Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Sizde insanların insanları nasıl öldürdüğünü yazın milyonlarca çıkar eee ne yapalım bütün insanları kısırlaştıralım mı? ( bence mükemmel olur) Ki sözde aklı olan aklı sayesinde kendini tanrı ilan eden yaratıklar bunlar.

Scudo
@N.ÖZKAN

Yemek yerken bırakın köpeği, insana bile bulaşılmaz. Sizi geçtim, arkadaşınızın bunu bilmiyor oluşu; şekil yapmak için cins köpek besleyen bir profil çiziyor, asıl mücadele etmeniz gerekenler hayvan severler değil, hayvanları sevgisizce makinalara dönüştüren bu tip kişilerdir.

• Beğen
Tepkiler: Serdaryildiz
Köpekler başına ciddi derecede musallat olan arkadaşlar, bir köpek savar cihazı bisiklete monte edip peşinizden koştukları zaman açmayı denediniz mi ? Ya da iki elektro şok cihazını bisikletin önüne ve arkasına bağlayıp bu iki cihazı gidona düğmeye bağlayıp geldikleri anda düğmeye basmayı denediniz mi ? Çıkardığı ses köpekleri korkutur gibime geliyor. Hani mesela bana saldırsalar pek bi duygusal davranamam. Şu elektro joplar dan bir tane alıp önce alfa nın üzerinde denerim. Sonra alfanın kankası varsa ona da biraz tattırırım belki kendine gelirler.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Sokakta bu kadar başıboş hayvanın olması kimin suçu? Yine şu sözde hayvan sevgisi yüksek insanların sayesinde, bir heves ile alıpta bir süre sonra bakamadığı, sorumluluğunu üstlenmediği,
ne yapacağınıda bilemediği için, afedersiniz g*tünede zor geldiği için evinden uzağa bırakıp gidenlerin sayesinde.
Bu köpeklerde dışarıda çiftleşe çiftleşe oldumu sana ordu.

Köpekmi beslemek istiyorsun besle, ama insana zararı olmayan Golden ve benzeri tarzı köpek al besle.Canavar gibi köpeğe ne gerek var.
Birilerinin hayvan sevgisi yüzünden insanlar ölmesin, zarar görmesin.

@N.ÖZKAN
Hocam ben insanlar ölsün kopekler yasasin veya tersi bir sey soylemedim. Ben sokaktaki kopeklerin ıslah edilip yasamasi taraftariyim. Dediginiz tarzdaki kisiler de hayvansever degildir. Hayvansever insanda vicdan olur, o canlinin sokakta yasayamayacagini bilir, dostu edinir ve ömür boyu birakmaz. Sizin dediginiz tipteki insanlar ile, kopegin uzerine araba surup kafasini ezen adi karaktersizin hicbir farki yok.
Onun disinda sokakta bu kadar basibos hayvan olmasinin en buyuk sorumlusu devlettir. Yeterli kisirlastirma calismasi yapilmiyor, yeterli Islah evi yok. Ben senelerdir Isparta belediyesine yaziyorum sokagimdaki kediler icin kisirlastirma yapilmasi gerekiyor diye, kimse yardimci olmuyor. Suan 35 40 tane sokakta kediye bakiyorum. Emin olun hicbir hayvansever o kadar canin sorumlulugunu almaktan memnun degil! Hepsi kisirlastirma yanlisi. Hicbiri uretip sokaga salmiyor.
Bu arada hicbir kopegin insana zarari olmaz. Serefsiz sahibinin yaptiklari yuzunden agresif olan kopek olur.

Köpeklere karşı hep bir şeyler var içimde ismini koyamadığım. Tavşan, kuzu, keçi, tavuk, kedi, şerçe, kumru besledim fakat hiç köpek sahibi olamadım. İlk saydıklarım oyuncak arabalarımla oynadığım yıllarda ailemin besledikleri, diğerleri muhtaç durumdaki yaralı veya yuvadan düşmüş kolu kanadı kırık canlılardı.

Hevesliydim aslında olmadı. Bazen birine tasmayı atıp eve getirmek geliyor içimden, henüz gerçekleşmedi. Kafasını sevdiğim o kadar çok sokak köpeği var ki.

Bu dünya için insan hayatı çok çok değerli olsaydı, Nuh peygamber gemisine o hayvanları almazdı. Yaşamımız için gerekli, hatta olmazsa olmazlar bence.

Sayıları çok değil bence, bahçeli evlerimizi terkedip kutu gibi dairelere çekilenler biziz sadece.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Bir şey dikkatinizi çekti mi arkadaşlar, doğada vahşi ortamında yaşayan hangi canlının şehirlerimizde yaşayan kedi ve köpekler kadar çok cinsi var. Biz onları alıp belli nedenler ile habire kırma, farklı tür çiftleştirme yaptığımız için.
Vahşiliği tartışılmayan aslan kaplan vb canlıların saldırganlığı bile karnının aç olması, çiftleşme döneminde olması ile değerlendirilebiliyorken. Bazı arkadaşlarımızın öyle kabul ettiği gibi neden köpeklerin bazı cinsi doğuştan saldırgan olsun bunu anlamıyorum.
Ben yine saldırgan (daha doğrusu bizim anlamadığımız sebeple saldıran) köpeklerin sebebinin, biz onları kontrolsüz bıraktığımız, melez cins üretmeye çalıştığımız, alıp terk ettiğimiz, vb bizden kaynaklanan olaylar olduğunu düşünüyorum.

Youtubede bir videoya rastgeldim. Genelde köpekler saldırınca durun, bisikleti aranıza alın diyorlar ama nasıl olacak, baksana "Alırım bir paça çorbası" der gibi geliyorlar.:D
Şu çakala bak, birisi oyalıyor diğeri önden yolu kesiyor. Şu dişlere bakya, videodan izlemesi kolay tabi.:p
Bu hayvanalara bisikleti ne zaman sevdireceğiz acaba..:p

@Raptor8 Köpek bisiklete yaklaşmadan inmeniz lazım bisikletle yürüyün hırcınlığı devam ederse bisikleti kalkan olarak kullanın.Köpek kovucu var ise kullanın kovucu sinyal gönderiyor hayvana herhangi bir zarar vermiyor fakat sağır köpek algılamaz Fabrika,depo, ve bekçi olan çoban,kangal köpekleri sinyale karşı gelebiliyorlar.

@semih59
Evet hocam, duydum o ses aletini. Lakin genelde hep bu tarz yollarda sürenler için gerekli bence. Arada karşımıza çıkan köpekler için ya dediğiniz gibi duracağız ya da son hız yardıracağız pek bir alternatif gözükmüyor gibi. :) Bana nedense yardırmak daha az riskli geliyor. Durduğumuzda köpekler daha çok avantajlı oluyor gibi geliyor, özellikle ısırmayı kafaya takmış köpek için..

@Raptor8 Kesinlikle pedala asılıp köpekten kurtulurum demeyin keratalar koşarak 55-65 km hıza çıkıyor Başıma geldi yetişiyor ve daha hırçınlaşıyor aynakola dalmaya çalıştı bir dalsa beraber düşecektik ani fren yaptım öne geçti bisikletten hemen inip pompa ve suluğu alıp üzerine yürüdüm kaçtı.

Kopeklere şok cihazlari cok etkili gercekten. Birde korktugunuzu belli edin mumkunse bisikletiniz sipeşilayzid , caynt yada merida gibi biseyse markayi kapaticak bir etiket yapistirin o zaman saldirmazlar

@semih59
Bilemiyorum hocam, ne kadar köpek saldırısına uğradıysam hepsinde yardırmıştırım.:D Kimilerinde baya kovaladıklarını hatırlıyorum.Allahtan adranelin geliyorda yorulduğumuzu hissetmiyoruz.Valla yarışlara hazırlananlara tavsiyemdir, saldırgan köpekli rotalar çizin kendinize, insanı çok iyi gaza getiriyorlar.:p

@semih59 rampa aşağı 55 km hızla kangal kovalamıştı beni koyun sürüsünü kolluyordu kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum yavaşlayıp köpeğin durumuna göre hareket edicen yoksa durum vahim özellikle köy bölgesi ve kangal türü köpekler çok tehlikeli

Bu videolar çok korkunç gibi geliyor ama nasıl davranacağınızı bilirseniz aslında hiç bir şey olmaz.
Mesela havlayıp gelen köpeği görünce hepsi hafifçe gidonu köpekten uzağa doğru kırmış. Bunu yaparak üstünlüğü köpeğe baştan vermişler. Yüksek sesle bağırıp ( mesela ne var!) Gibi, köpeğe doğru sürseniz muhtemelen köpek havlamayı bırakıp sizi izleyecek veya kaçacaktır.
Hadi görmediniz ve köpek yandan geldi hemen yine yüksek sesle bağırıp suluktan birazcık su fışkırtıyoruz ve köpek şaşırıp sakinleşiyor. Köpekten uzaklaşmayın, kaçmayın hızlanmayın ve mümkünse pedal çevirmeyin, köpeğe yakın olan ayak sanki o tarafa viraja giriyor gibi yukarıda kalsın, köpeğe doğru tekme vs sallamayın elinizi uzatmayın.
Bunları yapın hiç problem yaşamazsınız, bu videodaki olaylar hep başıma geliyor ve hep gelecek. Sadece önceden ne yapacağınızı kendi kendinize düşünüp aklımızın bir köşesinde tutun, zamanı gelince düşünmeden uygularsınız.

Şu başlığı her gördüğümde arkadaşımın korkuttuğu köpek aklıma geliyor. Bisikletle gidiyoruz, soldan birden bir köpek havladı. Arkadaş köpeğe öyle bir bağırdı ki köpek abi köpeğin olayım çekti resmen :kptmya: (kelime oyunu yaptım  :ssrtcbya: :booo:) rahat 500 metre gülmüştüm o an. Tıpkı bu yazıyı yazmaya başladığımdan beri güldüğüm gibi :kptmya:

Konuya dönersek köpeğin konumu ve yolun eğimi önemli. Yokuş yukarı gidiyorsanız köpeğin konumu farketmeksizin bisikletten inmeli bence. Yokuş aşağı ise köpek ileriden geliyorsa size çarpma ihtimali var. Bence en tehlikelisi bu. Yokuş aşağı giderken birden yan taraftan çıkarsa basıp gidebilirsiniz. (yorgunluk, kondisyon önemli) düz yolda ise anlık hızınız ve köpeğin ne tipte bir köpek olduğu önemli bence. Biraz köpekle karşılaşınca kovalayıp kovalamayacağını kestirebiliyorsunuz. Anlık hız dediysem 30 üstünde değilse durmalı bence. Altınızda deli dehşet yol bisikleti varsa iş değişebilir ama riske atmaya gerek yok bence.

Şöyle bi durup kafalarından sevdiğinizde sizi dost benimseyip takip ediyorlar.

Hayvanlara göre herzaman kaçan kovalanır.
İyi bir sprintçiyseniz kaçabilirsiniz tabi :harika:

B0D6FA65-3BA6-4654-B4E4-0E7C629ABACC.png
51268D1D-1669-43D2-9EE7-681D3655113C.png

@Ozan k.
Hocam o olay birazda köpeğin yapısı ve saldırganlık durumuna göre değişir. Karşınızda rotwaver veya pittbul tarzı bir köpek çıktığında kesinlikle durmayı düşünmezsiniz. Çünkü 2 seçenek var, %50 ihtimalle ya bisiklete kıl olmuştur(bu bisiklete bu kadar para verilir mi lan!:p) ya da sizin, kendi alanına giren bir tehlike olarak algılamıştır. Sorun bisikletse durunca sakinleşecektir, lakin diğer şık ise gene sakinleşip bırakır mı dersin? Şahsen sesleri beni ürkütüyor, özellikle şu hırlaması varya aman aman.:DAslında köpekleri severim, hatta imkanım olsa beslemeği bile çok istiyorum lakin bu bisiklet olayında, benzer bir ısırılma vakasını atlamıştım küçükken.Herhalde ondan mıdır nedir, baya geriliyorum. Hani üzerime atlasa dişimle tırnağımla savaşacağım o derece..
Dediğinize hak veriyorum,benzer seneryolar hep olacaktır.Hatta 2 tane gezi güzergahım üzerinde evlerin bahçelerinde bulunan köpek var.Birisi üç şeritli sahil yolu kenarında yolun üst kısmına düşüyor, şehirden dışarda hani dursam saldırsa yoldan geçen araç durmasa kimse gelmez. Her o taraftan geçeceğim zaman biraz sıkılıyorum, acaba gitmesemmi diye.:)Ama aklımda rüşvet vermek var,bimden ucuz sosisler var ufak paketli.bir paketin ağzını açıp formanın arkasına koymayı düşünüyorum,olurda dalarsa rüşvet olarak önüne atacağım.Tek sıkıntı dikkatini çekmezse ne olacak:D Dİğer köpekli güzergah ise benzer sıkıntısı var. Lakin bu köpek dediğim köpeklerden olmalı bir villanın önünden geçerken bahçe demirlerinin ordan yüksek tonlu havlamasına rastlamıştım.Bağlımıydı,cinsi neydi bilemiyorum, fişek gibi geçmiştim ayıptır söylmesi:koptum:

@Mustafa Zeybek
Dostum zaten köpek kovalıyorken onunla yarışmıyorsunki, zaten kondisyonu yüksek ve bisikletin yarış bisikletiyse anca geçersin, onun dışında zaten senden hızlı gider.Kaçmaktaki amaç, onun bölgesine girdiysen bir an önce uzaklaşmak, diğer yandan birden fazla köpek varsa ve ısıracak cinste ise seni aralarına almalarına engel olmaktır. Tabi işin içinde birazda tırsma var :)(ısıracak ayrı dert, ne olur ne olmaz diye bir o kadarda iğne olacaksın,uğraşacaksın ayrı dert vs)
Yani aslında olay basit, duracaksın, köpekle kendi arana bisikleti alıp, bağırıp köpeğe geri çekilmesini sağlayacaksın.Bu arada asla köpeğin gözlerine bakmayacaksın ve vücudunun önünü ona dönmeyeceksin, mümkün mertebe yan duracaksın. (Su dökme olayı bende zaten olmaz, matara kapağı vidalı şekilde,ben açana kadar köpekle kucak kucağa oluruz. :D) Gördüğüm,okuduğum vs genelde bu şekili ifade ediyorlar ama iç güdüler sadece kaçmayı söylüyor.:DKısacası tek kural sakin kalabilmek...

@Raptor8
Pitbull tamamen farklı bir olay. Ben yürürken görsem en iyi ihtimalle karşı kaldırıma geçerim. Bisikletle ola ki Pitbull ile karşılaştın ve saldırdı. Bisikleti yamultana kadar vursan bile iflah olmaz o hayvan. Buyrun güncel bir haber (link)
Aslında köpekleri sevmiyor değilim ama işin içinde bisiklet olunca olay farklılaşıyor. Bu arada söylediğiniz bölge koruma olayında haklısınız.

Geri