@Ozan k.
Hocam o olay birazda köpeğin yapısı ve saldırganlık durumuna göre değişir. Karşınızda rotwaver veya pittbul tarzı bir köpek çıktığında kesinlikle durmayı düşünmezsiniz. Çünkü 2 seçenek var, %50 ihtimalle ya bisiklete kıl olmuştur(bu bisiklete bu kadar para verilir mi lan!

) ya da sizin, kendi alanına giren bir tehlike olarak algılamıştır. Sorun bisikletse durunca sakinleşecektir, lakin diğer şık ise gene sakinleşip bırakır mı dersin? Şahsen sesleri beni ürkütüyor, özellikle şu hırlaması varya aman aman.

Aslında köpekleri severim, hatta imkanım olsa beslemeği bile çok istiyorum lakin bu bisiklet olayında, benzer bir ısırılma vakasını atlamıştım küçükken.Herhalde ondan mıdır nedir, baya geriliyorum. Hani üzerime atlasa dişimle tırnağımla savaşacağım o derece..
Dediğinize hak veriyorum,benzer seneryolar hep olacaktır.Hatta 2 tane gezi güzergahım üzerinde evlerin bahçelerinde bulunan köpek var.Birisi üç şeritli sahil yolu kenarında yolun üst kısmına düşüyor, şehirden dışarda hani dursam saldırsa yoldan geçen araç durmasa kimse gelmez. Her o taraftan geçeceğim zaman biraz sıkılıyorum, acaba gitmesemmi diye.

Ama aklımda rüşvet vermek var,bimden ucuz sosisler var ufak paketli.bir paketin ağzını açıp formanın arkasına koymayı düşünüyorum,olurda dalarsa rüşvet olarak önüne atacağım.Tek sıkıntı dikkatini çekmezse ne olacak

Dİğer köpekli güzergah ise benzer sıkıntısı var. Lakin bu köpek dediğim köpeklerden olmalı bir villanın önünden geçerken bahçe demirlerinin ordan yüksek tonlu havlamasına rastlamıştım.Bağlımıydı,cinsi neydi bilemiyorum, fişek gibi geçmiştim ayıptır söylmesi
@Mustafa Zeybek
Dostum zaten köpek kovalıyorken onunla yarışmıyorsunki, zaten kondisyonu yüksek ve bisikletin yarış bisikletiyse anca geçersin, onun dışında zaten senden hızlı gider.Kaçmaktaki amaç, onun bölgesine girdiysen bir an önce uzaklaşmak, diğer yandan birden fazla köpek varsa ve ısıracak cinste ise seni aralarına almalarına engel olmaktır. Tabi işin içinde birazda tırsma var

(ısıracak ayrı dert, ne olur ne olmaz diye bir o kadarda iğne olacaksın,uğraşacaksın ayrı dert vs)
Yani aslında olay basit, duracaksın, köpekle kendi arana bisikleti alıp, bağırıp köpeğe geri çekilmesini sağlayacaksın.Bu arada asla köpeğin gözlerine bakmayacaksın ve vücudunun önünü ona dönmeyeceksin, mümkün mertebe yan duracaksın. (Su dökme olayı bende zaten olmaz, matara kapağı vidalı şekilde,ben açana kadar köpekle kucak kucağa oluruz.

) Gördüğüm,okuduğum vs genelde bu şekili ifade ediyorlar ama iç güdüler sadece kaçmayı söylüyor.

Kısacası tek kural sakin kalabilmek...