Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Scudo
Çok geçmiş olsun Kırsal alanlara terkedilen bu hayvanların bana göre kurt sürüsünden bir farkı yok zamanla sürü psikolojisine hakim olup İnsanlara yada çevrelerindeki yabancilara zarar veriyorlar uyutsunlar arkadaş yada baksın herkes çomarına bizde hayvan severiz de bu kadarda başı boşluk olmaz ki

@Robinson Crusoe Çok uç bir örnek vericeğim belkide tepki çekeceğim ama yinede yazıyorum.Yurdum insanı bazen köpekleri zehirliyor suçları günahları yok sürü halinde gezince ne yapacakları belli olmuyor.Türkiyedeki adalet ve bürokrasinin durmunu göze alınca köpeğin saldırısından müzdarip olanların köpeği zehirlemiş olma ihtimali çok yüksek.Bürokrasinin ilerlemeyişi ,köpek sahiplerinin sorumsuzluğu derken belkide mağdur olanlar hırslarını köpeklerden çıkartıyordur.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Robinson Crusoe geçmiş olsun üzülmemek elde değil, bu tür olayları okumak beni ister istemez karşımdakinin yerine koymaya itiyor. Umarım böyle bir durumla karşılaşmayız fakat olursa da sanırım durup üstlerine doğru bağrışmak doğru olabilir diye düşünüyorum, siz düşünce kaçmışlar...
Histerik olarak güdüsel bir şekilde "gidene" "kaçan" gözüyle baktıklarını düşünüyorum. Tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@HakanAydn benimki sadece bir teori.Kanıtlı değil ama yüzde %85 eminim.

@TheLastMohican Dostum "köpek ısırdı" başlığında köpekleri kimin zehirlediğine dair teorini yazıyorsun...Sence de çok alakasız değil mi? Köpekleri hasbel kader herkes seviyor, ama bu onların sebebiyet verdiği yaralanma, ısırılma, parçalanma vakalarını sempatikleştirmiyor..Köpekleri sevelim tarzı tonla başlık var, bu başlık "köpekler tarafından saldırılma, ısırılma" vehametini yaşamış şanssız! binicilerin paylaşımları için...

@Oxsy umarım sizin ya da yakınlarınızın başınıza benzer bir olay geldiğinde ben de çeşitli laf sokmalarla geçmiş olsun dileklerimi iletirim :harika:

@ErzincanLee Teşekkürler, %100 katılıyorum.

@TheLastMohican hayır hayvanları zehirlemeyi düşünmüyorum. Başka bir alanda işim var, onu yapmaya devam edeceğim. Tüm hayatı etkileyen bu tip sorunların -her ne kadar artık varlığına inanmasak da- devlet eliyle çözülmesi taraftarıyım.

@MrCheek Teşekkürler, bu yaz sürüşlerde uğradığım muhtemelen 100’e yakın saldırıyı çeşitli şekillerde savuşturdum. Bu tip sorunlar kökünden çözülmediği sürece ne yaparsanız yapın hiç aklınıza gelmeyen bir senaryonun ortasında buluyorsunuz kendinizi. Bugün bile toplamda yüzlerce tekil, 30 kadar sayıları 5+ olan köpek sürüsüne denk geldim, dört ya da beşinde saldırı aldım, birçoğunda önceden önlem aldığım için saldırı olacak noktaya gelmedik, birinde bu oldu işte.

Son düzenleme:
@Robinson Crusoe çok çok geçmiş olsun. Hem yaraların çabuk iyileşmesi hem de iz kalmaması için sarı kantaron yağına devam ederseniz faydasını görürsünüz. Maalesef şimdilik elimizden tavsiye ve temenniden başka bir şey gelmiyor 😏

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Hayvanları çok seven ve elimden geldiğince beslemeye çalışan biri olarak, köpek gibi güçlü bir hayvanın başı boş yaşamasını anlaşılmaz bir durum olarak görüyorum. Şehir içindeki köpekler insanlara alışık olduğundan genellikle saldırgan olmuyor ama kırsaldakiler doğadaki kurt kardeşleri gibi sürüleşiyor, hatta onlardan daha bile bölgeci oluyor. Bir çok yerde kurtlarla da çiftleşiyorlar. Başı boş köpek nüfusunun kontrol altına alınmasından başka bir çözüm bulunabilir mi, maalesef sanmıyorum.

@Robinson Crusoe hocam çok geçmiş olsun . Bu köpek meselesi artık oldu memleket meselesi. Çözülmesi şart , ne gerekiyorsa artık.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Kerimm teşekkürler. Şöyle araştırınca tam ihtiyacım olan şey gibi sarı kantaron yağı. Arifoğlu marka var gibi, ya da aktara sorarım yarına. Şansa bu kaza yıllık izne denk geldi ama bir an önce iyileşip işe dönmem lazım.

@Mansouki teşekkürler.

@beermug yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Göktürk’ü bilen bilir, her yeri köpek kaplıdır. Şöyle tarif edeyim, pansuman için gittiğim hastanenin ve ilaç almak için gittiğim eczanenin kapısının önünde köpekler yatıyordu, yanlarından geçmek zorunda kaldım :) Uyutulmalı derken zararsız olanlar bir şekilde ayrılabilir mi diye düşündüm öyle tatlı tatlı yatanları gördükçe. Çok zor durum gerçekten, sonuçta hayvan bunlar ve içgüdüleriyle hareket ediyorlar. Şurada masum masum yatan köpeğin bir anda saldırmayacağının garantisi yok.

@TatanQa_tr teşekkürler. Katılıyorum ama muhtemelen memleketteki diğer meseleler gibi böyle gelmiş böyle gidecek...

• Beğen
bu işin sonu nereye varacak kaç can daha bu başıboş köpekler yüzünden gidecek

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
Bu saldırıyla ilgili belediyeye maddi ve manevi tazminat davası açmaya karar verdim.

Bilgisi/deneyimi olan ya da forumda avukat olan arkadaş varsa yönlendirirlerse sevinirim.

@Nevfell tahmin ediyorum ama ben bir şey yapmadım, sen yapmadın, kimse yapmadı. Sonunda bu iş böyle sürüp gidecek. Belki bu davalar artarsa bir farkındalık olur.

Benimki bir umut...
Mahkeme kesin madurun tarafına hüküm veriyor ama benim iş davası bile 3.5 sene sürdü o yüzden 8 sene sonra o güvenlikler orda kalmaz bile.

Çok geçmiş olsun umarım biraz önce iyileşirsiniz.

• Beğen
Geri