Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Scudo
@Çağdaş78 gerçekten fikrim yok. Keşke burada arkadaşların yazdığı gibi yavaş çekimde olsa her şey, biz de film sahnesi gibi önlemimizi alsak, pamuk şeker falan yesek. Fikir vermesi açısından sola doğru düştüm, bisiklet de üzerime düştü. Belki bir kısmı çakıllı yoldan bir kısmı bisikletin parçalarından hasardır. Sen deyince işkillendim ama, bisiklete hakimdim fren yapmaya başladığımda, belkide sol ayağımdan ısırıldım farkında olmadan öyle düştüm. Ayaktaki yara harbiden mantıklı bir yara değil. Belki yere düşünce ısırdılar, yarın gidip bir de kuduz aşısı vurunayım.

@emreyim34, çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Biz de köpek saldırısında kaza yapanlar kervanına katıldık.

Başka yoldan gitsem diye düşündüm ama eninde sonunda bu yoldan geçmem gerekecek diye devam ettim, belki bilmediğim daha güvenli bir yol vardır. 5 km mesafede sayabildiğim 9 saldırı noktası var. İlk ikisini atlattıktan sonra üçüncüsünde biraz daha güvenle ilerlemeye devam ettim. Çünkü oradaki köpekler demir çitlerin arkasındalar, havlasalar da çiti aşıp gelemiyorlar. Muhtemelen güvenlik görevlisi kapının birini bir noktada biraz kaldırdı, çünkü geçebilecekleri bir boşluk yoktu önceden. Birden boşluktan köpeklerin geçtiğini gördüm, biraz geride kalmışlardı hızlandım basıp gideyim yoluma diye. Derken yolun sağından solundan başka köpekler atak yapmaya başladı, bir anda 10-15 köpeğin arasında kaldım. Fren yapıp durayım diye hamle yaptığım sırada muhtemelen arka tekere atak yapanlardan biri dengemi bozdu, kendimi yerde buldum. Tahmin ediyorum bu sayede ıstırılmaktan kurtuldum, ben düşünce çekip gittiler.

Oradaki güvenlikçilere çıkıştım, madem bu köpekleri buraları korusun diye besliyorsunuz, bağlayın kapının önünden geçenlere saldıramasınlar diye. Köpekler bizim değil diyorlar kahkahaları geçtikten sonra. Ortadoğu'da bu neandertallerle yaşamaktan bir kez daha tiksindim bunları görünce. İstanbul Belediyesi Beyaz Masa'ya şikayette bulundum şimdi bunlarla ilgili, eğer belediye görevlisiyse umarım en azından biraz da olsa kafaları ağrır. Sonra gidip nereye bağlı olduklarını öğreneceğim, şirketlerine şikayet edeceğim özel güvenlikse de. Bu köpekler bunların komutlarını dinliyorlar, millete saldırtıp eğleniyorlar.

153'ü aradım, bayağı menü dinledikten sonra veteriner bölümüne bağlandım. Yanımda İETT durağı vardı, onun ismini söyleyip konuyla ilgili bilgi verdim. Hangi mahalle, hangi sokak, tam konum istiyorlar. Tahmini söyledim ama yanlış konum bilgisi deyip işlem yapmayabilirler. Zaten köpeklerden bazılarında küpe vardı, tahminim bunlar aşılı diye alıp götürmezler bile.

Yakınlarda Acıbadem vardı, burada bir şey yapamayız Maslak Acıbadem'e git dediler. Yolun karşısında Mono Tıp Merkezi diye bir yer vardı, oranın Acil bölümüne gittim. Önce kayıt yaptırman lazım deyip 150 lira aldılar. O anda bir an önce bir doktor görmem gerektiğini düşündüğüm için üzerinde durmadım ama acilde yapılan müdahalelerin ücretsiz olması gerekmiyor mu? Neyse, pansuman yaptı hemşire, doktor diye masada oturan kişi gelip bakmadı bile zaten. Ağrı kesici antibiyotik ilaçlar verdiler. Tetanoz aşısı yaptılar.

245366 dosyayı görüntüle
245370 dosyayı görüntüle
245371 dosyayı görüntüle
245372 dosyayı görüntüle
Bisiklette ufak çiziklerle atlattık. Ayakkabı gitti, tabi içinde ayak da gitti :mad:
245368 dosyayı görüntüle
245375 dosyayı görüntüle
245369 dosyayı görüntüle

Bu işin çivisi çoktan çıkmış, yaptığım 40 km kadar sürüşte 4-5 farklı grubun saldırısına uğradım, yüzlerce başıboş köpek gördüm. Yaptığım şeye sürüş demeye 40 şahit ister, 500 metre sür, bisikletten in, 200-300 metre elinde götür bisikleti köpeklerin olduğu bölgeden geçene kadar, tekrar 500 metre sürüş.

Sahipsiz olan tüm hayvanların toplanıp uyutulması lazım, medeni ülkelerdeki gibi. Burada hayvansever geçinenlerle yeni bir tartışma yaratmak için yazmıyorum, çünkü bu işin muhatabı onlar değil. Bu ülkede insanlar istemediği halde neler yapılıyor. Şu anki çözümü belli sorun sadece belediyeler, siyasetçiler umursamadığı için devam ediyor.
Cok geçmis olsun

@Robinson Crusoe Hocam öncelikle geçmiş olsun, o köpekleri(gerçek köpekleri sana kışkırtan) patronlarına şikayet etsen patron yanına çağırıp beraber gülerler emin ol. Keşke ispatlayabilsen o zaman uğraşırsın. Diğer konu ise acile o halde gittiğin için senden ücret talep edemezler, şikayetçi ol geri al paranı.

@Robinson Crusoe Geçmiş olsun, herhangi bi morarma falan olursa çatlak ihtimaline karşı ortopediye başvurun, morarma hemen olmaz, 48 saat geçmeden bişeyim yok demeyin.

Bu iş bu başlıkta kalmasın, toplu halde dilekçe falan verelim İBB'ye, bişeyler yapalım bu köpeklere karşı, hayvan hakları diyenler de çok meraklıysa alsın sokaktaki saldırgan itleri evlerinde beslesinler.

@Robinson Crusoe çok geçmiş olsun, üzücü ve moral bozucu bir olay yaşamışsınız. Umarım kısa zamanda toparlar ve atlatırsınız bu durumu.

Arabadayken, ne zaman köpek görsem, bisiklet ile olsaydım senaryosunu aklima getirmekten sıkıldığım ve korktuğum bir anı yaşamışsınız. Tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun; benim de tek korkum köpekleri sevmeme rağmen bu tür saldırılar, dediğiniz gibi keyif almak için süreceğimiz yollar, köpek sağdan mı çıkar soldan mı çıkar diye yolu taramayla geçiyor. Allah beterinden korusun.

hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Ben yalnız çıktığım turlarda iki ayaklı köpeklerle olası bir kavga esnasında biber gazı kullanırım diye taşıyorum ama dört ayaklılar hakkında bilgi sahibi değilim. İnternette kimisi etkili diyor kimisi etkisiz. Bu tür durumlarda biber gazı köpeklerde etkili midir?

@Robinson Crusoe çok geçmiş olsun. İti itliğini yapmış kazaya sebebiyet vermiş Allah beterinden korusun. Oradaki görevini yapmayan sözde görevliler it sizede yapar birgün itliğini. Bir insan acil vaka olarak daha nasıl böyle bir acil duruma düşebilir? Fırsatçı özel sağlık kuruluşuna da yazıklar olsun.

Bugün benide sabah sabah nöbet çıkışı 3 defa indirdiler bisikletten. Kış geldikçe daha da hırçınlaşacak bu itler.

Köpekler bizim değil diyorlar kahkahaları geçtikten sonra. Ortadoğu'da bu neandertallerle yaşamaktan bir kez daha tiksindim bunları görünce.
Rezillik diz boyu..Bitmediler bitmeyecekler, muhtemelen biz biteceğiz, onlar bataklığa hakim olmaya devam edecekler..
Dostum çok üzüldüm, geçmiş olsun...🙁

@bonder76, @mariokaldato, @ghostt, @Bilgetd, @Superevo, @portakallimon, @Osmın hepinize çok teşekkürler.

@Kadir İLBAY size de geçmiş olsun. Bu ramak kalalar yaşanıyor yaşanıyor ama sonunda kaçınılmaz olan bir şekilde başımıza geliyor. Aman dikkat.

@mehmet.ali şu anda çok enerjim yok. Bugünlük elimden geleni yaptım, muhtemelen sağlık bakanlığına hastaneyi şikayet edip yatacağım. Yarına kalkınca yeni bir mücadeleye devam. Bugün onca şeyden sonra bir avukat tutsam, bu yaşadığım gibi irili ufaklı tüm konularda şikayetlerde bulunsam kaç para tutar ki diye düşünürken buldum kendimi, sonra da kendi halime güldüm öyle :) Boşuna dememişler coğrafya kederdir diye...

@firestone tavsiye için teşekkürler, dikkat ederim. Ama kendimi iyi hissediyorum gerçekten. Tepki gelmesin diye bir şey yazmadım ama biraz cahillik de yaptım aslında, önce eve dönüyordum, sonra başlarım deyip rotama devam ettim bitirdim hastaneye gitmeden önce. Haylazlık var yani biraz :koptum: Kendimi cadı filmlerindeki ilk taşı günahsız olan atsın deyip cadı yakanlar gibi hissediyorum 😂 Hallerine çok üzülüyorum sokakta kalan hayvanların ama gerçekten devlet eliyle çözülmesi lazım artık bu problemin.

Yazdıklarımdan sadece o kapalı alandan çıkan köpekler gibi anlaşılmış sanırım ama köpeklerin en az yarısı dışarıdandı, saldırı bitince onlar da ileride ağaçlıkların arasına döndüler. Birleşip saldırdılar öyle, bayağı taktik falan yapıyorlar öyle oynamaya gelir gibi bir halleri falan yok.

@_Madmexx _ dün aynı rotadan geçtim aslında arabayla, önden keşif yaptım. Ben saldırıyı Kemerburgaz Ormanı arkasındaki 5-6 gruptan biri gerçekleştirir diye hesaplayıp oraya konsantre olmuştum, hesap hatası oldu 😅

@Fota önceden insan/trafik olmayan yerler güvenli geliyordu, bundan sonra sadece trafikte sürmeye karar verdim. O kadar aracın arasında saldırırlarsa da kim İstanbul trafiğinde daha yetenekliyse o hayatta kalsın, iyi olan kazansın 😎

@celilyafes elektroşok cihazını tavsiye ederim. Köpekler daha hırçınlaşıyor sanki ama cesaret edip saldıramıyorlar da. Birçok grupça saldırıda sesi ve ışığı ile geçip gitmeyi başardım. Bugün her şey çok ani ve doğaçlama gelişti, pek fırsat yoktu herhangi bir cihaz kullanmaya.

@necmeddin teşekkürler. Muhtemelen kışın çok binmeyeceğim bisiklete, o biraz daha canımı yakıyor, belki de senenin son sürüşlerinde başıma böyle bir şey gelmesi :acpsnr:

@HakanAydn çok teşekkürler. Üzücü ama ben de birçok şeyin düzeleceğine dair inancımı uzun süre önce kaybettim.

Bazı mesajlara cevap vermeyi atlamışım, kusura bakmayın onları da cevapladım. Hatun yaralara pansuman yaparken hazırladığı mojitomu yudumlayıp bir taraftan forumu takip ediyorum 😁 Hastanede yatarken arkadaşlar ziyarete gelmiş gibi hissettim, fizik olarak zaten iyi hissediyorum ama moral olarak da kafam dağıldı buradaki yazılanları okurken, bir taraftan kendim yazarken. Hepinize tekrardan tek tek teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sahipsiz olan tüm hayvanların toplanıp uyutulması lazım, medeni ülkelerdeki gibi. Burada hayvansever geçinenlerle yeni bir tartışma yaratmak için yazmıyorum, çünkü bu işin muhatabı onlar değil. Bu ülkede insanlar istemediği halde neler yapılıyor. Şu anki çözümü belli sorun sadece belediyeler, siyasetçiler umursamadığı için devam ediyor.

Çok geçmiş olsun, kafanızda kask var mıydı ?

• Beğen
Tepkiler: CNC ve necmeddin
Geri