, çoban bu kadar çıkışan adama köpekleri saldırtabilir. biliyorsunuz şakacı bir milletiz. sonrada pişkin pişkin köpeklere engel olamadım der.

• Beğen
Böyle durumlar için yanımda biber spreyi taşıyorum. Şimdi bazı arkadaşlar "ama onların koku alma duyusu çok yüksek ölebilirler" gibi bişeyler söyleyecekler. Yüreklerini ferah tutsunlar, köpekler ölmüyor. Köpekleri bende çok seviyorum, ama göz göre göre de kendime saldırtmam.

Videoya gelince. Burada yapılacak tek şey oradan hızla geçip gitmek, gidebildiğiniz kadar hızlı.

Predator diye tabir edilen bazı köpekler dışında (pitbull kangal vs) tüm köpekler kuru sıkı tabanca gibidir. Sürekli havlarlar ancak size yaklaşmaya cesaret edemezler. Eğer onlara gereken güveni ve cesareti verirseniz ozaman durum değişir.

Videodaki gibi durumlarda sayıca fazla oldukları için sizden korkmazlar. Sadece temkinli yaklaşırlar, ama yaklaşırlar. Bu durumdan kurtulmak için yapılabilecek en mantıklı şey şudur:

Köpeklerin size iyice yaklaşmasını bekleyeceksiniz. Bu arada ne yaptığınız önemli değil, sadece soğukkanlı olmalısınız. Köpekler iyice yaklaştıktan sonra, size saldırmalarına fırsat vermeden birkaç tanesine sertçe vurmalısınız. O ince ciyaklama sesi çıktığında diğer köpekler tedirgin olurlar. Isırılmadan birkaçtane bu şekilde yapabilirseniz kurtulma şansınız var. Çünkü diş göstermiş oluyorsunuz.

Bu yazdıklarım vahşice gelebilir ama gerçekler bunlar. Yılardır kedi esliyorum. Bir uzunca müddet köpek te besledim. Bu hayvanları çok iyi tanıyorum.

kedilerle köpekler dost olduktan sonra herşey aleyhimize gelişmeye başladı. :)

Biri hiç ısırılan oldu mu diye sormuş.
Bilenler bilir karaburun-ihsaniye-göktürk-pirinççi-habibler rotasını kullandım bir kere, o gün toplam 200-300 tane (tamamen abartısız) köpeğin yanından geçmiştim ıssız orman yollarında. Hiçbir şey olmamıştı. Bir keresinde de istiklalde grupça sürerken bir doberman 2 metre ötesinden geçerken sahibinin elinden kaçıp üzerime atladı. Pantolonumu yırttı ama bacağa gelmedi allahtan. O günden sonra hiçbir zaman güvenmiyorum hayvanlara.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
ama çok güzeller yaaa!!! asabi köpeğin hali bi başka oluyo gerçekten!!

şimdi bunlar benim üstüme saldırınca, bu "ooff muhteşemsiniizz" duygusuyla, ben de onların üstüne saldırıyorum... direkt saldırıyorum, amaç sevebilmek :S
bi süre sonra köpekler bana "calm down" demek zorunda kalıyo sanki : ))

(hep diyorum hep diycem.. bi gün başıma çok kötü şeyler gelebilir bu köpekler yüzünden, ama umarım gelmez.. umarım hep böyle gider... yani onlar mutlu ben mutlu... bakalım nereye kadar =) )

(EDIT: yanında sahibi olan köpeğe de sahibine de güvenmem ama... onlar ayrı bi inceleme konusu, uzak durmak lazım...)

• Beğen
Geri