Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Bu köpek savarlardan edinmek yeterli değil midir? Çalıştığım yerde sahiplerinin başıboş bıraktığı çok pitbulla denk geliyorum. Uzaktan sevimli gözüküyorlar; ama yakından bu cinsle bir temas kurmak istemiyorum tabi ki. Köpek savarlar pitbullda da işe yarar mı? Malum gözleri pek bi kara.

Scudo
Bir köpek yüzünden keşke ısırsaydı da diyebilecek bir kaza yaptım iki gün önce. Normalde köpekler, daha doğru bu zamana kadar ki tüm deneyimlerime istinaden önde de olsa yandan hamle yaparlar kovalarken. Kayda göre 41 km/s hızla giderken bir hırıltı duydum, duymamla köpeğe çarpıp taklalar atmam bir oldu. Sanırım bu köpek arkadaş yolun kenarından beni kovalamak isterken bir planlama hatası yaptı veya patileri kaydı girdi önüme. Neyse ki durumu benden iyi. Çanağın birinde morluk diğerinde kocaman asfalt yanığı, parçalanmış sevdiğim taytım.

Demem o ki size doğru atak yapan köpeklerin bisikletin önüne atlama riski olduğunu da bilin. Hayvan sonuçta.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@Ziya On Road geçenki videodan sonra nazar değmiştir...göz vardır...😁

• Beğen
Tepkiler: PuncherZ
@Punctum aynen abi köpeği ben ısırsa idim bayağı haber olabilirdi :) bu gün aşı pilanlaması için hastahaneye gittim antikor iğnesi diye bir iğne yaptılar kalça dan 2 tarafa da acı oalrak bayağı başarılıydı :D
@Mad Buddha evet hedef benmişim demek ki :)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bu köpek savarlardan edinmek yeterli değil midir? Çalıştığım yerde sahiplerinin başıboş bıraktığı çok pitbulla denk geliyorum. Uzaktan sevimli gözüküyorlar; ama yakından bu cinsle bir temas kurmak istemiyorum tabi ki. Köpek savarlar pitbullda da işe yarar mı? Malum gözleri pek bi kara.
Benim koşucu arkadaşım aldı geçenlerde. Normal insan kulağı sesi duymuyor ama köpekler baya rahatsız oluyor. İstersen marka model öğrenebilirim.
@Punctum aynen abi köpeği ben ısırsa idim bayağı haber olabilirdi :) bu gün aşı pilanlaması için hastahaneye gittim antikor iğnesi diye bir iğne yaptılar kalça dan 2 tarafa da acı oalrak bayağı başarılıydı :D
@Mad Buddha evet hedef benmişim demek ki :)
Bağırsaydın şöyle kollarını açıp "Hedef ben miyim Tayfun" diye. 🤣

"Bu köpek savarlardan edinmek yeterli değil midir?"

Her zaman değil maalesef...

Piyasada bu işi hakkıyla yapan "Dazer II" marka ABD yapımı bir ürün kullanmama rağmen, kendimi yine de güvende hissedemiyorum. Bu tür ultrasonic ses tabanına dayanan cihazlar her tür köpekte etkili olmayabiliyor. Kimisinin duyu eşiği daha yüksek, kimi sağır vs. olabiliyor. Özellikle pitbull cinsi özel yetiştirilmiş hayvanlara karşı nasıl etki eder pek emin değilim. Bu tür cinslerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışmak en güvenli yol sanırım.

Bir de bu hayvanların yetiştirilmesi, alınıp/satılması, beslenmesi, vs. kanun ile yasaklanmış olmasına rağmen nasıl oluyor da her yerde karşılaşıyoruz halen anlamış değilim. O da ayrı ironi...

@ÇaNakkaLeRuHu gemiş olsun size de öncelikle... lakin herkes sizin kadar soğukkanlı ve cesur olmayabilir örneğin ben:)... o manzara karşısında ne yapardım hiçbir fikrim yok ama badelenme/ısırılma olasılığı yüksek bir risk sahasına asla girmem.... böyle bir olayın başıma bir kere gelmesi kafi canımdan daha değerli değil ya bisiklet sürmek...

@Punctum
Pitbullda işe yarayacağına pek ihtimal vermiyorum ben de. Yine de sürüşler için dazer gibi cihazları yanımızda taşımakta yarar var. En kısa zamanda bir tane edineyim en iyisi.

@Punctum
Pitbullda işe yarayacağına pek ihtimal vermiyorum ben de. Yine de sürüşler için dazer gibi cihazları yanımızda taşımakta yarar var. En kısa zamanda bir tane edineyim en iyisi.
Bence yarar. Önemli olan sağır bir köpeğe denk gelmemek. 😉

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: CNC ve wuuduu
"hey köpek, sesim geliyor muu !?.." duyuyorsa bas düğmeye.. allah ne verdiyse acıma...
Ürünle ilgili yorumları okudum, genelde aynı köpek grubu üzerinde uygulandıkça etkisini kaybettiğinden bahsedilmiş. Farklı köpeklerde de 10 undan 6-7 si etkileniyor gibi bir oran var, pil azaldıkça bu oranda azalıyormuş haliyle..

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve wuuduu
Dazerın fiyatı yüksek ve zamanla etkisizleştiğini söyleyenler var. Burda uzun süre kullanıp cihazdan hala aynı etkiyi alan var mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: wuuduu
Sokak hayvanlarının çoğalmasındaki en önemli neden bizim yaptığımız israf. Bugün tam eve girecektim. Arkamda cıyk diye bir düşme sesi. Baktım bir karga fareyi yere atmış. Oturdum izlemeye başladım. Apartmanın pencereşerinin önünde iki kedi var biri uzaktan baktı, diğeri ölü farenin yanına gitti, kokladı sonra uzaklaştı. Bu ne demek, şu demek:Doğasında fare avlamak ve yaratanın düzeni içerisinde fare nüfusunu kontrol eden bir unsur olan kedinin doğasını bozmuşuz ki, fare yemesini geçtim yaklaşmaya tenezzül etmiyor.Asıl demek istediğim şu ne zaman ki israfı bırakırız o zaman ki hayvanlar aşırı miktarda besin olmadığından aşırı çoğalmayı kesecek ve devamında hayvan nüfusu makul ve insanların memnun olacağı seviyey düşecektir.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@BookFox Hocam Allah aşkına bari "Köpek ısırdı" başlığını biz günahkâr kulların hadsizliğine, metafizik konulara filan bağlamayalım. "Zina yaptık deprem oldu, israf ettik köpek azdı..." Bu irrasyonellik hakikaten can sıkıcı boyuta geldi Türkiye'de.

@BookFox Hocam Allah aşkına bari "Köpek ısırdı" başlığını biz günahkâr kulların hadsizliğine, metafizik konulara filan bağlamayalım. "Zina yaptık deprem oldu, israf ettik köpek azdı..." Bu irrasyonellik hakikaten can sıkıcı boyuta geldi Türkiye'de.
beterin beteri var diye boşuna dememişler . öyle kafalar var ki memlekette pırıl pırıl maşallah . Allah(cc) nazarlardan saklasın inşallah.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün 'Biz İzmir 'iz' projesi kapsamında verdiği seminerde, Hayvan ve çevre konularına duyarlı olanların terörist olmaya yatkın olduğu belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanları kapsayan “Biz İzmir'iz” projesi adı altında seminerler vermeye devam ediyor. 2017 yılında İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın desteği ile hayata geçirilen ve daha güvenli bir kent yaratmak için belediyelerde ve çeşitli kurumlarda görev yapan çalışanlara eğitim verileceği iddia edilen projede 'eğitim' adı altında anlatılanlar ise skandala imza attı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü bugün düzenlediği 'Güvenlik tedbirleri' konulu eğitim toplantısında, "Örgütler nasıl üye topluyor?" başlığı altında hayvan ve çevre konularına duyarlı olanların terörist olmaya yatkın olduğunu ifade etti.

Bugün İzmir'deki bir kaymakamlıkta verilen seminerde 'terörist olmaya yatkın olanlar' ise şöyle sıralandı:

>>
Politikaya uzak, anarşiye yakın

>> Milliyetçilik yok, globalizm çok

>> Dine inanmayanlar çok ya da zayıf

>> Hayvan, insan, çevre konularına aşırı duyarlı

>> Algıları çok açık, aktivist vs. olmak isterler

>> Sosyal medyada zaman geçiriyorlar

(link)

Duyarlılık (Bilişsel, Duyuşsal, Estetik, Politik v.b.) en yoğun ve uçlarda yaşandığında iki önemli risk vardır kişileri bekleyen:
- Akıl ve Ruh Sağlığının Bozulması
- Kendi benliğini büyük bir ideale adama (İnanç - Politika - Terör v.b.)
Bu durumu bir uzman vurguladığında vereceği örnekler çoğumuzu ikna edecektir.
Emniyet Müdürlüğünün potansiyel olarak gösterdiği örnekleri ciddiye alınız.
Bilgi bazen kafa karıştırsa da gerçekler istatistik bilimiyle örtüşüyor...

@Ronin45
öyle kafalar var ki memlekette pırıl pırıl maşallah
Siz bunu deyince kızımın bu aralar diline doladığı bir laf geldi aklıma "bu adamların kafası benim geleceğimden daha parlak"...gülermisin, ağlarmısın...son günlerde intihar edenler hakkında neler düşünülüyor acaba...bir madde daha ekleselermiş, "intihara meyillidirler"

Biz de köpek saldırısında kaza yapanlar kervanına katıldık.

Başka yoldan gitsem diye düşündüm ama eninde sonunda bu yoldan geçmem gerekecek diye devam ettim, belki bilmediğim daha güvenli bir yol vardır. 5 km mesafede sayabildiğim 9 saldırı noktası var. İlk ikisini atlattıktan sonra üçüncüsünde biraz daha güvenle ilerlemeye devam ettim. Çünkü oradaki köpekler demir çitlerin arkasındalar, havlasalar da çiti aşıp gelemiyorlar. Muhtemelen güvenlik görevlisi kapının birini bir noktada biraz kaldırdı, çünkü geçebilecekleri bir boşluk yoktu önceden. Birden boşluktan köpeklerin geçtiğini gördüm, biraz geride kalmışlardı hızlandım basıp gideyim yoluma diye. Derken yolun sağından solundan başka köpekler atak yapmaya başladı, bir anda 10-15 köpeğin arasında kaldım. Fren yapıp durayım diye hamle yaptığım sırada muhtemelen arka tekere ya da pedala atak yapanlardan biri dengemi bozdu, kendimi yerde buldum. Tahmin ediyorum bu sayede ıstırılmaktan kurtuldum, ben düşünce çekip gittiler. Isırıldıysam da fark etmedim, her şey çok hızlı oldu bitti. Bugün gidip kuduz aşısı olacağım her ihtimale karşı.

Oradaki güvenlikçilere çıkıştım, madem bu köpekleri buraları korusun diye besliyorsunuz, bağlayın kapının önünden geçenlere saldıramasınlar diye. Köpekler bizim değil diyorlar kahkahaları geçtikten sonra. Ortadoğu'da bu neandertallerle yaşamaktan bir kez daha tiksindim bunları görünce. İstanbul Belediyesi Beyaz Masa'ya şikayette bulundum şimdi bunlarla ilgili, eğer belediye görevlisiyse umarım en azından biraz da olsa kafaları ağrır. Sonra gidip nereye bağlı olduklarını öğreneceğim, şirketlerine şikayet edeceğim özel güvenlikse de. Bu köpekler bunların komutlarını dinliyorlar, millete saldırtıp eğleniyorlar.

153'ü aradım, bayağı menü dinledikten sonra veteriner bölümüne bağlandım. Yanımda İETT durağı vardı, onun ismini söyleyip konuyla ilgili bilgi verdim. Hangi mahalle, hangi sokak, tam konum istiyorlar. Tahmini söyledim ama yanlış konum bilgisi deyip işlem yapmayabilirler. Zaten köpeklerden bazılarında küpe vardı, tahminim bunlar aşılı diye alıp götürmezler bile.

Yakınlarda Acıbadem vardı, burada bir şey yapamayız Maslak Acıbadem'e git dediler. Yolun karşısında Mono Tıp Merkezi diye bir yer vardı, oranın Acil bölümüne gittim. Önce kayıt yaptırman lazım deyip 150 lira aldılar. O anda bir an önce bir doktor görmem gerektiğini düşündüğüm için üzerinde durmadım ama acilde yapılan müdahalelerin ücretsiz olması gerekmiyor mu? Neyse, pansuman yaptı hemşire, doktor diye masada oturan kişi gelip bakmadı bile zaten. Köpek saldırısını anlatınca öyle şakalar komiklikler falan yaptı. Ağrı kesici, antibiyotik ilaç ve merhem verdiler. Tetanoz aşısı yaptılar.

20201027_163218.jpg

20201027_160827.jpg

20201027_160824.jpg

20201027_160819.jpg

Bisiklette ufak çiziklerle atlattık. Ayakkabı gitti, tabi içinde ayak da gitti :mad:
20201027_160932.jpg

20201027_160832.jpg

20201027_174836.jpg

Bu işin çivisi çoktan çıkmış, yaptığım 40 km kadar sürüşte 4-5 farklı grubun saldırısına uğradım, yüzlerce başıboş köpek gördüm. Yaptığım şeye sürüş demeye 40 şahit ister, 500 metre sür, bisikletten in, 200-300 metre elinde götür bisikleti köpeklerin olduğu bölgeden geçene kadar, tekrar 500 metre sürüş.

Sahipsiz olan tüm hayvanların toplanıp uyutulması lazım, medeni ülkelerdeki gibi. Sahipli olanlara da kimlik kartı verilmeli, her hareketinden sahibi sorumlu tutulmalı, sonuçlarına katlanmalı. Burada hayvansever geçinenlerle yeni bir tartışma yaratmak için yazmıyorum, çünkü bu işin muhatabı onlar değil. Bu ülkede insanlar istemediği halde neler yapılıyor. Şu anki çözümü belli sorun sadece belediyeler, siyasetçiler umursamadığı için devam ediyor.

Son düzenleme:
Geri