Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Maalesef insanlar silah yerine köpek ta diyor. Hatta bazıları baş edemiyor. Eskiden normal köpeklere rahmet varken şimdi bu makinelere rağbet var . Üstelik bazen bunları sokağa atıyorlar.

Yanlışlık olmasın köpek sahibine saldırıyor. Sahibi köpeği öldürüp canını zor kurtarıyor. Yabancılar buna karma diyorlardı sanırım.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Scudo
@Çağdaş78 Vay arkadaş cinside çin aslanıymış. Oysaki bizim burada bir tane var iskele meydanında boş boş dolaşıp yatıyor. Çokta uysal bir hayvan. Öyle köpek savar cihazlara falan güven olmaz. Can havli bu. Özellikle tek tura çıkılıyorsa mutlaka yanında delici kesici bir alet şart.

Bu gece bisikletle turlarken sakin sakin yürüyen bir köpeğin yanından geçerken köpek birden beni kovalamaya başladı. Ne yapacağımı şaşırıp kaçmaya çalıştım ama tabi kaçmak mümkün değil. Köpek beni geçince durup geri döndüm ve ters istikamete doğru kaçtım. Bu sefer köpek havlamakla yetindi, peşime takılmadı.

@Groims Zavallı profesör...Toprağı bol olsun...Yunanistanda bir milyon :eek: sokak köpeği varmış.Bizim ''Anadolu Çomarlarının'' sayısı kaç acaba ve ne kadarı takip ediliyor?

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Işıklar Gazisi bende kullanıyorum zaten aletten çıkan ses köpeği korkutmaya yetiyor hem böylece köpeğede bir zarar vermemiş oluyoruz hemde gece fener olarak kullanıyorum.

Geçmiş olsun.

Haftasonu bisiklete bineyim dedim, 22 ile yavaş yavaş eğlene eğlene gidiyordum, 5 tanesi 3 km boyunca kovaladı, ben de pedallara asıldım ve hızölçerde gördüğüm 43 km ortalama. Hem de dağ bisikletiyle.

Herkese merhaba. Yunus bey geçmiş olsun.
Bisiklet foruma bende az önce kayıt oldum yeni üyeyim. Çalıştığım şirkette uzun turlar yapan bir grubumuz vardı bende bir merida alıp başladım hep hayal ettiğim bu güzelliğe. Benimde çocukluktan gelen bir köpek korkum vardır. Yani öyle bir korku ki okula giderken yolumu 2 km değiştirdiğimi bilirim. Şimdi bisiklet ile de yaşıyorum haliyle aynı korkuyu. Biz grup halinde turladığımız için genelde sadece havlıyorlar fakat ben henüz acemi olduğumdan çoğunlukla geride kalıyorum. Ve sanırım o meşhur köpekten korkanların salgıladığı salgı bendede var. Uzun yazdım kusura bakmayın. Herkese iyi gezmeler.

@Çağdaş78

öldürüp canını zor kurtarmak değil de bir intikam olmuş bu. "canını zor kurtardığı" köpeği nasıl götürüp derede boğazladı? canını zor kurtaran adam bırakır kaçar. o ısırıkların çoğunu da bence hayvanı boğmaya çalışırken aldı. köpek düzgün eğitildiyse ve bir hastalığı yoksa sahibine saldırması çok zordur.

• Beğen
Tepkiler: Tortiyum
@efeozata

Haber içeriğinde adamın köpeği sadece 2 aydır beslediği yazıyor, ayrıca dereye götürmemiş tarla kenarındaki su birikintisinde köpeği boğmuş.
Ama tabi siz olayı yaşayandan daha iyi bilirsiniz haberi boşa yapmışlar bence.:mad:

• Beğen
Tepkiler: Denizcagan
@N.ÖZKAN
Bu kopekle ilgili haberlerde hep sokak hayvanlari kotu gosterilmeye calisilir. Gecen gun Isparta'da cobani kopek oldurdu diye haber yaptilar. Bir gun sonra cobanin vurularak olduruldugunu ve oradaki baska bir kopegin de ayni sekilde vurulup olduruldugunu yazdilar.
Hicbir bok bilmeden yapilan hayvanlara karsi kin guden haberler var piyasada.
Kopege 2 gun bile yemek verseniz o kopek size saldirmaz, kopegi dövün, agzini burnunu kirin yine saldirmaz. Oyle bir canlidir kopek.

Köpeklerin bisikletlilere neden saldırdığına dair bi bilgisi olan yada bir araştırma okumuş olan var mı? Hadi, motor sesi rahatsız ediyor diyelim ama bisiklete saldırmalarını anlayamıyorum. Yani sonuçta arabalara nadiren saldırırken,hatta tenezzül etmiyorken iki tekerlekli araçlarla ilgili problem insanın vücudunun görünüyor olması mı? Hani bölgeyi sahiplenme falan filan dicem de bizim okulda çok köpek var. Yürürken neredeyse hiç bir şey yapmayan köpekler, bisikletli ve özellikle motorlu gördüklerinde çılgına dönüyorlar.

Düzeltme: Çok geçmiş olsun bu arada.

• Beğen
Tepkiler: yunuskent
@kilkenny

belgesel kanalında izlemiştim, avlanma yeteneği olan hayvanlarda "kaçanı kovalama" içgüdüsü varmış.. belgeseldeki adam, çitaların yattığı çitlerle çevrili bi alana giriyor.. çitalar adamı hiç umursamıyor.. adam da kameraya anlatmaya devam ediyor.. "bakın şimdi kaçıyormuş gibi yapacam" diyor ve koşar gibi yaptığı anda birkaç çita hemen ayaklanıyor.. hani adam orada koşmaya başlasa hemen kovalayacaklar..

buradan hareketle, köpekler de "koşanları/kaçanları" içgüdüsel olarak kovalama gereği duyuyor diyebiliriz.. tabi bu kovalama eylemi "yoğun enerji" harcamalarını gerektiriyor, bu nedenle enerjisi yüksek olan köpekler koşarken kıpırdayacak hali olmayanlar da kimseyi umursamıyor..

zaten yol kenarına çıkmış "kiminle uğraşsam" diye bakınan köpeklere denk geldiğiniz anda bisikletten inip yürüyerek devam etmek en mantıklısı :islik:

Bizim mahallede de 3 tane belediyenin kulağına işaret taktığı köpek var. Habire sokakta kedi arıyorlar. Bir kere bir yavru kediyi parçaladılar 3ü birden. Hayvanların hepsini çok severim. Ama bu duruma da dayanamıyorum evden izliyorum 3 ü beraber alışmışlar daima ara sokaklara girip kedi arıyorlar. Hayvanlara zarar vermeden bu duruma nasıl müdahale ederim bilemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: yunuskent
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Hocam selam,
Konu hakkında hassas olduğunu anlıyorum da aynı köpeklerden mi bahsediyoruz ? Bunlanrın hiç birini yapmadan saldıran bir sürü köpek gördüm.Üzerinize bir köpeğin koşarak gelmesi ve ısırmaya çalışması saldırma değil midir ?

@erdeminus
Hocam cümlemde hiçbir köpek saldırmaz demedim, elbette saldıranlar da var. Arkadaşın yukarıda yazdığı gibi 2 ay değil 2 gün bile bakılsa sahibine köpekler saldırmaz. Hele ki Çin aslanı cinsi köpek asla saldırmaz. Yukarıdaki arkadaşın yorumuna istinaden yazdım. Ona cevap veren arkadaşın dediği gibi köpeği boğmaya çalışmış o hasta herif resmen.

Sokaktaki bazı köpekler saldırabilir elbette, hiçbir köpek saldırmaz demedim. Sahipli hiçbir köpeğin saldırmayacağından bahsettim ki sahipsizlerin de neden saldırdığını araştırmak lazım. Hayvanlar ne yaşıyor kimse bilmiyor, görmezden geliniyor. Tok, acın halinden anlamaz hesabı.

Bazı köpekler görüyorum, ben geçerken sanki bana selam verir gibi duruyorlar. Dursa da beni sevse der gibi bakıyor bazısı.
Bazıları da yakalasa paramparça edecek halde.
Köpeklerin kuyruklarını kesip boyunlarına dikenli demir bağlayan, insan diye adi bir tür var. Köpekleri vahşileştirmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyor bu adi tür.
Köpeklerle değil de onları canavarlaştıran adi tür olan insanla uğraşıp onu ıslah etmemiz gerekiyor. Bir laf vardı, "yaratılanların en şerefsizi insandır." diye. Ne kadar da haklı bir lafmış.

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Eskiden ' Pitpull ve rottweiler ' beslemiş yakın arkadaşım, ufaklıktan yetiştirdiği pitpull köpeğini beslerken, verdiği yemeğin etrafa çok dağılmaması için kenardan hayvana doğru ittirmek için hamle yaptığını ve pitpullun elini ısırdığını söylüyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Biraz daha zorlasanız köpekleri melek yapacaksınız neredeyse.

KÖPEKLERİ SAVUNAN arkadaşların,
İnternete köpek saldırısı yazarak çıkan haberleri ve videoları şöyle aklı selim bir şekilde yarım saat izlemesini tavsiye ediyorum. Dünyadan ve Türkiyeden yüzlerce saldırı ve ölüm haberi karşınıza çıkar.

(link)
Kayseride köpek saldırısı sonucu ölen çocuk.

(link)
Galler adasında 2 yılda 250 köpeğin bebeklere saldırısı olmuş.

Çatalca güvenlik görevlisini 5 köpek saatlerce saldırarak öldürüyor.

(link)

(link)
İstanbul göktürkte bacağından köpek ısırdı.

(link)
Etilerde köpek saldırısı

(link)
Eskişehirde parkta çocuğa 5 köpek saldırdı.

@N.ÖZKAN
Bana insanin insani öldürdügünün kacta kaci, kopegin insan öldurme vakasinda yasanmistir onu söyleyin.

Yilda kac kopek belediyeler tarafindan zehirleniyor, insanlarin iskenceleriyle öldürülüyor, uzuvlari kesiliyor, acliga mahkum birakiliyor ormanda onu söyleyin.

Sonra buldugunuz çözümü kendinize mi sokaktaki canlilara mi uygulamali onu söyleyin.

Geri