@Mösyö Salyangoz Beni düşürdüler, vücudumda aylardır iyileşmeyen yaralar var. Azgın bir şekilde saldıran köpekler beni düşürüp etkisiz hale getirince uzaklaştılar. Ayağa kalktığımda şok cihazımı elime aldım, uluyorlardı ağaçların arasından. Yani her senaryo için geçerli diyemem ama muhtemelen etkisiz hale getirince saldırıyı keserler.
Siz buradaki “köpeklere fısıldayan adamlara” bakmayın, insan gibi aklı olan bir yaratık değil, ne yapacağını kestirmek zor. Her senaryo bir değil, benim aldığım saldırıda sağdan ve soldan düzenli katılanlar oluyordu sürüye, nereden geldiklerini bile görmeden aralarında kaldım. Yani hilal taktiği yaptılar, bildiğiniz pusuya düşürdüler

40 yaşıma kadar ben de tüm saldırıları başarıyla atlatmıştım, ama bu sefer olmadı. Kesin çözüm tabi ki sokak köpeği denen sorunun kökten çözülmesi, ki ülkemizde imkansız. Hollanda’ya göç edilebilir, o da kolay değil. Gerçekçi olalım o zaman

Sizin bireysel alabileceğiniz önlemler: En önemlisi, çok dikkatli olun, her an her yerden saldırının gelebileceği bilinciyle binin bisiklete. Köpeklerin yoğun olduğu rotalardan mümkün mertebe uzak durun. İmkan varsa grup olarak sürüşe çıkın. Şok cihazını her senaryoda kullanmak mümkün değil ama yanınızda olsun. Sürü ya da köpek görünce bisikletten inin diyeceğim ama mesela benim olduğum bölgede 100 metre bile sürüş yapılamıyor o şekilde

Öyle öpücükler atın, üzerinize rahat bir şey giyin, ona özel olduğunu hissettirin gibi garip tavsiyeleri dikkate almayın, sizin içerisinde bulunduğunuz senaryo her şeyi bilen abilerden daha farklı olabilir