@Mert E.
Mert kardeşim, burada anlatmak istediğim şey; elbette ki insanların kedi, köpek, ya da herhangi bir canlı sevmesinin bizi rahatsız ettiği değil; elbette ki sevsinler, dünyadaki en güzel, değerli şey "sevgi, aşk". Hiç rahatsız değilim, çünki ben de onlardan biriyim, burdaki yazılarımdan beni hayvan düşmanı sandınız heralde, tam tersine, benim küçüklüğüm kedilerimle, köpeklerimle, yine evimizdeki tavuklarla, ineklerle, koyunlarla mutlu mesut bir şekilde geçti ve çok şükür ben de bir hayvan severim. Burdaki problem, bazı kedi, köpek severlerin bazı nedenlerle (birazdan açıklayacağım) bu hayvanlardan uzak duran kişileri "hayvan düşmanlığıyla", "sevgisizlikle" suçlamaları ve empati kuramayarak o kişilerin düştükleri zor durumları, güçlükleri anlayamamaları, ya da anlamak istememeleri...
Köpek mevzusunu tartışıyoruz, kedi ile derdiniz nedir? derken kedilerden korkan insanların var olduğunu da hatırlatmak isterim. Bırakın kedileri, böceklerden, hamamböceğinden mesela, korkan insanlar var; hamamböceğinden korkulur mu ya??

"Korkulur mu yaa", dersem, o insanlara gülersem işte empati yapmamış olurum, ve de "fobi" nedir bilmiyorum demektir. Fobi bir şeye karşı duyulan korkunun, bireyin "gündelik yaşamını olumsuz yönde etkilemesi" hali diye tanımlanmış. Fobi sahibi insanlar bundan memnun değildirler; buna sahip olmayı asla istemezler; uçak korkusu, yükseklik korkusu, kan görmekten korkma, kapalı yerlerde kalma korkusu gibi. Genelde bu fobiler buna sahip olmayan kişiler tarafından gülünç ve saçma olarak adlandırılırlar; ve bu kişileri üzen başka bir durumdur bu. Bu kişilerin gündelik hayatını nasıl olumsuz etkiliyor? derseniz birkaç örnek vereyim; iş için Avusturya'da yaşayan eniştemin uçak korkusu var; adamcağız 30 küsur senedir orda yaşıyor, ama her gidiş gelişinde arabayla ya da trenle yapıyor seyahatlarini, eşi, çocukları uçağa binse de o asla uçağa binemiyor; ya araba ya da tren...
Oğlumun küçükken arı ve böcek sokması nedeniyle kulağı, yanağı, dudakları şişerdi; alerjik bir bünyesi var (benim de küçükken göz kapaklarım şişerdi), iki kez hastaneye götürdük; iğne yaptılar; tehlikeli bir durum, "anafilaktik şok" yazıp aratın, görsellerde görürsünüz; Allah korusun dillerinin, boğazlarının şişmesi nedeniyle nefes alamayıp hayatını kaybeden insanlar var. Oğlum şimdi 11 yaşında ama hala arılardan korkuyor; bir yerde otururken, yemek yerken arı gelse ben, eşim, kızım otururuz olduğumuz yerde, o hemen panik olup masadan kaçar, arı uzaklaşana kadar da gelmez.
Ve bu korkuyu en birinci elden yaşadığımız, bizi en muzdarip eden eşimin kedi fobisi; normal bir insan yılan görürse ne tepki verirse eşim de maalesef kedi görünce aynı tepkileri veriyor. Bu fobi yüzünden açık alanlarda, kafelerde oturamayız; hep tetiktedir, sürekli etrafa bakar; kedi yaklaşırsa hemen alarmı çalıştırır "Murat! Murat! Murat!"

diye, o uzaklaşır, biz kediyi kovalarız; o gelir oturur; eğer kediler çok ısrarcı ise artık biz o mekandan kalkar gideriz. İnsanlar yazın yemek yemeye gittiklerinde açık havada, sahilde, bahçede vs. oturur; biz ortamda kedi varsa içerdeki kapalı alanda otururuz. Oturduğumuz yerde evde besledikleri kedilerini ortama bırakan bazı kişiler var; onların yüzünden sitede yürüyüş yapmaya dahi çıkamayan insanlar var. Bir arkadaşının evindeki kedi varsa oraya gidemez; ya da gittiğinde kedinin bir odaya kapatılması gerekir. Burdan bekar arkadaşlara sesleniyorum; evlenmeden önce sorun kediden, köpekten korkuyor musun diye, yoksa "outdoor" hayatı size biraz uzak kalır
@onur caliskan
Onur kardeşim, TV'de gördüğüm herşeye kolayca kanan, saf birimiyim bilmiyorum ama aşağıdaki linki bir tıkla önce.
Bu haberi TV'de izleyince hemen aklıma aynı yaşta olan çocuklarım geldi, onların başına da aynı şey gelebilir diye; bırakın onları benim de başıma aynı şey gelebilir diye düşündüm. Çok şükür kedi, köpek korkum yok; ama bisiklet turlarında köpeklerle hoş olmayan durumların yaşandığı aşikar,
@mariokaldato üstadımızın Karacabey-Boğaz turum(Bol resimli,komikli , ekşınlı) yazısında köpeklerle yaşadığı macera mesela; ben de aynı şeyleri yaşamamak, bilgi almak, öğrenmek için okuyordum konuyu; bilmiyorum sebeplerim konuyu okumak için yeterli mi, yeterince makul mü?? "Provokasyon ekibi" olarak nitelendiğiniz kişilerden biri bensem, gerilmenize sebep olduysam özür dilerim, ama asla "köpekleri sevenleri aşağılamak" gibi bir niyetim olamaz, çünki ben de onlardan biriyim. Niyetimin ne olduğunu yukarıda uzun uzun yazdım zaten.
@trainspotting35
Trainspotting35 rumuzlu arkadaşımın troll diye bahsettiği ben miyim bilmiyorum; her ne isim söylenirse söylensin ya da ne denirse densin, özellikle klavye ile yazılmışsa o sözler; onlara artık hiç takmayacak kadar uzun yaşadım heralde, gerçekten hiç umurumda değil. Ama bunları uzun uzun yazmamın sebebi bu forumdaki sizin gibi güzel insanlarla gerçekten konuşarak birbirimizi anlayabileceğimizi düşünmem, umut etmem; herkesin düşüncesine saygım var; yeter ki burda birbirimizi üzmeden, karşılıklı birbirimizi anlamaya çalışarak iletişim kurabilelim, biribirimize faydalı olabilelim, yarınlara daha umutlu bakabilelim. Herkese temennim fobisiz, köpeklerle kardeş kardeş keyifli, huzurlu pedallamalar...