Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Forumda uzman psikolog ya da psikiyatr varsa bu konu eminim inceleme konusu olur . Nasıl bi ruh halidir bu ben anlayamadım

Scudo
@trainspotting35 Abi arkadaş çözüm bulma derdinde değil, sorun yaratma derdinde. Boş konuşarak insanlarım canını sıkayım demiş sanırım, trollüyor boş mesajlarla. Ben cevap vermeyi kestim kendisine, amacı belli.

@trainspotting35
Offf,mesaja bak:eek:
Siz köpekleri besleyin ve bir takım psikopatlar sizin beslediğiniz köpeklere tecavüz etsinler,hayvanlara işkence etsinler,hayvanları öldürsünler,sonra siz ''sayemizde psikopatlar size yönelmiyorlar,dua edin bize ve köpeklere'' deyin..!

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Ahmet kardeş,mesajlarından rahatsız olduğun kişileri anında engelle..Hiç affetme..
@trainspotting35
Engelle seçeneğini size de öneririm..Bensiz de yapabilirsiniz herhalde..
Ben mesela forumun en aktif sayılabilecek iki üyesini engelledim..Kurtuldum bu kişilerden..Beni engelleyen üyeleri de biliyorum..Kimse kimseyi sevmek,mesajlarını görmek zorunda değil..

''Hitap şekline dikkat et'' deyip,koyu/kocaman harflerle bana ''cahil'' filan demenizi bekliyordum açıkçası..

İkinize de ''bol şans'' hayatınızda..

@trainspotting35

Köpekler tecavüzcü paratoneri diyorsunuz yani :) Tecavüzcüsavar :)

Yapmayın hocam, meseleyi ajite etmenin de belli bir adabı var artık...

Eşeklere de haksızlık ediyorsunuz...:)

@Punctum Ben demiyorum üsteki ahlaksız beyin yazdıklarını okursanız köpekler oldukça tecavüze uğrayacaklar, ayakları bacakları kesilecek ve zehirlenecek yazmış bende onlar olmasa bunları şimdi yapanların şiddeti nereye yönlenecek acaba yazdım.

Meseleyi ajite etmenin adabı varsa okuduğunuzu anlamanın ve anladığınız şeyle karşı tarafı suçlamanın da bir adabı olmalı ahlaksız beyin yazdıklarını okuyun sonra benim yazdıklarımı okuyun. Sonra üsteki yazınızı altta bulunan düzenle bölümünden tekrar düzenleyin bence.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@trainspotting35

Sevgili dostum bu konuda (ve her konuda) tüm mesajları okumadan hiç bir yorum yapmam, hiç bir yanıt vermem...öncelikle burada anlaşalım sizinle...

Ahlaksız takma isimli üye, meselenin vehameti üzerine dikkati çekecek teşbihte bulunuyor. Ama asıl problemli söylem, sizin şu alıntı yaptığım mesajınızda dahi üstelediğiniz, " millet köpeklere tecavüz etmese, sizin karınıza kızınıza edecek" ifadenizde vücut bulan zihinsel girdap...ben de diyorum ki, merak etmeyin, o görevi eşekler büyük bir özveri ile yüzyıllardan beri üstleniyorlar...

Yapmayın hocam; kimin ne dediğini, ne yapmak istediğini, meseleye nasıl baktığını artık bütün forum öğrenmiş olmalı...tabii eğer forum 10 yaş altı çocuklardan ibaret değil ise...

Bence siz o problemli mesajınızı düzeltseniz, hatta silseniz çok daha iyi olacak...

@Punctum Bende diyorum ki bu zihniyeti ortadan kaldırmaya çalışmayın, köpekleri ortadan kaldırmaya çalışın. Daha basit değil mi ? Suçun, şiddetin yöneldiği olgu ortadan kalkarsa o şiddet başka tarafa yönelir merak etmeyin sosyologlara sorabilirsiniz. Köpekleri ortadan kaldırmak çözüm değil. Ahlaksız bey diyor ki köpekler sokakta olmasa kimse onlara tecavüz etmez, ayaklarını kesmez. Evet basit çözüm köpekleri ortadan kaldırmak. Anlamadığınız nokta hayvansever olarak köpeklerin dışarıda olmasını kimse savunmuyor.

• Beğen
@trainspotting35

Sevgili dostum, seni anlıyorum, problemli söylemini unutturacak sosyolojik çıkarımlara sığınmaya çalışıyorsun ama inan üstüne yakışmıyor. Bence bırak böyle kalsın...

Burada kimse köpeklerin soykırıma uğratılmasını savunmuyor. En azından ben böyle bir ruh halinde değilim. Herhalde okuyanlar artık bıkmıştır ama yine söyleyeyim. Benim derdim bu sokak hayvanları meselesinin (aslında temel olarak sokak köpekleri meselesi, çünkü en zararlısı onlar) kontrol altına alınmasını sağlayacak evrensel normların bu memlekette de vücut bulması. Bu, bu kadar...

Bu talep yerine getirilemeyecek kadar karmaşık, anlaması veya uygulaması zor bir talep olmasa gerek...

Takıldığınız yerde lütfen el kaldırın...:)

• Beğen
Tepkiler: FuBu
@trainspotting35 "Anlamadığınız nokta hayvansever olarak köpeklerin dışarıda olmasını kimse savunmuyor." Demişsiniz ama maalesef savunuyorlar. Zaten karşılıklı tartışmanın bu hale dönmesinin sebebi de bu. Bu hayvanları düzgün bir şekilde toplayıp temiz, düzenli barınaklara koyalım deyince, "barınaklar ne durumda haberiniz var mı?" cevabını alıyoruz. Bir köpek saldırısı olduğunda "kesin saldırılan kişi bir şey yapmıştır." deniyor. Kamera kaydı olduğunda da "ne var ki insanlar her gün hayvan öldürüyor biraz da onlar öldürsün" vs. cevapları alıyoruz. Çözüm için yapılacak hiçbir şeyi kabul etmeme durumu var. Bizim toplumumuzda kutuplaşma her yere yansıyor maalesef. Bisikletçiler arabalara, veganlar et yiyenlere, hayvan severler hayvanlardan korkanlara, bir yerde taraf olan öbür tarafa sanki düşmanmış gibi bakıyor. (örnekler çok ama uzatmayayım.) Dün Kadıköy belediyesi mesaj göndermiş; Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim merkezi açacaklarmış Merdivenköy'de. İşte böyle çalışmalar yapılması lazım diyorum ben. Birbirinize nefretle bakmayın. Buradaki kimse sokakta gördüğü hayvana zarar vermez. Bisiklet gibi spor ve çevre odaklı bir hobisi olan insan birçok konuyu aşmıştır zaten.

@murat serbet Zaten aklı selim hayvan seven insanlar bu dediklerinizin hepsini onaylayacaklardır. Benim kızdığım belediye bu imkanları sunmuyorsa ne yapalım elbette zehirleyelim, öldürelim diyen insanlar. Belediye bu imkanı vermiyorsa insanlık neyi gerektirir mahallende ki hayvanı alırsın veterinere götürürsün aranızda ücret toplayıp kısırlaştırırsın sonra beslemeye devam edersin. Benim hayvan sevgimde değil insanlık kodlarımda bu yazıyor. Bak baba bunlar oldukça tecavüz edecekler, kesecekler, biçecekler diyen kişilerle tartışmam bu yüzden.

• Beğen
@trainspotting35 İşte belediye bu imkanı vermiyorsa ne yapalım konusu biraz karışık. Kadıköy Belediyesinin yaptığını örnek olsun diye yazdım. Kadıköy genel olarak hayvan sever bir ilçe. İnsanlar bu konuda duyarlı. Belediye de bunu görmüş (yada insanlar göstermiş) ve faaliyetleri arasına hayvanlarla ilgili icraatları da eklemiş. Bunun için para ve mesai harcıyorlar. Demek ki bu şekilde ilerlemek lazım.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
bu gün işe giderken köpeğin ani saldırması sonucu düştüm ve ayağım çok kötü burkuldu, daha önceleri köpeğin saldıracağını düşündüğümde durup iniyordum , ama bu sefer çok ani oldu...
bunun bir çözümü yokmu, neden saldırırlar anlamadım. sadece birşey dikkatimi çekti aynı yerde gözlük olduğunda havlıyorlar ama bir kaç kez gözlük olmadığında havlamadılar . Yokmu bunu bir çaresi

Geçmiş olsun. Başlık sahibi kaçmayın sevin demiş ama sizin sevmeye fırsatınız olmadı sanırım. :D

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin! (Tehlikeli ırklar hariç) olarak değiştirilmeli konu başlığı , yoksa can yakabilir.

• Beğen
Tepkiler: ilker.prime
Başlığa yazılan hiç bir şeyi okumadım. Sadece 40 yıla yakın köpeklerle içli dışlı geçmiş olan ömrümde öğrendiğim bir kaç şeyi paylaşıp gideceğim. Öncelikle:

"Köpekleri, her halükarda insanlara tercih ederim" :)

Ben, "aklı başında" hiç bir köpeğin "kendisinden kaçmayan" bir insana durduk yere saldırıp onu yaralayacağına inanmıyorum. Sadece "sadist" bir biçimde yetiştirilen köpeklerin, akli dengeleri bozulmuş olan köpeklerin (tıpkı insanlar gibi düşünün), tamamen mantıksız hareket ederek insanlara fiziksel olarak zarar verebileceğini kabul ediyorum. Ve bu tip "geri dönüşü olmayacak biçimde akli dengesi bozulmuş" köpeklerin gerekirse uyutulması gerektiği görüşüne de katılıyorum. Bunun haricinde,

Bugüne kadar bisiklet üstünde bana saldıran/havlayan sayısız köpek oldu. Hiç birisi bana zarar vermedi. Köpek doğasını/davranış biçimini biraz olsun araştıran/anlayan insana, "normal" bir köpek hiç bir şey yapmaz. Eğer size havlayan/saldıran köpek sadist bir biçimde yetiştirilmemişse, ona arkanızı dönmediğiniz ve kaçmadığınız müddetçe size belli bir mesafeden fazla yaklaşmaz. Köpekler "bölgeci" hayvanlardır. Onlar için yaşadıkları bölgeyi korumak en birincil görevdir. Bunu bir meslek gibi yerine getirirler. Eğer sizi tanımıyorlarsa ve bölgelerine girerseniz sizi oradan çıkartmak için sizi "azarlarlar". Köpeklerin size havlamasının sebebi budur. Amaçları sizi ısırmak değildir. Çünkü son derece akıllı hayvanlardır. Rakiplerini iyice tartmadan, ölçüp biçmeden asla hamlede bulunmazlar. Ayrıca hayatlarını gereksiz yere tehlikeye atmak da istemezler. "Isırmak" onlar için en son çaredir. Eğer siz köpek görünce korkup kaçarsanız bu onlara "ben zayıfım" mesajı verir ve daha da cesur hamleler yapmalarına sebep olur, ayrıca milyonlarca yıllık "avcı içgüdülerini" de tetikler. "Kaçan kovalanır" lafı buradan gelir. İşte o zaman size daha da yaklaşmaya ve sizi ısırmaya kalkabilirler.

Ek olarak, köpeklerin çoğu, bisiklet üstündeki bir insanı, "insan" olarak ayırt edemez. Bisikletten inince şaşırmalarının sebebi de budur. Hiç denk gelmediyseniz bi deneyin. Bisiklet üstündeyken havlayıp kovalayan köpeklerin, durup inince bir anda şaşırıp afallamalarına defalarca şahit oldum. Köpeklerin gözleri bizimkiler kadar iyi görmez. Burunları ve kulakları gelişmiştir. Bisiklet üstünde pedal çeviren bir insanı bisikletten bağımsız düşünemiyo bu hayvanlar, evet alışanları var, ama genel anlamda sizi tanımlayamıyorlar bisiklet üstündeyken.

Bana bir çiftlik civarında aynı anda irili ufaklı 10/15 köpeğin saldırdığını bilirim. Tek yaptığım bisikletten inip köpeklere yüzümü dönmek, bisikleti onlarla arama koymak ve tehditkar bir tonda bağırmak oldu. O kadar kalabalık olmalarına rağmen hiç birisi üstüme atlamadı ya da beni ısırmaya kalkmadı. Sadece ben yürüyerek bölgelerinden çıkana kadar beni korkutmaya çalıştılar. Aslında hepimizin istediği aynı şeydi, onlar benim oradan çıkmamı istiyordu, ben de yoluma gitmek.

Eğer bisikletçi iseniz, malesef köpek doğasını öğrenmekten başka çareniz yok. Çünkü bu hayvanlar her yerde ve sürekli karşınıza çıkacaklar. Eğer onlardan pedal çevirerek kaçacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz, bir kere önce bunu kabul edin. Köpeklerin ortalama hızı saatte 30/40 km'dir. Saatte 65 km'ye kadar çıkabilen türler de var. Ayrıca kaçmanız onlara "beni kovala" mesajı vermekten başka bir işe yaramaz. Trafikte iseniz köpekten kaçayım derken dağılan dikkatiniz sizin kaza yapmanıza ve çok daha kötü sonuçlar yaşamanıza sebep olabilir.

"KÖPEKTEN KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE KAÇMAYIN". Köpek doğasını ve onlara nasıl karşılık vereceğinizi öğrenin. Kısaca "köpek dilini" öğrenin diyebiliriz aslında. Korkunuzu yenin. Hem sürüşler sizin için daha rahat bir hale gelir hem de hayatınızı gereksiz yere tehlikeye atmazsınız.

Yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum, siz forumda yenisiniz ben bu konuyla ilgili birçok yazı paylaştım bir süre sonra konu saçma bir hal almaya başlayabilir şimdiden hazırlıklı ve sinirlerinize hakim olmanızı tavsiye ediyorum, sizler gibi duyarlı insanlar sayesinde umarım birgün tüm canlılarla aynı evi paylaşmayı başarabiliriz, zaten dünyaya ve üzerindeki canlılara yeterince zarar verdik soylarını tükettik ...

@boing, Üstad çok güzel konuştun ben bir seferinde köpek bana havlayinca hızla pedalladiydim inşallah birdahaki sefere isirilmadan geri dönüş yapacağım :)

Köpek dünyanın en muhteşem hayvanıdır arkadaşlar. Eğer uzun süre köpek sahibi olanlar varsa aranızda bu yazdıklarımı anlayacaklar. Köpekler, insanlarla birlikte binlerce yıllık evrimsel bir süreci paylaşmışlardır/hala da paylaşıyorlar. Dolayısı ile insanlarla iletişim kurmak onlar için artık doğal bir içgüdü halini almıştır. Bu yüzden zaten köpek insanın en iyi dostudur derler. İnsanı köpekten daha iyi anlayabilen başka bir canlı türü yoktur. Akıllı bir köpeğiniz varsa, sizin psikolojik durumunuzu, tavırlarınızdan anlar ve ona göre hareket eder. Ayrıca "havlamak" denilen şeyin tamamen köpeğin insanla iletişim kurmak için geliştirdiği bir dil olduğunu iddia ediyor bazı bilimciler. Vahşi ortamlarında kurtlar ya da Afrika köpekleri asla havlamıyorlar çünkü. Havlamak sadece insanın seçici çoğaltım sonucu türettiği köpeklerin yaptığı bir şey. Bir çoğumuz fark etmeden bile olsa köpeklerin çıkardıkları sesleri, havlama şekillerini ayırt edebiliyoruz. Ek olarak, "parmakla işaret etme" kavramını anlayabilen yegane hayvan yine köpektir. Çocuklar bile belli bir yaşa kadar parmakla işaret olgusunu anlamazken, insana genetik olarak en yakın hayvan olan şempanze bile bunu bir türlü öğrenemezken, köpekler bu kavramı öğrenebilen tek hayvan türüdür. Daha ne diyeyim, bu hayvanı daha nasıl öveyim bilmiyorum. Köpek asla sizin yüzünüze gülüp arkanızdan kuyunuzu kazmaz. Köpek arkanızdan konuşmaz. Köpeğin içi dışı birdir. Köpeğiniz açlıktan ölse, sizi yemeye kalkmaz. En yakın dostum dediğiniz insan bile günün birinde size kazık atar, ama köpek atmaz arkadaşlar. Keşke dünyada daha çok köpek/daha az insan olsa. Emin olun şimdikinden çok daha güzel olur.

Eğer sıklıkla geçtiğiniz rotada size saldıran köpekler varsa, bir sonraki sürüşünüzde yanınıza bir paket köpek büsküvisi alın ve besleyin bu hayvanları. Bunu yaparken de konuşun ki sesinizi duysunlar. Bir sonraki geçişinizde sesinizi duydukları anda o havlamalar kuyruk sallamasına ve "hoşgeldin abi"ye dönüşmezse bana küfür edebilirsiniz.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri