Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Antalya'da sabahları bisiklet sürerseniz ,parkdaki köpek sürüleri tarafından kovalanmamanız mümkün değil.Adamlar resmen yol kesiyor, birini geçen gün ezecektim neredeyse.Arka jantı ısırmaya çalışıyorlar.Sokak hayvanlarının toplanıp ,sahiplendirilmesi gerekli, zira hayvanlar hem kendilerine, hem de bize risk oluşturuyor.

En korkulu rotam Antalya Kepez üstünden Duacı Köyü-Masa Dağında bulunan Tahtakale marketin önünden geçmek ısırılmamak için bisikleti omuzlanıp geçtiğimi hatırlarım :)

Scudo
Silivri'ye bekleriz. Böyle göründüğüne bakmayın insan sever kendisi.
Bu arada kulaklarını biz kesmedik yavruyken kesmişler.
Bu da memleketteki canavar. Bu canavarında annesini diğer köpekler öldürünce öksüz kalmış. Sivas tan babama gönderdiler.

Bu da memleketteki canavar. Bu canavarında annesini diğer köpekler öldürünce öksüz kalmış. Sivas tan babama gönderdiler.

Hürmetler Dost abiye.
Valla başkan seni hiç takmamış :komik: 🤪

@suyunsesi Babam çağırıyor o video da ama beni de çok taktığı söylenemez. Biraz başına buyruk hayvanlar kangallar. Sürüye kanalize edilmeli yada herhangi bir görev verilmeli bence yoksa biraz vurdumduymaz olabiliyorlar. Genetik olarak kodlarında sürü gütmek var. Ormana gittiğimizde 2-3 gruba ayrılsak bile tek tek tüm gruplara gidip kontrol ediyor. Arkada kalan olursa o grubun yanında bekliyor. Konuyu dağıttım biraz kusura bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Köpek saldırısı sonucu düşüp başını vuran birisi olarak(kask vardı allahtan), mümkünse durun kaçmaya çalışmayın. Korkup direksiyon hakimiyetinizi kaybetmeyin. Durun ve yürüyerek uzaklaşın, aranıza bisikleti koyun köpeklerle, canınızı tehlikeye atmayın...

• Beğen
Tepkiler: monder33
Çetin bunlar ısırmaz zaten. Yer.

• Hahaha
Tepkiler: trainspotting35
Yeni bir konu açıp dağıtmamak için buraya yazmak istedim.

Bugün 3 köpeğin saldırısına uğradım. Tam bıraktılar derken saldırıya devam ettiler ve kaçmayı başardım, başıboş sokak köpekleriydi. Dikkat ettiğim şey bisikletin jantlarına bakarak saldırmalarıydı. Yaklaşık 30 metre kovaladılar. Daha önce ise yine yaklaşık 30 metre kangal köpeğinin saldırısına uğradım ve kaçmayı başardım, tarlayı koruyordu. Bu daha çok ayna kola doğru odaklanmıştı. Daha önce kovalamalar yaşadım ama bunlar kadar uzun sürmemişti. Ve bunlar saldırdığında ters şeride geçmek zorunda kaldım. Ayrıca önümde viraj olduğu için hem arabaya dikkat etmek zorunda kaldım, hem köpeğe, hem de bisiklete. Eğer araba çıksaydı durum daha kötü olabilirdi. Hatta kangalın saldırdığı yer arabaların çok az geçtiği hafif ıssız bir yerdi.

Bunların haricindekiler uzun süre kovalamadığı için bazen durdum bir şey yapmadılar, bazen pedallayıp uzaklaştım. Şimdi sorum şu: Eğer karşıma araba çıksaydı ve yavaşlamak zorunda kalsaydım, zincir atsa veya ayağım takılsaydı, bunların haricinde köpek/köpekler bana yetişip yakalasaydı ne olacaktı merak ediyorum. Daha önce büyük bir saldırıda hiç yakalanmadığım için merak ediyorum. (Hafif saldırılarda bekleyince bir şey yapmamışlardı.) Yakalanan olduğunu sanmıyorum ama eğer yakalanan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Az çok neler olacağını tahmin ediyorum ama en azından neler yaşayacağımı bileyim.

Yakalanma dediğiniz saldırdıklarında karşı karşıya kalmaksa sıklıkla yaşıyorum. Siz kaçmadığınız ve paniklemediğiniz sürece havlayıp çevrenizde dolanırlar ama köpekli yerlerde sık dolaşıyırsanız her ihtimale karşı yanınızda sadece sesini ve ürkütmek için kullanma amacıyla elektroşok tabancası taşıyabilirsiniz. İnternette bulunur ve ucuzdur

• Beğen
Tepkiler: Ufuk A.
bende gözlemlemiştim aynakola hizalayıp ayakkabımı ısırdı dişler derimi delmediği için sevinmiştim. genelde inip bisikleti kalkan olarak kullanıyorum bir torba kırmız toz biber almayı düşünüyorum tekrar saldırıya uğrarsam üzerlerine

@Mösyö Salyangoz

köpek severlere göre bu oluyor:

Gerçekteyse

Sokak köpekleri kısırlaştırılsın.
Barınaklar arttırılsın.
Üstteki video çok sevimli ve alttaki video da bir o kadar komik.

Yazın bisikletle köye gidip geliyorum ara sıra(100 km). Köydeyken de çıkıp 60 70 km çeviriyorum. Tabi rotaların etrafı hep tarla. Bu tarlalardan buğdaylar hasat edilince samanı için koyun sürüleri geliyor. Bu sürülerin başında da çok sevgili metrelik boyları olan sayın kangal abilerimiz. Dümdüz Konya ovası kaçsan saklansan bir yer de yok. Ben sokak köpeklerinden dahi korkan insanım.

Bu yaz aynı şekilde sürüyorum saat akşam saatleri ve güneş son ışıklarını da üzerimizden çekmek üzere. Ben hızlı hızlı sürüyorum tabii eve karanlık olmadan yetişmem lazım çünkü ön ışığım yok sadece arka ışığım yanımda. Köye 7 8 km kaldı. Önce bir sürü yoldan geçiyordu ve sürüyü koruyan yaklaşık 10 tane çoban köpeği benden rahatsız oldu. Sürü çobanının yakın olması sayesinde ilk dalgayı başarıyla tamamladım. Az daha ilerledim ve karşımdan 2 tane koşan köpeği zar zor gördüm çünkü hava çok az aydınlık. Ben 180 derece döndüm bastım, 40 km/sa ile gidiyorum düz yolda ama adrenalin kokusunu burnumdan hissediyorum(Allah'tan sadece adrenalin kokusu :D). Baktım bu iş böyle olmayacak bana yetişmek üzereler. İndim bisikletten tabi elimde telefon var köyden birilerine ulaşmaya çalışıyorum köye yakınım nasıl olsa yetişebilirler. Babamın tavsiyesi üzere bisikleti köpeklerle arama aldım ve oturdum bekliyorum. Tabi bu sırada yaklaşık 15 20 tane Ayetel kürsi duasını okumuşumdur. Önceki sürünün köpekleri de geldi. Karşımdan gelen köpekler ve onların kankaları da geldi. Beni daire içine aldılar ve sayıları yaklaşık 10 tane. Ortada oturmuş bekleyen ben köpeklerin sakinleştiğini görünce güvenim daha da yerine geldi. Tabii ileride bakıp o anları hatırlamak için fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedim. 5 10 dakika boyunca başımda bekleyip hiçbir şey olmamış gibi dönüp gittiler.

Bu olayda benim kazandığım en büyük şey tecrübeydi. Artık köpeklerden korkmuyorum. Hatta bundan sonra yaşadığım bir olay daha var bu da sokak köpekleriyle(bu daha da beter) onu da başarıyla atlattım. Köpekleri gördüğünüz anda bisikletten inmelisiniz eğer kaçacak durumda değilseniz. Onlarla konuşmalısınız, bağırmalısınız. Doğada sesi yüksek çıkanın güçlü görüldüğü gibi bir duyum almıştım ve bunu uygulamaya çalışıyorum. Bazen arkadaşımla sohbet eder gibi sohbet ediyorum onlarla. Köpeksiz sürüşler diliyorum.

Evet hocam gördüğünüz gibi uzaktan seslenin saldıracaksa belli ediyor sizde ona göre vaziyet alırsınız hemen inin, bisikleti köpekle aranıza alın ve sakın kaçmayın .Önceden kendini köpeğe göstermek çok önemli.

Öncelikle bisikler sürerken çok bisiklet saldırısı oldu. Tecrübelerime dayanarak;

-Gece vakti bölgelerinden geçmeyin ya da bisikleti elinize alıp yavaş geçmeyi deneyin.
-Yere yatan köpeğin kulaği yerdedir, ses titreşimlerine çok hassastırlar bu poziyonda. Böyle bir köpek görünce yine ayni sekilde bisikletten inip ele alın, köpeğin tavrına göre temkinli geçin.
-Köpek hala agresifse bisikleti cephe olarak kullanın köpekle ve düşman olmadiginiz izlenimi verin ki köpeğe sakinleşsin.
-İn cin top oynayan yerlerde grup sürüşünü tavsiye ederim; korkmamanız ve cesaretiniz için.
-Bisikletle kaçmaya karar verdiyseniz sakın şehir içinde olmasın mümkünse zira ben araba çarpma tehlikesi gecirdim bu sekilde o panikle arabaları görmüyorsunuz bile.
-Çok taşımak isterseniz ıssız yerlerde kendinizi savunacak ufak tefek silahlar (Şok tabancası, köpek zili vb.) olsun yaninizda.

@Mösyö Salyangoz Beni düşürdüler, vücudumda aylardır iyileşmeyen yaralar var. Azgın bir şekilde saldıran köpekler beni düşürüp etkisiz hale getirince uzaklaştılar. Ayağa kalktığımda şok cihazımı elime aldım, uluyorlardı ağaçların arasından. Yani her senaryo için geçerli diyemem ama muhtemelen etkisiz hale getirince saldırıyı keserler.

Siz buradaki “köpeklere fısıldayan adamlara” bakmayın, insan gibi aklı olan bir yaratık değil, ne yapacağını kestirmek zor. Her senaryo bir değil, benim aldığım saldırıda sağdan ve soldan düzenli katılanlar oluyordu sürüye, nereden geldiklerini bile görmeden aralarında kaldım. Yani hilal taktiği yaptılar, bildiğiniz pusuya düşürdüler :) 40 yaşıma kadar ben de tüm saldırıları başarıyla atlatmıştım, ama bu sefer olmadı. Kesin çözüm tabi ki sokak köpeği denen sorunun kökten çözülmesi, ki ülkemizde imkansız. Hollanda’ya göç edilebilir, o da kolay değil. Gerçekçi olalım o zaman :) Sizin bireysel alabileceğiniz önlemler: En önemlisi, çok dikkatli olun, her an her yerden saldırının gelebileceği bilinciyle binin bisiklete. Köpeklerin yoğun olduğu rotalardan mümkün mertebe uzak durun. İmkan varsa grup olarak sürüşe çıkın. Şok cihazını her senaryoda kullanmak mümkün değil ama yanınızda olsun. Sürü ya da köpek görünce bisikletten inin diyeceğim ama mesela benim olduğum bölgede 100 metre bile sürüş yapılamıyor o şekilde :) Öyle öpücükler atın, üzerinize rahat bir şey giyin, ona özel olduğunu hissettirin gibi garip tavsiyeleri dikkate almayın, sizin içerisinde bulunduğunuz senaryo her şeyi bilen abilerden daha farklı olabilir :harika:

Bulunduğum şehirde (Manisa) çok fazla başıboş köpek var. Sürü halinde geziyorlar ve köpek gruplarının bir kısmının yerlerini biliyorum. Öyle ıssız yerlerde değil hepsi. Çoğu insanlara alışkın. Ama ne olur ne olmaz, diye onlara yaklaşınca yavaşlıyorum. Eğer gözleri üzerimde olursa da bisikletten inip geçiyorum. Bir gün söz ettiğim bu yerden geçerken köpekler sakin sakin baktı. Birisi havlamaya başlayınca ötekiler de eşlik etti. Korktum; ama panik yapmadan geçtim.
Dün başıma gelen bir olayı da yazayım. Bir sokakta ilerlerken, köpekleri 1-2 metre kadar geçmiştim ki havlayarak arkamdan geldiklerini hissettim. Meğer o esnada yanımdan geçen araca havlamışlar, içim rahatladı.
Ama her köpeğin karakteri bir olmayabilir. Özellikle boş arazide konaklayan köpeklerden söz ediyorum. Araziye yaklaşmadan gözlerini dikip, havlamaya başlıyorlar. Hemen yönümü değiştiriyorum. Çünkü yavaşlamak, bisikletten inmek işe yaramayabilir.
Bugün çarşıda 6 yaşındaki bir çocuğu ısırmış. Sosyal medyada paylaşmışlar. Dikkat etmek gerek.

Köpek hayvanı maalesef başıboş bırakılacak bir hayvan değil. Kim ne derse desin. Çoban köpeklerini hariç tutuyorum. Köpek hayvanı kurt hayvanından türemiş bir canlı.Doğal olarak genlerinde sürü psikoloji var.Tek başına tehlike oluşturmayan bir köpek sürü halinde tehlikeli olabilir.Daha önce hadımköyde oturuyordum çok kez başıma saldırı geldi.Her birinden kurtuldum çok şükür. Ama gelecek saldırılardan kurtulacağım anlamına gelmiyor.Muasır medeniyetler seviyesi diyoruz o zaman muasır medeniyetler de uygulanan uygulamalar uygulansın. Bugün sizin başınıza yaralamalı bir saldırı olmadı diye olmayacağı anlamına gelmez.Bu yüzden acil bu köpek problemine çözüm bulunmalı

Geleceğin sokak çetesi😂 şimdi çok güzeller ama büyüyünce maalesef bizler için tehlike oluşturuyorlar🧐 keşke güzel bir kampta tertemiz sağlıklı bir ortamda hayatlarını sürdürebilseler.4B56995F-CD46-4C07-955C-FCA6D2C9E34E.jpeg

Köpeklerin yoğun olduğu rotalardan mümkün mertebe uzak durun.
İstanbul Anadolu Yakası için konuşuyorum, köpek olmayan rotalar ya şehir içi yoğun trafik olan yollar ya da şehir dışında otobanlar. Diğer rotaların hepsinde köpek saldırısı ihtimali var.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri