Az önce başımdan geçen olayı yazmak istiyorum. Bazılarınız köpekten korkmuyor olabilir ama ben korkuyorum ve büyüklüğü küçüğü farketmiyor bu yüzden kimseyle burda polemiğe girmek istemiyorum. Hoşunuza gitmezse yok sayabilirsiniz.
Havalar ısındığını için artık ufak ufak sürebiliyorum ve dışarı çıkarken sırf köpek var diye daha rahat gidebileceğim yolu kullanmıyorum. Fakat dönüşte girmem gerekiyor ve ben hr geçtiğimde bu köpekler havlayarak üstüme koşuyor. Çarşamba günü geçtiğimde o köpekleri besleyen iki kadın bana durma geç o bir şey yapmaz diyor bu sıra inmesem köpek üstüme atlayacak. Bugün benim geldiğimi görür görmez tekrar köpekler koşmaya başladı, indim bisikletten elime taş aldım ve yürüyerek geçmeye çalışıyorum, bir yandan da korktuğum için köpeklere bağırdım " git vs". Tam o kadınların evinin önünden geçerken kadın yine bin bisikletine bişey yapmaz o diyor. Gel sen bin sen geç teyze dedim. Biraz daha ilerledikten sonra diğer kadın başladı konuşmaya bu köpek sizden korkuyor, sizin yüzünüzden (biz kimiz tam olarak çözemedim daha) bu köpekler barınaklara gitmek zorunda kalıyor vs. Antalya'da vefat eden kızdan bahsedince umrunda bile olmadı gerçekten o sırada içim acıdı kendi kızı olsa acaba ne diycekti. Sonra üzerime yürüyor, elimde kalıcak,döverim fln filan. Ayrıca evinin bahçesinde beslediği köpekler de vardı aşağı yukarı bir oda boyunda içinde en az 5-6 köpek sığmaya çalışıyor. Bu köpeklerin orda tutsak olduğunun farkında değil herhalde açaba kaç günde bir o köpekleri dolaştırıp, zapt edebilecek. Bunlardan sonra direk onlarin evinin önünde beykoz belediyesine şikayette bulundum. Burda da bir dram söz konusu. Şikayet oluşturulduktan sonra beni aradılar sorun nedir diye. Anlattım ve ekip kontrole gelicekmiş. Onlara ben bu köpeklerin toplanmasını talep ediyorum diyince bana denilen şu: toplamak yasak, sadece hastalık bir kaç şey daha ve ısırılınca toplanıyormuş. Ben ısırılınca tekrar arayım o zaman demekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden.
Hayvan düşmanı fln değilim bu başlıktaydı galiba köpeklerin uyutulmasını savunanlar kendileri uyutabilir mi demişti biri. Ben uyutamam kesinlikle içim el vermez. Daha pandeminin başındayken evde civciv çıkarmıştık bazıları ölmüştü günlerce etkisinden çıkamamıştım.
Bu köpek severler şunu anlamıyor (iyi niyetlileri tenzih ederim) herkes sevmek, hoşlanmak zorunda değil ben kedileri severim okşarım ama olay köpeğe gelince yaklaşamıyorum, ki bu el kadar süs köpeği olsa da farketmiyor. Sen köpek besliyceksin diye insanlar korkuyla yaşamak zorunda değil, isteyen evinde alsın beslesin. Ben eve kadar elim ayağım titreyerek dönmek zorunda değilim, kimse zorunda değil. Hele ki burda insan hayatı söz konusu. Ama ne yazık ki bu ülkede ucuz olan tek şey insan hayatı.