Scudo Sports

Köpek Kovalaması ve Kaza

Scudo
Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa sürede eski sağlığına kavuşur, selamlar..

• Beğen
Tepkiler: Atahan Eker
Geçmiş olsun ben de her gün o yoldan geçiyorum o köpek zararsızdır durunca susuyor yanına gidince sevmenize bile izin veriyor, bir kaç haftada alışır size de tekrar geçmiş olsun

• Beğen
Geçmiş olsun, tur ertelenir problem değil canınızı sıkmayın. Daha vahim bir olay yaşanmaması sevindirici. Acil şifalar.

• Beğen
Bu durum da ne yazık ki ülkedeki az gelişmişliğin bir göstergesi sokaklarda sürüler halinde koca koca köpekler var.

Hepimiz seviyoruz hayvanları ama bu durumun tehlike arz ettiği çok açık hayvanın doğasi gereği biri olmasa bir digeri saldırgan olabiliyor.

Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Bahsettiğiniz bölgede çalışıyorum.Tarif ettiğiniz yolu ve hatta köpeği bile tanıyorum diyebilirim.9 Eylül hastanesinin bahçesinde o köpeğin yaklaşık 10-12 arkadaşı daha var.Her gün oradan geçiyorum.Koku olarak tanıdıklarını sanıyorum beni.Geçerken uzaktan bakarlar.Ama başka geçen bütün bisiklet sürücülerine saldırgan şekilde havlayıp kovalarlar.o caddeden değil de mithatpaşa caddesinden geçmiş olsaydınız yine aynı saldırıya uğrayacaktınız.Büyük geçmiş olsun.Eğer hastaneye yakın geçecekseniz tam hastane girişine yaklaşırken mümkünse inip yürüyerek geçin.Özellikle gece karanlık bastırınca.Gündüz pek saldırgan değiller.Göztepe sahil yolunda 20 dakika kovalandığımda okuduğum duanın sayısını hatırlamıyorum.İlk deneyimimdi.Şimdi olsa durabilir miyim? Kaçar mıyım? İnanın bilemiyorum.Berbat bir psikoloji çünkü.

Çok geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.

• Beğen
@Atahan Eker geçmiş olsun. Malesefki köpeği görunce refleks olarak kaçıp uzaklaşmak isteği daha büyük kazalara neden oluyor. Sakin kalmak doğrusu ama malesef bunu yapmak köpekten korkan için pek mümkün değil. Bende olsam kacmayi denerdim. Kopekler sudan korkuyor sulukta su varsa sıkın üstüne. Ilk o ısırcam parcalicam havasi kalmiyor haberiniz olsun. Birkere yururken denk geldi su tasiyidum eve sular kesikti sansa.refleks olarak elimde bulunan kovadan su attim kopege... O azgin kopek son surat ustume geliyordu suyu havada gorunce durmak icin hamle yapti. O kadar hizli geliyoduki uzerime durmak icin patinaj yapti resmen onumde. Carpcak zannettim. Geri dondu ve kacti. Su atmasam atlayıp yıkacak beni. Sanstır belki. Yuksek sesle bagirdigimi hatirliyorum kopege birde host diye. Bisiklet olsa kesin kaza yapardim. Kopekten korkmazdim o ana kadar. Ama o gelise icimde korku oldu. Bisiklet surerken en cok dikkat ettigim sey kopekler. Saldirirsa care yok kacis yok cunku. Kacarak uzaklasmak mumkun degil kararli bir kopege karsi.bisiklete guvenip basmak daha kotu av zannediyor takip ediyor. Durup inmek gerekiyor. Kopek eger bolge savunuyorsa onunden hizla gecilebilir. Ama sokak kopegi falansa is zor. Kacmak iyi degil. Durmak belkide felaket... İşlek bir yerse yani yardim gelicekse durulabilir. Aksi kopekle basbasasiniz ve hic sansiniz yok demektir. Tek cozum belediyenin bunları toplaması. Gunduz sakin sakin yatan bu kopekler gece degisebiliyor. Ankaranın gobeginde adam yediler gectigimiz yillarda. Ozellikle buyuk coplukte beslenen kopeklerden uzak durun. O tip yerlere gitmeyin. Cok daha saldirganlar. Kırık en kısa sürede geçer işallah. Tekrar büyük geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun. :( En kısa zamanda tekrar pedallamanız dileğiyle. Allah acil şifalar versin. Forum sayesinde artık köpeklerden çekinmez oldum :)

• Beğen
Çok geçmiş olsun...

Çok geçmiş olsun benim kâbusumu bizzat yaşamışsın. İnşallah kalıcı bi hasar kalmaz. Hani ironi yapıyorlar ya insanlar hayvanlardan daha kötü diye.. Ben öyle olduğunu düşünmyorum. Sonuçta kendi cinsinle bi şekilde iletişim kurabiliyosun. Evet çok tatlılar uzaktan ama sadece uzaktan. Dusunsenize tonlarca basınç uygulayabilen kesici dişlere maruz kalmamak, dilini pek de bilmediğiniz, sizinle yalnızca kendi istediğinde anlaşma yoluna giden canlıların inisiyatifinde.. Korkuyorum napiym ve bu korkumu yenmek bana daha çok zarar verebilir mi bi gün, emin değilim. Eğer köpek faktörü olmasaydı, her yere bisikletle gidebilirdim. Ya siz çok cesursunuz, ya da ben çok akıllıyım.

Evet yanlış anlaşılabilecek şeyler söyledim ama kimse birbirini kandırmasın. Hayvan sevgisi ayrı, bu ayrı. Tamam o zaman hodrimeydan. O kadar hayvanseverseniz, başka hayvanlar da başıboş dolaşsin sokaklarda. Mesela kaplan. Hem çok da pofuduk bence. Cidden ona da alışırız bence hatta onlar bizden daha çabuk alışır

Geçmiş olsun. İyi ki kaskınız takılıymış.

• Beğen
Çok geçmiş olsun inşallah arkadaşımız tez zamanda iyileşir ve bisikletine kavuşur. Bu köpek meselesi de ayrı bir mesele...

• Beğen
arkadaşlar daha öncede anlattım bu tip durumlar için yanınızda elektro şoklu el feneri bulundurun, 4 ayaklı itide 2 ayaklısınıda korkutur, http://www.elektrosokcihaz.net/elfenerimetal.jpg

Arkadaşlar herkese iyi dileklerinden dolayı çok teşekkür ederim. arkadaşımı hastanede ziyaret ettim ve morali gayet yerinde, yüzü gülüyordu. Koluna platin takıldı. Doktoru 1 aya düzeleceğini söyledi. Hatta ameliyat eden doktor da bisikletçiymiş ve aynı durumdan ayağını kırmış.

@kaskreis (link) bu kaskı kullanıyordu.

• Beğen
Tepkiler: Emre O. ve selket
@Atahan Eker
Doktor da mı bisikletci :D çok iyi olmuş , bu arada o şoklu fenerlerin sesinden kangallar bile deparla kaçıyor denenip onaylandı

Geri