Scudo Sports

Köpek kovalayınca kaçmayın, sevin!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Ahmet Bilge Kaan AKIN Hocam ben söyleyeceğimi söyledim, bu problem hakkındaki fikirlerimi paylaştım. Zaten siz ve sizin gibi körü körüne sokak hayvanı sevicilerle ortak bir paydada buluşmamız mümkün değil. Bunu nereden anlıyoruz? Sizli bizli konuşmaların bir anda senli benli agresif bir yapıya bürünmesinden...bir de okuduğunu anlamamanın rahatlığıyla, insanların yazdıklarından bambaşka retorikler çıkaracak beceriye sahip olunmasından...Muhtemelen muhatabı daha doğmadan onlarca kedi, bir o kadar köpek sahibi olmuş, çocukluğunda zehirlenen köpeği kucağında ölmüş, bacağında hala köpek ısırığı izi ile dolaşan birine pelüş hayvanlardan bahsedecek kadar zihinsel sağırlık içinde olan birine fazla bile zaman ayırdım...

Dedim ya, sizlerin ortak karakteri; hiç bir eleştiriye, hiçbir farklı görüşe, hiç bir öneriye kulak asmayan baya baya cazgır! tutumlarınız. Bunu daha çok orta yaş üzeri dul veya hiç evlenmemiş kadınlarda görüyoruz :) Bir de sosyal yönü problemli kişiliklerden. Kimi hangi kefeye oturtacağımız artık sizlerin hayaline kalmış :)

Seninle sabahlara kadar polemik yapıp, yazdıklarından tek tek alıntı yapıp, konuyu okuyanları bıktırana kadar uzatabilirim emin ol :) Ama karşımda buna değecek, en azından asgari saygı ve anlayış ölçütlerine sahip biri olmasını beklerim...

Neyse,

Sen yine de beslediğin köpeklere dikkat et, kuduz iğneleri artık tek kullanımlık ve eskisi kadar büyük değil ama yine de acıtıyordur muhtemelen...:)

Sağlıcakla kal...

Scudo
Hayvansever olmak;
Güç
Özveri
Tecrübe ister.

Bundan dolayı herkes hayvansever olamaz.

Elini taşın altına koyup daha güzel bir dünya için mücadele eden ve bunu yaparken maddi manevi fedakarlıklarda bulunan insanların enerjisini düşürmek ise çok zor olmasa gerek.

@Haggard1963 Hocam hangi cihazi kullaniyorsunuz? Artik aksamlari bisikletle cikinca cevrede pek insan olmuyor, yanimizda her ihtimale karsi bir cozum bulunduralim

@hamlet2006

Süleyman bey,

Sizi ilgiyle izler, paylaşımlarınızdan keyif de alırım. Çoğunlukla objektif yaklaşımlarınızı da takdir ederim.

Ama bakın burada bir yanlış anlaşılmayı düzeltmem gerek. Hayvanseverlik metaforuna farklı pencerelerden bakmak ile hayvanları sevmemek, hayvansever olmamak, hayvanlara zarar vermek, vs. tamamen farklı yaklaşımlar. Benim itirazım, şehir yaşamını artık domine edecek boyutlarda kendini gösteren eleştiriden muaf hayvanseverliğe. Bu çok ciddi bir yaşam kalitesi sorunu haline gelmeye başladı. Başıboş sokak hayvanları (aslında en büyük sorun köpekler), insanları kendi yaşam döngülerinden sürekli ödün vermek zorunda bırakan bir problem halini aldı.

Benim itirazım buna. Yoksa hem köpekleri, hem kedileri, hem de tüm doğal yaşamı seven, makul sınırlarda bundan keyif alan, sağlıklı bir insan/hayvan birlikteliğini üstelik savunan biriyim. Ama işte artık benim özel hayatıma o denli müdahil oldular ki, kalbimden farklı geçse de bu hayvanlardan nefret etmeye varan bir duygusal çalkantı yaşıyorum. Bunun hayvansever olup olmamakla hiç bir ilgisi yok.

@DayKnight
179844 dosyayı görüntüle

Kullandığım bu, şarjlı el feneri olarak da kullanılabilir, ucunda gördüğünüz metal dişler arasında bastığınızda elektrik atlaması oluyor ve baya tiz bir ses çıkarıyor. İnternetten satış platformlarında arama yaparsanız bulursunuz.

Bende bu var, formanın arka cebinde duruyor. Daha uygulamalı kullanmadım,kullanmaya fırsat olmadı.Cihaz olmasına rağmen 2 defa köpek saldırdı ama ansızın çıktığı için olaylar hızlı geliştiği için kullanamadım.Birinde bir patikadan hemen yanıma atladı,hemen bisikletin diğer köşesine geçip durunca gitti.(cins köpekti bu ters tepki verebilir diye ısırma hamlesi yapmadan cihazı çalışırtırmak istemedim)Diğeri ise otların arasından aniden önüme fırladı,kaza yaptım.Ayağa kalktığımda tüymüştü.
Ama uzaktan size doğru gelen bir köpek için veya niyeti bozuk iki ayaklılar için caydırıcı bir alet,sigara paketi boyutunda neredeyse,cebinde bile taşırsın.
albino-weishi-type-elektro-sarjli-sok-led-el-fener-cihazi-5000-kw__1179761214460151.jpg
Hayvanlar üzerinde sadece ses ve görüntü için kullanın,yakınınıza gelip bacağınıza hamle yaparsa vücuda verin,derim.:harika:

@hamlet2006 hocam bir insanın karşılıksız ve sınırsız seveceği tek varlığı kendi yavrusunu severken bile belli gelenek görenek, sosyal doku ,kanunlar ,aileden gelen yada sonradan öğrenilen tıbbi bilgiler doğrultusunda bakımını ve egitimini yapıyor. Çocuğu istedi diye şekerle beslemiyor. Büyüklerine saygılı olup çevreyi rahatsız etmemesini sağlıyor. Istemese bile okula gönderiyor....
Yanı sadece biz veya karşımızdaki canlının geçici memnuniyeti çözüm olmuyor. Işler daha da sarpa sarıyor.
Sağlıcakla pedallayın.

@-Skynet-

Ben özellikle fener tipindeki uzun versiyonunu tercih ettim. Formanın arka cebinden ucu biraz dışarı çıkıyor ve çıkarması kolay oluyor. Köy ve çiftliklerin olduğu yollarda gece çok sürüş yaptığım için bolca tecrübe ettim. Köye girerken cihazı elimde hazır ediyorum, köpekleri gördüğümde çaktığı da ışık ve sesten dolayı yaklaşamıyorlar.
Bir de bunu alırken 50 ml biber gazı spreyiyle birlikte set olarak aldım, o daha ziyade tek çıkılan sürüşlerde şki ayaklılara karşı önlem.

Sarpa saracağı hiç bir durum yok aslında.Herşey çok basit.
Her sokakta 3-5 fedakar,aktif hayvansever olacak.Kısırlaştırma işi bölüşülecek bu kadar.Ne eksiği ne fazlası.Yirmiye yakın kedi kısırlaştırdım;kedilerin ve insanların yaşam kalitesini artırmak için.Mahallemde 5-6 kişi daha olsa benim yüküm de azalacak. Koca mahallede birşeylerle uğraşan her türlü zorlukla mücadele eden sadece ve sadece bir kişi olursa ve bilen bilmeyen ona yüklenirse karşınızdaki hayvansever de insan; herhalde hırçınlaşır.Ne bekliyorsunuz.Bir hayvanseverin mücadele ettiği hertürlü sosyokültürel statüten insan tiplerini bir görseniz aklınız hayaliniz durur.
Kolaylaştırmıyorsanız bari yormayın.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@hamlet2006 Ben istanbul Büyükçekmece de yaşıyorum bir semtin çağdaşlığı hayvanlarının insanlardan kaçmaması ve şiş mideleriyle ölçülür. Ilcemi bu acıdan çok seviyorum.

@Haggard1963
Fener gibi olanları bende başlarda düşündümde sonra dedim kaba oluyor,diğer yandan bisiklet çantasına atmak istesem sığmayacaktı.Bende bu modeli aldım.Arka cepten çıkarması sıkıntı değil.Bunlardaki tek korkum,vücudumuzun teri bunları etkileyip kısa devre yaptırırsa,o elektriği kendimiz yersek varya bisiklet üzerinde,o zaman izle cümbüşü :D Güldüğüme bakma çok riskli bir durum olur...Diğer yandan bisiklet çantasınada atıyorum ama acil durumda çıkarması zaman alıyor.
Ben daha,sesi köpekleri uzaklaştırıyor mu deneyemedim. Kullanıyorum ama işe yarayıp yaramadığı konusunda bir şey diyemeyeceğim. Saldırmayan köpekler üzerinde test etmeye gönlüm el vermedi doğrusu. Bakalım,işallah gerek duymam ama ... :)
Genelde insanlarda,hayvan severlerde bu mevzuda şöyle bir ön yargı oluyor.Bu şok aletlerini aldık diye gidip eğlencesine hayvanları korkutacağız veya bir iki köpek havladı diye gidip şok vereceğiz gibi düşünenler vardır elbet. Lakin yersiz bir düşünce olur,köpek üzerime gelmesin diye şok taşıyan kişi gidipte bu aleti köpeğe değdiremezki canını yaksa.Anca köpek bizim üzerimize atlar veya yanı dibimize gelip ısırmaya çalışırsa,o zaman can havliyle şok veriliebilir.Onda da hayvana zarar vermez zaten,bir iki cıyaklar kaçar gider,tabi giderse... :=)Bir ara şu sesli köpek savarlardan almayı düşündüm,tura çıkarken açarım.Dönünce kapatırım,her yerede rahat rahat girer çıkarım dedim ama gerek fiyatı gerekse her köpekte işe yaramaması tek çare bu alete yöneltti.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
@-Skynet-
Bu cihazı bir şekilde kolayca ulaşacğın yerde tutmak gerekiyor. Yoksa köpekler peşine takıldığında panik anında çıkarması imkansız olabilir.
Köpekler aslında avcı hayvanlar, hareketli bir nesne gördüklerinde bu iç güdüleri otomatikman onları kovalamaya itiyor. Özellikle köylerde köpekleri gece salıyorlar, krndi aralarında sosyalleşen köpekler tıpkı bir kurt sürüsü gibi avcılık iç güdüleriyle hareket ediyor, hatta gece boyu avlanıyorlar da. Bir de onların bölgelerine girdiğinizde tam bir tehditsiniz.
Öellikle gece sürüşlerinde bence bu alet kolay alınacak bir şekilde gidona da takılabilir.

zjRBO4.jpg

Bir kaç ay önce yolda karşılaştığım canavar :D Küçük durduğuna bakmayın,baya bir yürekli bir veletti,boyu ayna kolu geçmiyor ama görsen beni parçalayacak gibi atak yapıyordu.:D En sakin kaldığım köpek saldırısını bu elemanda yaşadım,boy önemli hacı :komik:

Konuda çok şey yazdım,birkaç cümle daha kurmak istiyorum..

Burası bisikletforum değil mi?Burada bisiklet seven insanlar var değil mi?Peki..Bu forumda köpeklerle ilgili olumsuz anıları olan bisikletçilerin mesajları niye dikkate alınmıyor?Ben 100 farklı kişinin,bu forumda köpeklerle ilgili olumsuz şeyler yaşadığını söylediği mesajlar okudum..Forum boyunca yazılanları düşünürsek,5000 kişi böyle mesajlar yazmış mıdır?Bence bu forumda 5000 farklı kişinin,köpeklerle ilgili olumsuz yorumları muhakkak vardır..İlla bunu köpek ısırması olarak algılamayın..Mesela vatandaş diyor ki;''sabah erkenden bisikletle işe gideyim diyorum ama köpekler yüzünden bisikletle işe gidemiyorum''
Baba,bu neo_O
Senin köpek sevgin yüzünden,bu adam bisiklete binemiyor..Bu insanın/insanların söylediklerini niye umursamıyorsunuz?Köpek mi önemli sizin için,bisiklet sevdalısı bu insanlar mı?Madem köpekleri insanlardan çok seviyorsunuz,insanların içinde ne yapıyorsunuzo_O
İnsanların söylemlerini dikkate almıyorsanız,alın köpeklerinizi ve insanlardan uzak bir yerde yaşayın..Bol şans size..!
Şunun altını çizelim;Konumuz KÖPEK..
Güvercin değil,kedi değil..
İnsanlara saldıran,insanları yaralayan hatta öldüren bir hayvandan bahsediyoruz ve bu hayvan,bisiklete binen insanların en önemli sorunlarından birisi..Forumda bir dolanın,görürsünüz bunu..
Haliyle kimse demagoji yapmasın,kimse kimseyi ergen yerine koymasın burada..Burada çok ciddi bir sorun var..

Geçen ay..Tanışmadığım ama bildiğim bir kız..Hastanede çalışıyormuş..Hastanenin arka kapısından işe giriyormuş..Tam da orada köpekler varmış ve nasıl olduysa,köpeğin birisi kızın kalçasını ısırmış..20 yaşında manken gibi kız..Yazık değil mi bu kıza?

Aklınıza başınıza toplayın..

@ahlaksız Senin köpek sevgin yüzünden,bu adam bisiklete binemiyor. Niye buradaki arkadaşlar köpeklerden nefret etse insanlar bisiklete binebilecek mi? Yani diyorsunuz ki beslemeyin açlıktan gebersinler. Umarım hiç aç kalmazsınız.

@ahlaksız Mümkünse birşey demeyin biz hayvanseverler demagoji yapıyoruz toplu halde.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Aslında olayın sevip sevmemekle alakası yok. Eğer vatandaşın bir yerden başka bir yere 'güven' içinde seyahat etme özgürlüğü kısıtlanıyorsa orada bir sorun vardır.
Çok merak ettiğim bir şey var sahipli bir köpek tarafından saldırıya uğrayınca acaba şikayetçi olursak sahibi ceza alıyor mu? Yoksa doğası gereği saldırdı denip geçiliyor mu?

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
@trainspotting35
Offf..:bsmagryr:
Baba,ben niye bir şey demiyeceğim?Asıl siz demeyin..Çok hayvan severseniz,hayvanlarla ilgili bin tane forum var..Orada takılın..

Burada nerdeyse her gün bir bisikletli,köpeklerle ilgili kötü bir anısını anlatıyor ve siz burayı hayvanseverlerin takıldığı bir forum gibi aktarıyorsunuz..Burası hayvansever forum değil,BİSİKLETFORUM..!
Bu forumda bisikletle ilgili insanlar takılıyor ve bu insanların Türkiye'deki en büyük sorunlarından birisi KÖPEKLER..Buna dikkat edin lütfen..
Dikkat etmiyorsunuz buna..Burada yazılanları,sokakta yaşananları UMURSAMIYORSUNUZ..Bize köpek kadar değer vermiyorsunuz,yazılanları görmüyorsunuz,sonra da ajitasyon..
Faşizm radikalliği doğurur..Bu cümleye dikkat edin,anlamaya çalışın..Sizler böyle yaptıkça,köpeklerle sorun yaşayanların tepkisi ARTARAK DEVAM EDECEK..Bundan %100 eminim..Siz böyle yaptıkça,birileri köpeklerin ayaklarını kesecek,birileri hayvanları zehirleyecek..Anlamıyorsunuz değil mi?

@ahlaksız 1 hitap şekline dikkat. 2 boyle manyaklar sadece hayvanlara mi o şekilde davranıyorlar sanıyorsunuz. Kopeklere yatın kalkın dua edin. O pislik zihniyetler zavallı hayvanlara dediklerinizi yapamasalar ailenizden herhangi birine yada ailemizden herhangi bir bireye yönelebilirler. Gariplerim hem sizden nefret sözcükleri duyarken biryandan da sizi ve ailenizi dolaylı yoldan koruyorlar aslında.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri