Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Ben daha önce köpek dostlarımızla çeşitli sorunlar yaşamız forumdan 4 bisikletçi arkadaşımla buluştum 2 köpeğimle beraber anadolu yakasında uzun kısa turlar yaptık, zaten hepsi içinde hayvan/insan sevgisi barındıran birbirinden tatlı insanlardı ama dediğim gibi gerek küçük yaşta yaşadıkları gerekse günümüzde kontrollü bir ortamda köpeklerle beraber bisiklete binemedikleri için kafalarında soru işaretleri vardı üçü ile sürekli görüşüyorum artık hiç sorun yaşamıyorlar, aralarında küçüklükten kalma bir problemi olan ve arabasının içindeyken bile köpek gördüğünde yolunu değiştiren abimize geçen hafta barınaktan bir köpek evlat edindirdik, benim elimden yapıcı çözüm bu geliyor 15 yıllık turcu 30 yıllık köpek sahibiyim köpeklerle sorun yaşayan dostlarımız için istanbulun bisikletle gidebileceğim heryerine köpeklerimle gelip elimden geleni yapabilirim, daha kapsamlı eğitim almak isteyenler içinse grup halinde onlara servis ayarlayıp isterlerse bisikletlerle istanbulparkın yanındaki hayvan sağlığı genel merkezine götürüp daha kapsamlı çalışmalar yapabiliriz bittimi sanıyorsunuz bitmedi birde üstüne size kahve ısmarlayabilirim

Scudo
Bu korkuların özü aslında yine bizlerden kaynaklanıyor biz korkuyoruz köpekten (mesela) çocuğumuz köpeğe yaklaşmak istediğinde aman dokunma ısırır, aman elleme pis. Zincirleme şekilde nesilden nesile aktarılıyor. Siz korksanız bile çocuklarınızın hayvanlarla etkileşimde kalmasını sağlayın mutlaka. Ben köpek kovalayınca duranlardanım bazen arkadaşlar korkuyor musun diye dalga geçiyorlar evet korkuyorum ama köpekten kaçarken düşmekten korkuyorum. Durduğum anda saldırısına devam eden sadece 1 köpek oldu bugüne kadar. Onu da köpekten korkmamam sayesinde atlattım.

@boing

Dikkat "insanları da tanısan seversin aslında"cılar is coming. :hihi: Gelip burda sinir bozucu yorumlarda bulunabilirler, moralinizi bozmayın.

@Gökay Akçay

Güzel çabalarınız için tüm 4 bacaklılar adına teşekkür ederim.

Daha önce başka konu altında da yazmıştım. Ben köpek fobisi olan biriydim. Küçükken benimle oynamak isteyen bir köpeği bana saldırıyor sanıp fobi geliştirdiğim için ; yıllarca pug lardan bile korktum. Ta ki bir dağ köyüne atanana kadar. Burada devasa büyüklükteki çoban köpeklerini ilk gördüğümde nefes almayı unutmuştum :) İlk günler sağ olsun beni köylüler getirdi götürdü. Ama giderken yaklaşan köpeğe taş atıyorlardı ve işin kötüsü denk geliyordu. O köpekler bölgelerini koruyordu , o insanlar öğretmenlerini. böyle olmayacak dedim. hafta sonları dış kapımı açık bırakıp köpeklere ekmek atmaya başladım. hani beni parçalamak isterlerse diye kapım açık :) sonraki günler sağlam bir sopa buldum. diğer elimde ekmek poşeti. velilere siz gelmeyin , teşekkür ederim dedim. hemen tamam dediler :) insan ısrar eder biraz :D okula gide gele ben köpeklere nasıl bağırmam gerektiğini de öğrendim. 2. sınıf öğrencilerim bağıra çağıra yanımdaki köpekleri kovaladıkça kendimden utandım. içim titriyor bayılacak gibi oluyordum. ama sesimi köpeklere karsı kullanmayı öğrendim. elimdeki sopayı sertçe yere vurarak ve güçlüce bağırarak sorunu çözdüm. sonra bir gün çocuklar ellerinde yavru bir köpekle çıka geldi. sahiplendim. ismini kaya koydum. işte o küçücük can , bana köpek fobimi tamamen yenmemde çok büyük destek oldu. ilk başta beni parçalayacak sandığım köpekler belli süre sonra gözüme gözükmez oldu. nadiren de olsa sopasız çıkar oldum. şimdi başka bir yerde başka bir köyde öğretmenim. eşimle birlikte her gün pişirdiğimiz makarnalarla , topladığımız artık ekmeklerle köyün sahipsiz köpeklerini besliyoruz. benim için o kadar büyük bir ruhsal doyum ki anlatamam... bazen yabancı , daha önce hiç tanışmadığımız köpekler denk geliyor. arabaya havlıyor. duruyorum "gel buraya eşek sıpası" deyip bagajdan mamam veriyorum. arabadan inmeden önce ejderha olan köpek inince kuzu oluyor :) burada bir parantez açayım. ilk bahsettiğim dağ köyündeki köpekler şehirde gördükleriniz gibi değil. yani her köpeğe bağırmanıza bile gerek kalmaz. sopayla korkutmanız gerekmez. sopa benim fobimin yan etkisiydi zaten. ve sadece yere vurdum. :) işin kısası , özü şu ki sevgi her canlının ilacı ihtiyacı. belki tek istisnası , yukarıda ki arkadaşın bahsettiği gibi , psikolojisi bozuk hayvanlardır. ki onlarda çok ama çok nadir denk gelir. çünkü diğer köpeklere çok fazla saldırdığı için ömrü kısa olur.

Biz sevgi dilini, içimizdeki sevgiyi besledikçe #herşeyçokgüzelolacak Hüseyin Bey umarım tüm insanlar anlar.

Hocam bu arada Kaya' ya ne oldu hikaye eksik kalmış biraz.

Son düzenleme:
@trainspotting35

evet eksik kaldı maalesef... kaya bir gün öylece kayboldu. tasmadan ipten nefret eden bir köpekti. o yüzden serbestti. evin önünden hiç ayrılmaz istediğinde eve bile girerdi. yok oldu adeta.küçük bir iz bile bulamadım... tüm köye sordum ama yok... günlerce aradık...yaklaşık 4 ay birlikteydik... bir daha da köpek sahiplenemedim... ( şu an ellerinden öper 2 kedim var evde. ikisi de tesadüfen görülüp sahiplenilmiş yavrular. satın alma değil. )

Bizim de bir köpeğimiz o şekilde ortadan kayboldu. Eşim ve oğlum da kedi istiyor eve ama ben daha kendimi o sorumluluğa hazır hissetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
@trainspotting35

ben de hazır hissetmiyordum. biraz mecbur kaldık çok çaresizdi ilk kedimiz. ölmek üzereydi. ikincisi de İstanbul a yaptığımız bir gezide ara refüjden arabanın altına atlayınca mecburen o da geldi. aslında sanki bizi seçtiler gibi oldu. sorumluluğu var tabi ki ama alışınca çok kolay. hele ki kapalı bir balkon varsa daha kolay. kumları orada duruyor. en zor şey tatillerde yanınızda götürmek. çünkü anne babanız bile olsa tüm evler müsait olamıyor. mecburen ya hiç gitmiyoruz ya da uzun kalamıyoruz.

@halil45tr
Geçmiş olsun..
Şehirlerde yaşayan avcı toplayıcıları(?) ve köpeklerini şehirlerden uzaklaştırabilirsek,bu sorun da çözülecektir..Bunun haricinde bir çözüm yok..
Yeni bir din doğdu,haberiniz olsun,''köpekist'' dini..Bu kişilere en ufak bir şey derseniz (işe giderken saldırdılar bana gibi) eğer,anında size saldırırlar..

@Triban
Bir de "kedist" dini var, onlar da geri kalmaz "köpekist" dinindekilerden... :snzdglsn:

@Devenez ce que
Bu insanları,bir yandan da anlıyoruz..İnsanlar o kadar kötüler ki,bazı insanlar hayvanlara yöneliyorlar..Kediciler,köpekciler,güvercinciler filan..Severek sevilmek filan istiyorlar işte..Böyle bir şeye hakları var ama insanların da sokakta rahatça hareket etmeye hakları var..
Kediciler veya güvercincilere ben bir şey demiyorum..Çünkü insanlara bu hayvanların bir zararları yok..Kedi besleyeceğim diye,sağa sola yiyecek atanları filan bir kenara bırakıyorum..Yani kedist dini,köpekist dinine göre,ılımlı/hoşgörülü bir din:hhhhhh:

Köpekistler,kendileri gibi olmayanları tekfir ediyorlar resmen..Sen nasıl olur da benim köpeğimi sevmezsin filan..Mecburum sanki..:booo:
Köpekler aslında sadıklar,saldırmazlar,falan filan..Daha birkaç gün önce haberlerde,5 yaşlarında bir çocuk,köpeklerden kaçıyor,arabanın altına saklanıyor,köpekler arabanın altındaki çocuğu ısırıyorlar,sonra birileri görüyor da,müdahale ediyorlar filan..
Empati yok,düşünme yok..Sonra buraya gelip köpek güzellemesi yapıyorlar..
5 yaşında köpeklerden kaçıp,arabanın altına saklanıp,orada vücudununun ısırıldığını bir düşün..:snzdglsn:
Ondan sonra diyorlar ki,geldi yine:booo:

@Triban

Hav hav. Hav, hav hav? Hav! Hav hav, hav hav hav, hav hav. Hav hav, hav hav... Hav.

Bir de böyle söyleyince bizi "kedi düşmanı, köpek düşmanı, hayvan düşmanı" zannederler, halbuki anlatmaya çalıştığımız şey tamamen farklı ... Anlaşılamamak zor şey sonuç olarak ...

• Beğen
Tepkiler: yenhesa ve Punctum
@Triban
yahu her seferinde ayarı yiyorsun ama bir türlü akıllanmıyorsun . senin şu provakatif dilin konuları şirazesinden çıkarmakla kalmıyor aynı zamanda ortamı geriyor ve konuları tartışılmaz hale getiriyor. ben sana forumdaş olarak bir şey söyleyeyim mi? kızmaca darılmaca yok ama.. evlat olsan kadife eldivenle sevilmezsin :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri