Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Buradaki köpekler hep uyuyor ve kaşınıyor Allahtan ,geçmiş olsun.Eskiden Antalyada iken köpek çetelerince az kovalanmadım.Uyutmak değil de sahiplendirmek ve kısırlaştırmak daha insancıl bir çözüm gibi.

Scudo
@Robinson Crusoe çok geçmiş olsun. Fotoğrafları görünce çok ciddi bir badire atlatmışsınız, belli. Umarım hızlı iyileşir, tekrar pedallamaya başlarsınız.
Belediyeler Köpeklerle ilgili genelde yerleşim birimleri içinde şikayetler sonucu "sokak köpeklerine" müdahale ediyorlar. Dün ufak bir fil yavrusu büyüklüğünde kangala benzer bir köpeğin yanından aşırı kontrollü bir şekilde geçmek durumunda kaldım. Sadece ikimiz vardık. Göz göze geldik. Tasmalı ve belli ki sahipliydi, ama sokaktaydı. Aslında köpekleri kendi sahip oldukları evleri/bahçeleri/arazileri dışında kamusal alanlara tek başına salamamalı insanlar; köpek beslemenin en temel kuralı bu olmalı ve sıkıca da takip edilmeli. Yoksa sokak köpeklerini barınaklarda misafir etseniz de bu sorun bence çözülmez.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Özel güvenlik ise oradaki şahıslar, Valiliğe bağlılar hepsi. Ayrıca emniyette özel güvenlik şb md var orayada gidebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@İsmetCanpolat teşekkürler. Dedikleriniz zaten yapılıyor ve yeterli olmuyor. Kontrol çoktan kaybedilmiş, kendi haline bırakılmış şu aşamada. Belediyeden henüz beyaz masaya bıraktığım çağrıyla ilgili işlem yapıldığına dair bilgi bile gelmedi.

@hmustak teşekkürler. Son gördüğüm doktor da ucuz atlatmışsın dedi, o da bisikletçi çıktı, biraz lafladık hatta :) Ben saldırıyı ortaya karışık şekilde aldım, çitlerin arkasından çıkan köpeklere yolun kenarındakiler katıldı. Birini atlattım derken yolun ilerisinden çapraz koşan birkaç tane daha katılıyor. Pusuya düşmüş gibi oldu, hiç beklemezken kendimi bir anda sürünün arasında bisiklet sürmeye çalışırken buldum. Umarım kimse benzer bir senaryo yaşamaz çünkü çaresizlik sonrası, o noktadan sonra işler sizin kontrolünüzden çıkıyor.

@Cmlky teşekkürler. Ben oradaki güvenlik görevlisine kızdığım için olayı eksik/yanlış anlattım sanırım. Belki de açtığım mahkemeyi de kendimi ifade edemediğim için kaybedeceğim, onca masraf/uğraş boşa gidecek. Çünkü beyaz masa da sanki tüm köpekler çitle çevrili bölgeden geliyor gibi not almış, ben ne kadar yol kenarındaki başka bir sürü de birleşip saldırdı desem de onu yazmamışlar. Hastane derseniz sadece dizimdeki yaraları yazmış. Kolumdaki ve asıl ciddi olan ayağımdaki yaralarla ilgili bir ifade yok. Neyse, aynı gün sürüşe devam ettim. Ve son ana kadar fark etmediğim bir anda ayaklanan başka bir sürünün daha saldırsına uğradım. O sürü muhtemelen yavrularını da saldırı için eğitiyordu, bayağı uzattılar, yaralı bacakla birkaç km tempolu sürmek zorunda kaldım. Az ileride bu sefer elektroşok cihazını elime almıştım, bir grup daha vardı onları savuşturdum. Ve sayısız sürünün yanından bisikletten inerek yürüye yürüye geçtim, yoksa muhtemelen onlar da saldıracaktı. Yani bu iş oradaki 2 cahil cühela güvenlikçiyi cezalandırarak falan çözülebilecek bir mesele değil. Yaz boyu onlarca, belki yüzlerce saldırı aldım, bu sefer kazayla sonuçlandı. Sürüş yaptığım arkadaşlarla ıstırılırsak sorun yok ama düşürürlerse kötü olur vs. konuşuyorduk kendi aramızda zaten aylardır. Yani bu iş başımıza gelecek kesin de, ne zaman o belli değil sadece. Bu iş devlet eliyle kökünden çözülmediği sürece bugün ben, yarın başkası aynı şeyler tekrar tekrar yaşanmaya devam edecek.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: hmustak
Köpek saldırısına uğrayan herkese geçmiş olsun.

Sanırım forumdaki en güncel köpek konusu bu. Bu yüzden daha çok kişiye ulaşması için köpeklerle karşılaşınca ne yapılması gerektiğini özet geçtiğim bölümü 3:10'da dinleyebilirsiniz.

Geri