Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

@SeYaP teşekkürler.

@Nevfell ben belediyeye dava açacağım. Tanık olarak mı diyorsunuz güvenlikleri? Ben konuya yanlış yerden girdiğim için herkes yanlış anladı sanırım. 6-7 köpek çitlerin altından geçip saldırdı. Çitlerin dışında olan bir o kadarı da onlara katıldı. Yani oradaki 2 cahil bekçi suçlu gibi bir düşüncem yok, bu sokak hayvanlarına önlem almayan devlet/belediye asıl sorumlu.

İnternet'te açılmış örnek davaları inceledim, 2019 Kasım'da ısırılan birinin davası sonuçlanmış. Avukata vermeyi planlıyorum, uzarsa da en kötü avukat parası olur. Ama bu işin ucu birilerine dokunmalı. Yoksa aynen sürüp gidecek.

Scudo
@SeYaP teşekkürler.

@Nevfell ben belediyeye dava açacağım. Tanık olarak mı diyorsunuz güvenlikleri? Ben konuya yanlış yerden girdiğim için herkes yanlış anladı sanırım. 6-7 köpek çitlerin altından geçip saldırdı. Çitlerin dışında olan bir o kadarı da onlara katıldı. Yani oradaki 2 cahil bekçi suçlu gibi bir düşüncem yok, bu sokak hayvanlarına önlem almayan devlet/belediye asıl sorumlu.

İnternet'te açılmış örnek davaları inceledim, 2019 Kasım'da ısırılan birinin davası sonuçlanmış. Avukata vermeyi planlıyorum, uzarsa da en kötü avukat parası olur. Ama bu işin ucu birilerine dokunmalı. Yoksa aynen sürüp gidecek.
Zaman açısından söyledim bunu ne belediyenin eski kadrosu kalır ne o köpeklerin çıkış yaptığı yerdeki sorumsuzlar orda kalır... Sonuna kadar haklı olduğunuzu düşünüyorum ama.

Geçmiş olsun.
Unutmayın ki dünya nüfüsünün olması gerekenin 10 katı insan var olduğu söyleniyor.İnsan oğlu her konuda kendini en üstte görmeye devam ettiği sürece hiç bir şey değişmez.

Dostum köpek seni ısırmamış , yemeye çalışmış.. bir süre önce karşı firmanın alman kurdu durduk yere , zincirini koparıp gelip tototan kapmıştı..Ne acıdıdıydı!! çok geçmiş olsun..

Geçmiş olsun.
Unutmayın ki dünya nüfüsünün olması gerekenin 10 katı insan var olduğu söyleniyor.İnsan oğlu her konuda kendini en üstte görmeye devam ettiği sürece hiç bir şey değişmez.
"Olması gereken" değer kaçmış, nasıl hesaplanmış kaynak atabilir misiniz? İnsanoğlu olmadan köpeklerin hayatta kalamadığını, doğada köpek yaşamadığını, insan müdahalesi olmadan popülasyonlarının oluşamadığını da biliyorsunuz değil mi?

@Robinson Crusoe Tekrar geçmiş olsun, köpek saldırıları yüzünden otobanlarda, şehir içindeki kalabalık yollarda bisikleti sürülebiliyor ancak, sakin bir köy yoluna gidip kafa rahatlığıyla sürmek bizim için, şaka gibi ama, hayal. Tavsiyem MTB ya da Gravel alıp orman içlerinde sürmeniz. Ben öyle yapıyorum, köpek sorunu yok. Düşünün bu "doğal" canlıdan kaçmak için doğada sürüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@Kimbilirne teşekkürler. Neye göre kime göre? Bana göre de olması gerekenin yüzlerce katı sokak hayvanı var, bu konuda bir çalışma var mı? Medeni ülkelerle karşılaştırınca durumumuz nedir? Hatta yalan yok, medeni olmayan ülkelerde de bulundum böylesini görmedim şimdiye kadar.

@YucelDursun teşekkürler. Amaçları öldürmek olsa orada şansım yoktu, hayatta olmazdım şimdi muhtemelen. Neyse ki tahmin ediyorum bölgelerini savunuyorlardı, etkisiz hale getirince başımdan ayrıldılar. Size de geçmiş olsun.

@a.gul29 ben de Gravel aldım Türkiye’de her yerde gerekli diye. Sürekli düzgün yolda sürme şansı çok düşük. Bu seneyi biraz keşif gibi geçirdim, son geçtiğim rota da hoşuma gitmedi zaten. Şans işte, olacağı varmış bu sürüşte buldu kaza beni. Ama saatli bomba gibi, zaten bu sorundan dolayı ne kadar keyif alsam da içimde bir sıkıntıyla sürüyorum sürekli. Her an her yerde başımıza gelebilir.

@Robinson Crusoe Şok cihazı tavsiye ederim...Gidona monte ederseniz sessiz ortamda çoğu köpekte işe yarıyor...Dava konusunsa @Nevfell e katılıyorum...7 senelik bir dava sahibi olarak (devam ediyor) Türk adaletine inancım 0 (sıfır).

@HakanAydn her şey çok hızlı gelişti gerçekten. Ben de şok cihazıyla, bisikletten inerek vs. savuşturdum yüzlerce saldırıyı bugüne kadar. Bu sorun kökünden çözülmediği sürece günün birinde herkesin benzer durum yaşaması neredeyse kesin. Bu sefer benim tepki vermeme zaman kalmadı, şok cihazının şarjı biter, köpeği son ana kadar fark etmezsin, senaryolar saymakla bitmez...

Adalet konusuna katılıyorum. Gördüğüm yanlışları bildiğim her yere şikayet ettim. Yıllık izindeyim uğraşıyorum, normalde çalışma zamanı kafamı kaşıyacak zamanım yok. Son olarak bu dava ile sesimizi biraz olsun duyarlar mı derdim o. Dava açıp kazansam bile bu para birilerinin cebinden çıkmadığı sürece kimse umursamayacak, asıl sıkıntı orada.

Geçmiş olsun..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Köpek saldırısına uğramış bütün arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Konuyu okurken yanlış gördüğüm bazı şeyleri yazayım dedim;

Birincisi dünya nüfusunun fazla olduğu yalanı. Dünyada 40 milyar insanı bile rahatlıkla besleyecek kaynaklar olduğu hesaplanmıştı. Kaynağını hatırlamıyorum. Peki neden dünya nüfusu fazla diye medyada sürekli algı oluşturuluyor diye sorabilirsiniz. Muhtemelen güç sahibi insanlar yönetmesi kolay olsun istiyorlar. Tabi birde kaynakların bölüşülmesi olayı var.

İkincisi neandarteller hakkında. Tarihi kayıtlar bu insanların bizden daha zeki ve humanist olduğunu gösteriyor. Daha medenilerdi yani. Hatta humanist oldukları için yani savaşmaktan hoşlanmadıkları için nesillerinin devam edemediği düşünülüyor.

Üçüncüsü de sokak köpeklerinin nüfus kontrolu hakkında. Sokak köpeklerini uyutarak veya zehirleyerek nüfus kontrolü yapmayı doğru bulmuyorum. Yapılması gereken kısırlaştırmak. Çok daha pahalı ve sonuç alması uzun süren bir yol ama insani olarak doğru olan bu bence. Sokak hayvanı da olsa (insan öldüren veya öldürme ihtimali olanlar hariç) hayvanların yaşam hakkını ellerinden almayı pek doğru bulmadım.

• Beğen
Tepkiler: caucAsian ve ag249
Erkeksi Bayanın Kadınsı Annesi Buse abi.jpg

• Hahaha
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Geçmiş olsun.
O zaman bi zahmet bu düşünceye inanan insanlar kuzey kutbuna yerleşerek ölümü beklesin, belki de aç bi kutup ayısı gelir karnını doyurur, nerden bakarsanız kazançlı.

Köpek saldırısına uğramış bütün arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Konuyu okurken yanlış gördüğüm bazı şeyleri yazayım dedim;

Birincisi dünya nüfusunun fazla olduğu yalanı. Dünyada 40 milyar insanı bile rahatlıkla besleyecek kaynaklar olduğu hesaplanmıştı. Kaynağını hatırlamıyorum. Peki neden dünya nüfusu fazla diye medyada sürekli algı oluşturuluyor diye sorabilirsiniz. Muhtemelen güç sahibi insanlar yönetmesi kolay olsun istiyorlar. Tabi birde kaynakların bölüşülmesi olayı var.

İkincisi neandarteller hakkında. Tarihi kayıtlar bu insanların bizden daha zeki ve humanist olduğunu gösteriyor. Daha medenilerdi yani. Hatta humanist oldukları için yani savaşmaktan hoşlanmadıkları için nesillerinin devam edemediği düşünülüyor.

Üçüncüsü de sokak köpeklerinin nüfus kontrolu hakkında. Sokak köpeklerini uyutarak veya zehirleyerek nüfus kontrolü yapmayı doğru bulmuyorum. Yapılması gereken kısırlaştırmak. Çok daha pahalı ve sonuç alması uzun süren bir yol ama insani olarak doğru olan bu bence. Sokak hayvanı da olsa (insan öldüren veya öldürme ihtimali olanlar hariç) hayvanların yaşam hakkını ellerinden almayı pek doğru bulmadım.

Bill Gates gibi büyük abiler 7milyar'ı kafalarında sınır koymuşlar. Fazlası olmamalı diyor, yalnızda değil . Gerçekte olan , nüfus arttıkça hayvan ve bitkinin azalması. Bence en büyük sorun, iki bacaklı hayvanların nüfusunun, 4 bacaklı olanlardan fazla olduğu zaman olacak..

Beykoz ve yakınlarında bisiklet ve motor sürmek zor anlaşılan. Geçmiş olsun

@Kuzbass , @Baybora teşekkürler.

@a.latif öncelikle teşekkürler. Neandertaller’den de bu vesileyle özür dilemiş olalım, bu karşılaştığım orkların onlarla aynı sınıfta olmadığı aşikar. Tek ortak yanları bunların da kötü bir niyeti yok aslına bakarsan, savaş falan istemiyorlar, onların da eğlencesi bu işte.

Şu anda toplanan hayvanlar kısırlaştırılıp geri salınıyor zaten. Einstein’in sözlerine katılıyorum “aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir”. Zeki insanları seviyorum.

Bugün kuduz aşısı vurundum her ihtimale karşı. Sadece belirlenmiş devlet hastanelerinde vuruluyor, özel hastanelerde yok, nedenini bilmiyorum. İstinye Devlet Hastanesi'nde sistem gitti dediler, acil bölümü 3 saat hastalara bakmadı 😂 Bakın emekli gün sayımı öğrenemedim, su faturamı yatıramadım gibi bir şey değil: Hastanenin en kritik bölümünü kapattı adamlar sistem gitti diye. Şansa yaşıyoruz gerçekten bu ülkede.

Acilde alınan ücretle ilgili SGK'ya şikayet ilettim. Eğer 24 saat içerisinde ölecek bir durum yoksa normaldir, alabilirler dediler. İnternette araştırdığımda daha farklı yazıyordu ama devletin en yetkili kurumundan böyle bir bilgi alınca üstelemedim.

Avukat bir arkadaşla iletişime geçtim konuyla ilgili. Kendi alanı değilmiş ama bu konuda yardımcı olabilecek bir meslektaşıyla beni görüştüreceğini söyledi.

Durumlar bu şekilde.

Son düzenleme:
@Robinson Crusoe
Çok geçmiş olsun. 5 gün önce sokak köpekleri beni de düşürdü. Refüje toprağın üzerine düşünce bacakta 2-3 sıyrıkla atlattım. Sokak köpekleri birçok şehirde büyük bir sorun teşkil ediyor. Sadece bisikletlilere değil yayalara da sorun yaşatıyor. Zaten o hayvansever geçinenlere de köpektapar deniyor. Bunlara rağmen sesimizi daha çok duyurmak zorundayız ki çok zannetmesem de gereken yapılabilsin.

@Robinson Crusoe çok geçmiş olsun dostum, Allah daha beterinden saklasın. Beddua etmek doğru değil fakat kim sizinle bu durum karşısında en ufak bir küçümseme alay gördü ise gönüllerine göre aynı muameleyi görsünler. Tez zamanda iyileşirsiniz inşallah ve bir daha başınıza böyle bir iş gelmez. Köpeklere kesin çözüm bulmak zor ama aliexpressten şöyle bir ürün buldum naçizane araştırıp youtube yorumlar vb. etkili olduğuna kanaat getirerek sipariş verdim, ama tabii ki kesin değil. Sağlığınıza tez zamanda kavuşmanız ve bir daha böyle bir olayı yaşamamanız temennisi ile geçmiş olsun....
(link)

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun.

Ben de koşarken bir köpek tarafından ısırılmıştım. Fakat gerçekten hayvana da suç bulamıyorum zira rüzgar var diye deniz kenarından çıkıp daha karanlık olan bir üst sokaktan koşuyordum ve hayvanı son anda farkettim. O da sabahın köründe tepesinden atlayan birini görünce korkup hamle yaptı. Sonra birbirimize uzaktan baktık. Ben uzaktan parmağımı sallayıp "gitme ulan bir yere" diye onu tehdit ederken o mahsun ve mahcup kafasını büktü.

Sonrasında kuduz aşısını sadece devlet hastanesi yaptığı için devlet hastanesinde 5 saat sıra bekleyip, kafasını kaldırıp yüzüme bile bakamayan doktorun 1 dk içinde doldurdugu evrakla aşı oldum. ki yeminle söylüyorum bırakın kızmayı genç doktor arkadaşın kimlerle ve nelerle muhatap olduğunu görünce gerçekten üzüldüm.

Sonrasında 5 aşı. Fakat ilginçtir ki cumhuriyetimiz vatandaşına bu rahatlığı da sağlamış ve son 15 senede bunun bozulmamış olmasina ve benden 5 kuruş talep edilmemiş olmasına sevindim ve bunu takdir ettim. Zira burada aşı olmaya gitmezseniz polis sizi zorla götürürken irlandada 180 pound alıyorlar.

Köpekler tek başlarına olunca bana ne bisiklette ne de koşarken hiç ciddi bir sıkıntı yaratmadı. Fakat hayvansever bir ablamız yasadigim yerde bunları sabah beslerken hepsi bir araya gelip sürü oluyor ve işte o zaman tehlikeli oluyorlar.

@Robinson Crusoe Geçmiş olsun, herhangi bi morarma falan olursa çatlak ihtimaline karşı ortopediye başvurun, morarma hemen olmaz, 48 saat geçmeden bişeyim yok demeyin.

Ayak başparmağı bir miktar şişti gibi. Yarın resmi tatil olduğu için bir yer bulamam ama cuma günü ortopediye gidip film çektireceğim. Sağlıkçı mısınız yoksa çok mu başınıza geldi, benim ayağı benden iyi biliyorsunuz 😂

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Kuzbass , @Baybora teşekkürler.

@a.latif
Acilde alınan ücretle ilgili SGK'ya şikayet ilettim. Eğer 24 saat içerisinde ölecek bir durum yoksa normaldir, alabilirler dediler. İnternette araştırdığımda daha farklı yazıyordu ama devletin en yetkili kurumundan böyle bir bilgi alınca üstelemedim.

Özel hastane acilleri trafik kazası gibi durumlarda ücretsizdi sanırım. Biraz hile hurda karıştırıp bedavaya getirebilirdiniz belki 😄

Geri